In de tweede set ging het even mis maar afgelopen zaterdag won Vovero ruim en met overtuiging van Spivo D3. De eerste overwinning dit seizoen betekende nog niet het verlaten van de laatste plaats met daarbij het overdragen van de Rode Lantaarn. Maar de 4 punten bleven zaterdag meer dan verdiend op Rozenburg en zo’n overwinning smaakt naar meer.

Coach Arthur Vuijk

“Behoudens de tweede set hebben we degelijk, gedurfd gespeeld. Gewoon een goede pot meer dan tevreden. Vovero speelde in een 5-1 opstelling met Anouska Nuij als spelverdeelster. Eerste set ging makkelijk alhoewel we wel de indruk hadden dat Spivo even moeite had om in het spel te komen. We gaven veel service druk en daar had Spivo het erg moeilijk mee. Als ik dan toch gelijk een heel positief punt kan noemen is dat de service die zich begint te ontwikkelen. We haalde veel ballen van de grond en zaten lekker in de wedstrijd. We besloten om het te laten staan en in de zelfde opstelling ook de tweede set te spelen, en dat pakt dan opeens anders uit. Waar dat dan aan ligt? Niet gelijk een verklaring voor. Spivo kwam ook veel beter in de wedstrijd. Maar we pakten het in de derde set weer op. Het werd een set van nu of nooit en met een aantal time-out de ploeg op scherp proberen te houden. Er moest echt een stapje bij om aan de goede kant van de score te blijven. We pakken die set knap, Spivo heeft op voorsprong gestaan en zelfs nog een setpunt gehad. We moesten heel erg diep gaan. Daarna leek Spivo gebroken. We konden weer met vooral een goede service doorpakken en was het snel beslist. We trainen veel op de service en dat begint zijn vruchten af te werpen. Uiteindelijk een soevereine overwinning voor en door collectief sterk Vovero. Ik wist wel en was vol vertrouwen, maar nu lieten ze het ook zien. Verdedigend waren we sterk en konden veel ballen van de vloer halen, service goed. Prima prestatie van het team.”

Setstanden Vovero D1 – Spivo D3 1e set 25-16; 2e set 19-25; 3e set 26-24; 4e set 25-19.

Vrijdagavond speelt Vovero de uitwedstrijd tegen Apollo in Numansdorp, een wedstrijd waar wel weer eens wat puntjes gesprokkeld kunnen worden. Zaterdag 18 december de wedstrijd tegen Sliedrecht in de Rozenburcht. Op voorhand een meer dan lastige pot waar de meiden van Helen Tallie en Arthur Vuijk vol aan de bak moeten om de Rode Lantaarn definitief kwijt te raken.

Foto: Anouska Nuij