Afgelopen zaterdag stond voor Scom/De Zeehond de wedstrijd tegen koploper Niemo-Van Vliet op het programma. Een wedstrijd met een schaduwrandje en zeker niet in het voordeel van de Hoogvliet/Rozenburg combinatie. Er waren 4 minuten en 25 seconde gespeeld toen Jeffrey Meesters met een MUV ( Uitsluiting met vervanging) de wedstrijd moest verlaten.

Het was een wissel in de hoek van het zwembad, waar de discussie over begon. De stand was 1-0 in het voordeel van de thuisploeg en koploper Niemo-Van Vliet in het Polderbad in Nieuwerkerk aan de IJssel. Timo Heskes, speler van Scom/De Zeehond, betrokkenen en zelf scheidsrechter op het niveau waar zijn ploeg speelt, over dat voorval, de gevolgen en het protest van zijn ploeg. Timo draagt een bril en daar begon het allemaal mee. “Ik was mijn neusvleugel van mijn bril kwijtgeraakt en zag niets meer. Daarom ging ik de hoek in om te wisselen. Op het moment van wisselen waren wij in de verdediging en volgens de scheidsrechter mocht er niet gewisseld worden als je in de verdediging bent. Daardoor werd Jeffrey als ongerechtigde speler gezien. De straf was een strafworp en een uitsluiting van Jeffrey Meesters.” Voor Scom/De Zeehond een uitsluiting met gevolgen waardoor het minder kunnen wisselen voor Scom/De Zeehond het wedstrijd verloop zeker heeft beïnvloed. Scom/De Zeehond heeft wel protst aangetekend maar in hoeverre dat wordt behandeld is nog maar de vraag. “Qua protest maken we daar zeker kans op. Het is alleen even twijfelachtig of die in behandeling genomen wordt, aangezien het geheel niet volledig correct afgehandeld is”, vertelde Timo Heskes nog. Scom/De Zeehond was niet naar Nieuwerkerk aan de IJssel gekomen om vrijwillig op de slachtbank van de koploper te gaan liggen. De ploeg van coach Harry Kok, speelt zekerde laatste wedstrijden, op een meer dan acceptabel niveau en heeft soms wat pech met het benutten van de kansen. Maar verdedigend geeft de ploeg van Kok niet zo heel veel weg en keeper Maik Kok is voor menige aanvaller een sta in de weg met zijn bijna onnavolgbare reacties op soms snoeiharde schoten. Ook afgelopen zaterdag tegen de koploper was Maik Kok weer in prima doen. Na het voorval met de wisseling tussen Timo Heskes en Jeffrey Meesters pakte Scom/de Zeehond de strijdbijl weer op en bleef die eerste periode de 1-0 door een treffer van Niemo speler Arjan Albers op het scorebord. Coach Leon de Kleer, van de thuisploeg, zweepte zijn team op naar grotere daden, maar de mannen van Kok bleven rustig en hielden de gelederen redelijk gesloten. Nadat na de 3e periode er bij een stand van 6-4 in het voordeel van Niemo er nog van alles mogelijk was eiste het voorval in de eerste periode zijn tol. Het minder kunnen wisselen door Scom/De Zeehond en het vele zwemmen in een hoog tempo werd de ploeg van Harry Kok soms net even te veel. Robert Goedendorp, die een lastige avond had in Nieuwerkerk, zette nog eens een eindoffensief in en bracht de stand met nog 1 minuut 47 op de klokken terug op 9-6 en een puntje gloorde aan de horizon.

Maar toen de Rozenburger er zelf met een fout 20 seconden uit moest strafte de geroutineerde thuisploeg het af met een doelpunt van Xander Galjaardt. Scom/De Zeehond probeerde de bakens nog wel te verzetten maar de wisselmogelijkheden hadden hun tol geëist. Bij een stand van 11-6 was het slotakkoord voor Jim Kok die 4 seconde voor het eindsignaal de eindstand op 11-7 bracht. Scom/De Zeehond kreeg misschien wel te weinig en was het voorval in de eerste periode van grote invloed geweest. Of protesten gaan helpen en of de ploeg van Harry Kok een punt heeft is de vraag. Als het nog van belang is voor de stand op de ranglijst en Scom/De Zeehond in het gelijk wordt gesteld, kan het nog een staartje krijgen. Coach Harry Kok miste in Nieuwerkerk aan den IJssel Thijs Schouten en Jeffrey Bouman en had naast de vroeg uit de wedstrijd gehaalde Jeffrey Meesters het jeugd talent Daniel Aknaev op de bank zitten.

Periode standen: 1e Periode 1-0; 2e Periode 3-1; 3e Periode 6-4 en de 4e Periode 11-7.

Doelpuntenmakers Scom/De Zeehond in de wedstrijd tegen Niemo Van Vliet: Timo Heskes en Sacha Aknaev 2X; Robert Goedendorp, Jim Kok en Kevin Bergwerf 1X.