Het zwaard van damocles hangt boven de hoofden van de volleybalsters van Vovero. Een PD plaats lijkt het hoogst haalbare dit seizoen. Natuurlijk is het pas gespeeld als het gespeeld is maar de achterstand naar de nummer 9 op de ranglijst, een plaats die veilig is, is opgelopen tot 26 punten en de ploeg die daar staat heeft ook nog eens een wedstrijd minder gespeeld.

Ook afgelopen zaterdag was er een kansloze nederlaag voor Vovero tegen Smach’66 in de eigensporthal de Rozenburcht. Met setstanden die voor zichzelf spreken. Alleen in de 4e set wist Vovero de 20 punten grens te bereiken. In de eerste set speelde Vovero tot de 10 punten redelijk mee. Daarna was het Smash die er een schepje bovenop deed waar de ploeg van Madelon Spee geen antwoord op had. Het ontbreekt de ploeg van Spee aan lengte, sprong- en slagkracht en weet met subtiel spel de gaten in de verdediging van de tegenstander niet te vinden. Het moest een overbruggingsjaar worden na het vertrek van Nienke Pranger naar Volley Zuid, waar ze moeiteloos meespeelt in de promotieklasse, en een paar routiniers die stopte met volleybal. Het lijkt een overbruggingsjaar met gevolgen. Ook zaterdag in de 2e set was er voor Vovero geen eer te behalen. Waar het Vovero aan ontbreekt hadden de dames uit Alblasserdam wel in de bagage. In de verdediging liet de thuisploeg gaten vallen en dat was niet onopgemerkt gebleven voor het gretige Smash’66. Voor redelijk meespelen tot de 15 puntengrens krijg je nu eenmaal geen punten op de ranglijst. Inde 4e set probeerde Vovero er toch nog een puntje uit te slepen. Smash liet met de winst op zak de touwtjes iets vieren en daardoor bleef de thuisploeg langer in de set. Uiteindelijk stond er 0-4 op het scorebord en was dat na de winterstop van de vijf wedstrijden de vierde wedstrijd waar er geen enkel puntje werd behaald. De nummers 11 en 12 degraderen direct en de nummer 10 mag spelen voor behoudt in de PD wedstrijden.

Setstanden: 1e set 16-25; 2e set 16-25; 3e set 15-25; 4e set 20-25.

Opzoek naar de PD plaats

Met nog zes wedstrijden te spelen is een achterstand van 26 punten te groot voor de ploeg om zich nog veilig te spelen. In theorie is alles mogelijk. Rozenburger Ronard Venekamp (voetbaltrainer en oud voetballer van Rozenburg, red.) vertelde ons in een gesprek ‘Ik kan van een Fiat 600 geen Ferrari maken’ en dat zelfde geldt voor coach Madelon Spee van Vovero.