Coach Harry Kok oogde ontspannen voor de wedstrijd tegen De Wave, afgelopen zaterdag. Zelfs toen de doelman van de thuisploeg Scom/De Zeehond, Maik Kok, kwam vertellen dat de concurrentie had gewonnen. “We moeten punten pakken, los van wat de concurrentie doet, als we op dit niveau willen blijven spelen”, was de boodschap van de coach duidelijk. Maar bijna in dezelfde zin “De Wave is geen makkelijke tegenstander voor ons. Die ploeg ligt ons niet zo.”

De spanning was te snijden in zwembad De Rozenburcht. De Wave is een lastige tegenstander, alhoewel er voor Scom/De Zeehond dit jaar niet echt makkelijke tegenstanders zijn. Als promovendus betaald de ploeg in veel wedstrijden de tol van een smalle selectie en het ontbreken van ervaring op het 3e klasse niveau bond. “We hebben twee keer brand gehad in het zwembad van Hoogvliet en daardoor konden we niet trainen en spelen, maar kwam er ook geen jeugd door. Brand in een zwembad is geen kwestie van weken maar van jaren en de andere zwembaden in de buurt waren bezet. Die gaten die toen zijn ontstaan zijn er nog steeds. De Zeehond heeft wel op dit niveau gespeeld maar aan die periode kwam een einde omdat er geen doorstroming was. Scom heeft zelfs een aantal jaren zonder echte midvoor gespeeld en met Robert (Goedendorp, red.) hebben we nu weer een scorende midvoor”, vertelde coach Harry Kok voor de wedstrijd. Maar de tegenstanders weten dat inmiddels ook wel.

Robert Goedendorp

Was soms aardig geworstel met die verdedigers in m’n nek, scheids liet ook viel toe en floten paar keer tegen wanneer je je net probeert vrij te spelen/los rukt. In deze 2e seizoenshelft merk je ook wel dat de tegenstanders wat meer van je weten en geven ze je veel minder ruimte. Liggen ook regelmatig 2 verdedigers om me heen. Dat is nou eenmaal het verhaal van een midvoor denk ik, een positie waar soms misschien wel de meeste strijd word geleverd. Ik had vooral in de eerste fase nog paar mooie balletjes, maar die keeper zat er goed bij.” Uiteindelijk werd de winst over de streep getrokken en dat was de laatste weken wel eens anders. “Eindelijk een keer wel, alhoewel het toch weer spannend was de laatste 2 minuten. We waren getergd om te winnen, misschien heeft dat geholpen. We wisten vlak voor de start dat de concurrenten ook al hadden gewonnen dus winnen was een must.” Winnen een must was niet alleen afgelopen zaterdag een must, gelooft de Rozenburgse goalgetter nog in overleven in deze afdeling. “Ik geloof er zeker nog in en weet ook dat we het kunnen. We hebben het ook genoeg laten zien. Maar ook de komende wedstrijd zullen we weer alles moeten geven tegen Westland, als je daar wint doe je goede zaken.”

Scom/De Zeehond begon goed aan de wedstrijd. Werden de eerste kansjes voor de thuisploeg nog onschadelijk gemaakt door het goed keeperswerk van Wave doelman Hans Brouwer en scoorde de gasten het eerste doelpunt, waren het Robert Goedendorp en Sacha Aknaev die na de eerste 7 minuten een 3-1 voorsprong op het bord zetten. Met Sacha Aknaev gelijk de speler die zijn ploeg afgelopen zaterdag bij de hand nam. “Ik heb zoveel rode koppetjes gezien we zijn wel tot het uiterste gegaan in deze wedstrijd”, was de reactie van Akneav direct na de wedstrijd, die zelf een geweldige pot speelde. “Ja, misschien. Op een gegeven moment was ik niet meer te stoppen. Kreeg een paar keer een kans op een counter. Jammer dat ik die kans één op één miste dat had een belangrijk punt kunnen zijn. Maar ik denk dat we het als ploeg goed hebben opgelost. We kregen voor de wedstrijd door dat de concurrentie had gewonnen dus werd de druk wel hoger. Soms is het niet fijn als je de uitslagen al kent, kan ook verlammend werken. Nu pakt het goed uit. Of we erin kunnen blijven, ik denk het wel. We zullen het tegen Westland en Sassenheim moeten laten zien. Als we daar van kunnen winnen is de kans toch wel groot dat we in deze klasse kunnen blijven.”

Vooral in de slotfase bleef Scom/De Zeehond de zenuwen de baas. De laatste time out van coach kok stonden er nog 32 seconden op de klok en de voorsprong van 6-5. De coach maande zijn ploeg tot een lange aanval (max 30 seconden is de tijd voor een aanval) en niet te snel op doel gooien. Tegenstander mocht geen kans meer krijgen. “De wedstrijd ging gelijk op”, was coach Harry Kok van mening dat de overwinning toch dik verdiend was. “Dit keer trokken wij aan het langste eind. Netjes gespeeld, ik was halverwege de wedstrijd wel klaar met die boogballen. Zij hebben de langste keeper uit de afdeling als die niet verder van zijn doel speelt hebben boogballen geen zin. Je zag wel dat Robert (Goedendorp, red.) het moeilijk had. Hij moest af en toe wel wat uitwijken naar de zijkant. Ze zwemmen niet bij hem vandaan en blijven liggen dan wordt het lastig. Maar dit zijn belangrijke punten.” Uiteindelijk pakte scom/De Zeehond doelman Maik Kok een strafbal op een wel heel belangrijk moment van de wedstrijd, vlak voor het laatste fluitsignaal. Een teamprestatie van Scom/De Zeehond, waar het goede spel van Sacha Akneav, de miraculeuze redding op een 5 meter van Maik Kok en de mooie doelpunten van Goedendorp en Bergwerf niet onvermeld mogen blijven. Maar daar doen we de andere mee te kort. Of zoals Sacha Akneav vertelde: “Ik heb zoveel rode koppetjes gezien we zijn wel tot het uiterste gegaan in deze wedstrijd.” De beste samenvatting van de gewonnen wedstrijd tegen De Wave.

Periode standen: 1e Periode 3-10 2e Periode 4-3; 3e Periode 5-4 en de 4e Periode 6-5.

Doelpuntenmakers Scom/De Zeehond in de wedstrijd tegen De Wave:Robert Goedendorp 2X, Kevin Bergwerf 2X, Sacha Aknaev 2X.