Het hadden bonuspunten moeten zijn in de wedstrijd afgelopen zaterdag tegen Z&CP De Gouwe, maar het was met lege handen terug naar Rozenburg. Alhoewel lege handen, de ploeg van Harry Kok kwam wel weer in het bezit van de rode lantaarn. Het is een verhaal wat je niet gelooft als je niet in Waddinxveen was. De ploeg van Kok gaf de punten weg in de slotfase en dat was niet voor de eerste keer dit seizoen.

Scom/De Zeehond stond de gehele wedstrijd, op 1 minuut en 14 seconden na, op voorsprong tegen de nummer drie van de ranglijst. Een heel andere wedstrijd dan de week ervoor tegen De Kempvis. In die wedstrijd kwam Scom/De Zeehond er niet aan te pas. Maar afgelopen zaterdag in Waddinxveen lagen de bonuspunten voor het oprapen. “We moeten er in ieder geval een wedstrijd van maken”, vertelde coach Harry Kok voor de wedstrijd. “Als ik naar de top 3 kijk is dit zeker een ploeg met potentie om hoger te gaan spelen. Het is een jonge ploeg met veel zwemvermogen. Lastige klus, een puntje zou al een bonus voor ons zijn.” Een verhaal wat de coach kennelijk ook bij zijn wedstrijdbespreking had gebruikt. Zijn ploeg kwam meer dan goed en scherp uit de startblokken. Nog maar nauwelijks begonnen mocht Robert Goedendorp al een strafworp (5 meter) nemen. Normaal een zekerheid voor de topscoorder van Scom/ De Zeehond, maar dit keer miste de penaltykiller hopeloos. Getergd scoorde Goedendorp wel de eerste van de avond met 2 minuut 34 seconde op de klokken. Ook Alex Heskes en Kevin Bergwerf scoorde in die eerste periode voor Scom/De Zeehond en stond er 1-3 na 7 minuten op het scorebord. De trend was gezet, Scom/De Zeehond kwam niet voor de slachtbank. Ook in de tweede periode bleef de ploeg van Kok aan de leiding. En zo bleef het tot de laatste anderhalve minuut van de wedstrijd. “Je ziet dat de selectie niet breed genoeg is voor dit soort wedstrijden”, was Harry Kok toch tevreden over zijn ploeg. “Ja drie keer naar de verkeerde kleur spelen met gevolgen, daar is zo’n ploeg slim genoeg voor. Dat soort kansen moet je ze niet geven, dat is gewoon dom. Ze krijgen ook wel heel makkelijk een 5 meter in de slotfase. We konden niet zoveel anders spelen dan dat we nu gedaan hebben. Ik zag een aantal zaken die we in de training ook oefenen terug in de wedstrijd. We zijn nog net niet slim genoeg om met de soms discutabele beslissingen van de scheidsrechter om te gaan.”

Overigens was één van de scheidsrechters, Marcel Bark een oud speler van De Zeehond en ook nog wel eens actief als verenigingsscheidsrechter. Kennelijk door de KNZB over het hoofd gezien of toegestaan?, dat Bark ook wedstrijden van Scom/De Zeehond mag fluiten. Of die rode lantaarn onnodig in bezit is gekomen van Scom/De Zeehond vroegen we na de wedstrijd aan Robert Goedendorp. “Waarschijnlijk wel. Op de één of andere manier geven we het elke keer in de laatste periode uit handen. En waar het nu aan ligt? We speelden vanavond best goed, wel veel onnodig balverlies met tegendoelpunten als gevolg. Vanaf nu elke week een finale en dit niet meer laten gebeuren. Zaterdag komt Wave naar Rozenburg, dat moeten punten zijn.” Doelman Maik Kok was ziek geweest, gevallen met zijn fiets en last van zijn ribben. Maar de doelman speelde een prima partij. “Deze wedstrijden moeten we ook kunnen winnen”vond ook de doelman van Scom/De Zeehond. “Ze kregen veel 20 seconden straf, dat was best in ons voordeel. Maar goed in de slotfase ging de tegenstander pressen, en dat is onze aartsvijand. We staan dan wel de hele wedstrijd voor. We spelen hartstikke goed maar geven het toch in de slotfase weg.” Een wedstrijd waar de bonuspunten voor het oprapen lagen, maar ook een wedstrijd waar Scom/De Zeehond niet al te veel punten had ingecalculeerd. Er is nog van alles mogelijk met nog 5 wedstrijden te spelen. Zeker gezien het programma met wedstrijden tegen ploegen uit de onderste regionen. “De knop moet om anders wordt het lastig. Nu moeten we vanaf de eerste seconde tot de laatste alles geven”, wilde Robert Goedendorp nog wel even kwijt.

Periode standen: 1e Periode 1-3; 2e Periode 4-7; 3e Periode 6-8 en de 4e Periode 11-10.

Doelpuntenmakers Scom/De Zeehond in de wedstrijd tegen Z&PC De Gouwe: Alex Heskes 3X, Robert Goedendorp 2X, Ties Jacobs 2X, Kevin Bergwerf 1X, Thijs Schouten 1X, Sacha Aknaev 1X.

 

 

 

 

teamnaam

Wed.

winst

gelijk

verlies

Punt.

1

De Kempvis H1

17

14

1

2

43

2

NieMo-Van Vliet (SG) H1

17

13

2

2

41

3

Z&PC De Gouwe H1

17

12

1

4

37

4

d'ELFT H1

17

10

0

7

30

5

Z&PC Rotterdam H1

17

9

2

6

29

6

WZC (SG) H1

17

8

1

8

25

7

WZK Zwemmen H1

17

7

1

9

22

8

Wave H1

17

5

2

10

17

9

Sassenheim H1

17

4

3

10

15

10

OZV H1

17

4

2

11

14

11

Zwemvereniging Westland H1

17

4

1

12

13

12

SCOM/De Zeehond’73 (SG) H1

17

3

2

12

11

Copyright © 2019 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Tuesday the 26th. .