Afgelopen zondag werd Scom/De Zeehond geconfronteerd met de wetten van het waterpolo in de 3e klasse van de bond. Kansen creëren is niet genoeg om op dit niveau te acteren, ze moeten er ook nog in. En dat was gelijk het verschil tussen de thuisploeg Scom/De Zeehond en de bezoekers, Z&PC Rotterdam. Door het verlies, 8-12, heeft Scom/De Zeehond de Rode Lantaarn weer in bezit. Een plaats waar de thuisploeg eigenlijk niet thuis hoort.

Het is bij het waterpolo niet anders dan bij andere balsporten, wie de meeste keren het netje weet te raken wint de pot. En voor lekker meeballen krijg je geen punten. “Het wordt een lastig avondje”, vertelde coach Harry Kok voor de wedstrijd. “Deze ploeg scoort makkelijk uit alle hoeken en standen, als je er tegenaan gaat hangen loop je kans op veel uitsluitingen en scoren ze makkelijk uit een man meer situatie. Als je er te ver bij vandaan blijft hebben ze van afstand een geweldig hard schot”, en bij die constatering had de coach het wedstrijdverloop goed ingeschat. Toch bleef Scom/De Zeehond lang in de wedstrijd. Kwam de thuisploeg in de tweede periode op een 3-7 achterstand vocht de ploeg zich terug naar een 6-7. “We zitten er heel dicht tegenaan. Toch heb je in deze klasse net iets meer nodig om tegen dit soort ploegen te kunnen winnen”, analyseerde coach Harry Kok de wedstrijd na-afloop. “Ze waren fysiek vooral voorin sterker. Daar moesten we alle zeilen bijzetten. We creëren genoeg kansen, maar de afwerking daar komen we nog net een beetje te kort. Duidelijk te zien dat ze meer ervaring hebben. Maar ik kan mijn ploeg niets verwijten.” Na de inhaalrace in de tweede set, liepen de gasten uit Rotterdam toch weer uit naar een veiligere marge, 8-10. Als Scom/De Zeehond dan aanzet om er nog een puntje uit te halen, moet de ploeg van Harry Kok dat bekopen met twee doelpunten in de laatste 24 seconde en werd de eindstand 8-12. “Ik zat ook niet helemaal lekker in de wedstrijd”, zocht doelman Maik Kok een verklaring voor de 12 doelpunten die Z&PC Rotterdam scoorde. “De laatste periode weer wel. Die laatste twee in de eindfase mogen er natuurlijk niet in. Geeft nog een beetje verkeerd beeld van de wedstrijd. Als je kijk hoe die mannen schieten. Elke kans hang snoeihard in de kruising. Dat is het verschil met hoe wij omgaan met de kansen. We creëren genoeg maar afronden zat vandaag niet mee. We staan weer op de laatste plaats en dat is natuurlijk zuur. We komen terug van 3-7 naar 6-7 als je zo’n periode door kan trekken doe je mee.” Ook Rozenburger en topscoorder van Scom/De Zeehond Robert Goedendorp had het niet naar zijn zin gehad afgelopen zondag. “Goede ploeg, scherp en niet veel kansen nodig voor een doelpunt. Het was zwaar, hestellende van een griepje was dit niet de wedstrijd voor mij. Moest ook redelijk veel in de wissel. Fysiek waren ze sterk en lagen er veel bovenop, dat is voor een spits lastig spelen zeker als je niet helemaal fit ben. Uiteindelijk is het denk ik geen schande dat je van zo’n ploeg verliest. Volgende week tegen OZV moeten we de punten wel in eigenhuis houden, anders wordt het lastig.”

Periode standen: 1e Periode 2-4; 2e Periode 6-7; 3e Periode 7-10 en de 4e Periode 8-12.

Doelpuntenmakers Scom/De Zeehond in de wedstrijd tegen Z&PC Rotterdam: Sacha Aknaev 3X, Alex Heskes 3X, Robert Goedendorp 1X, Ties Jacobs, 1X.

 

Zaterdag 27 januari de belangrijke wedstrijd in zwembad De Rozenburcht tegen OZV. wedstrijd begint om 19:35 uur.