Het had een wedstrijd moeten worden waar de vonken vanaf zouden vliegen. Maar het werd een matte vertoning en kreeg de thuisploeg Scom/De Zeehond nooit grip op de tegenstander uit Spijkenisse. Een beladen wedstrijd waar voor De Kempvis de eerste plaats op het spel stond en voor Scom/De Zeehond punten sprokkelen om uit de gevarenzone te komen.

De voorbereiding was niet ideaal voor de thuisploeg vertelde coach Harry Kok voor de wedstrijd. “Waren toch nogal wat zieken en Jeffrey Bouman en Timo Heskes niet fit om te spelen. Bouman zit op de tribune en Heskes gaat het nog wel proberen. Je gaat natuurlijk nooit een wedstrijd in waar je verlies accepteert maar dit wordt een lastige opgaaf”, was de coach er niet helemaal gerust op. In de eerste periode bleef de schade nog beperkt voor Scom/De Zeehond, 0-2. Was het vooral het goede keeperswerk van Maik Kok in die eerste periode, na zijn handblessure weer in het doel lag bij de thuisploeg, die zijn ploeg in de race hield. Scom/De Zeehond had pech met de schoten en trof nogal eens het aluminium. De Kempvis had in die periode het geluk van een ploeg in de top 3 van de ranglijst. Wat bij de Hoogvliet/Rozenburg combinatie net niet was, was bij de ploeg uit Spijkenisse net wel. Dit was nooit een wedstrijd vond ook aanvoerder Ties Jacobs. “Ze kwamen snel voor. Wil niet zeggen dat we pech hadden. Dat dwingen ze ook wel af. Je zag de keeper steeds de goede hoek pakken. Wij probeerden het van veraf, gewoon veel te doorzichtig. Ze starten snel, draaien snel en wij konden dat niet compenseren. Dat is denk ik toch het verschil tussen de top en de staart van de ranglijst. Dat Robert en ik in de bond gespeeld hebben is alweer een tijdje geleden. Met deze groep voor het eerst. Het is niet zozeer harder maar vooral sneller. Zorgen dat je als eerste draait en als eerste afzet en dan weg zijn. Je ziet dat zo’n ploeg als De Kempvis dat wel beheerst en dat die ploeg dan ook terecht bovenin meedraait. Het ligt niet alleen aan het zwemmen, tactisch is zeker zo belangrijk. Ook al hebben we verloren en moeten we knokken om erin te blijven, leer je het meest van deze wedstrijden en deze manier van spelen. Maar het was nooit spannend. In de uitwedstrijd konden we langer bijblijven. Vandaag hadden we heel weinig in te brengen.”

In de tweede periode trok de Kempvis definitief de wedstrijd naar zich toe. Na twee keer 7 minuten stond er 2-7 op het scorebord en was de hoop om daar nog verandering in te brengen allang vervlogen. Rozenburger en topscoorder Robert Goedendorp was verantwoordelijk voor de twee treffers in de tweede periode. Dit keer niet alleen met zijn gevreesde backhand, maar toverde er ook een paar fraaie boogballetjes uit waarbij succes niet uitbleef. “Het liep niet echt lekker”, was ook Robert Goedendorp niet tevreden.

“Niemand die er bij ons bovenuit stak en dat is nodig tegen zulke tegenstanders. Veel snelle breaks van hun kant, jammer dat we niet de tegenstand konden bieden zoals in de uitwedstrijd. Volgende week nog een lastige uitwedstrijd (Z&PC De Gouwe, red.) en dan komen er wedstrijden waar we toch punten moeten gaan pakken. Maik (Kok doelman Scom/De Zeehond, red.) hield ons de eerste periode nog in de race. Maar we konden ons karretje niet aanpikken en liepen ze verder uit. Dan wordt het lastig.” Bij Scom/De Zeehond Lucas Groenewout in de ploeg gehaald. Met de blessures van Jeffrey Bouman en Timo Heskes wilde coach Kok zijn team in de breedte niet verzwakken. Groenewout is een speler uit het derde team, dit seizoen weer begonnen nadat hij er een paar jaar tussenuit was geweest. “We waren niet fit vertelde ik ook voor de wedstrijd al. We hebben eigenlijk niet goed kunnen trainen deze week. Dan zie je toch, het zijn zwemmers en werden we er steeds uitgezwommen. Wij houden ons ook niet aan de afspraken”, was coach Harry Kok teleurgesteld in het resultaat. “Ze zwemmen heel vaak snel in, liggen al klaar om te vertrekken. Als je daar twee slagen bij vandaan zwemt creëer je een vrije man. Wij dreigen een keer of drie weten de vrije man niet te vinden en vertrekken zij alvast naar de andere kant. Dan ben je gezien. Zo’n ploeg heeft toch meer inzicht, waar ga ik liggen, waar ga ik heen en wij blijven het op de zelfde manier proberen. Dit is de nummer één dus daar kan je van verliezen. Maar we voeren niet uit wat de opdracht was en dat is vervelend. Aan de andere kant als je reëel ben is dit ingecalculeerd. Tegen zo’n ploeg gaan we het nog niet redden, zeker als een aantal mensen niet fit zijn. Dan weet je dat dit gebeurd.”

Periode standen: 1e Periode 0-2; 2e Periode 2-7; 3e Periode 4-10 en de 4e Periode 4-14.

Doelpuntenmakers Scom/De Zeehond in de wedstrijd tegen De Kempvis: Robert Goedendorp 3X, Alex Heskes 1X.

 

Copyright © 2019 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Tuesday the 26th. .