Volley Zuid speelt in de 3e divisie en heeft te maken gehad met toch wel een moeilijk seizoen. Trainerswissel en het hele seizoen vechten tegen directe degradatie. Volley Zuid, met de Rozenburgse volleybalsters Nienke Pranger en Milon van Seventer, is pas in de laatste wedstrijd van de reguliere competitie op een PD plaats gekomen en moet aanstaande zaterdag in het Brabantse Middelbeers spelen om de 3e divisie zeker te stellen.

Milon van Seventer is aanvoerster van Volley Zuid en speelt al een aantal jaren bij Zuid. Maar ook Nienke Pranger heeft haar draai gevonden. Kwam Nienke als middenaanvalster naar Zuid, speelt ze tegenwoordig op de diagonaal en ook verdedigend is de Rozenburgse steeds meer van waarde voor de nieuwe trainer van het dames 1 team van Volley Zuid, Ali Arslan. Een paar dagen voor het promotie/degradatie minitoernooi waar spelen in de 3e divisie op het spel staat spraken we met Milon van Seventer en Nienke Pranger.

Milon van Seventer

Hoe kijk je terug op dit seizoen, was PD het hoogst haalbare? “We hebben best een raar seizoen gehad. Zijn natuurlijk gepromoveerd vorig jaar vanuit de promotieklasse en zijn vol vertrouwen aan het seizoen begonnen. In het begin is het ook allemaal even wennen omdat het toch ook een ander niveau is. Maar met de kwaliteiten van ons team moest handhaving mogelijk zijn. We begonnen de competitie met veel 5setters, die we vaak allemaal net verloren. Halverwege het seizoen hadden we nog geen wedstrijd gewonnen en was het wel tijd voor verandering. Hier is veel over gesproken met het team, de trainer en de vereniging. Uiteindelijk is gebleken dat we het over een andere boeg moesten gooien en is er gekozen voor een andere trainer. Ook dat was uiteraard even wennen, maar er kwam wel een andere sfeer in het team en uiteindelijk werd ons spel daar ook beter van. Dit resulteerde in betere wedstrijden en hebben we ook een aantal wedstrijden kunnen winnen. Heel het seizoen hebben we verder op de 11e plek gestaan, wat betekende dat we direct zouden degraderen. Dus ja, ik denk dat uiteindelijk pd het hoogst haalbare is voor dit seizoen.

Was nog spannend tijdens de laatste wedstrijd afgelopen zaterdag waar jullie spelen voor promotie/degadatie veilig moesten stellen. “We hebben zeker een spannende wedstrijd gehad afgelopen zaterdag! We moesten in ieder geval winnen om nog kans te maken op de pd wedstrijden. Onze directe concurrent, Nuvoc, moest tegen de nummer 2 en die speelden nog voor pd om te promoveren. We begonnen de wedstrijd wat zenuwachtig, maar wel goed. Ook gedurende de wedstrijd was het wat wisselvallig, zo hebben we de 3e set 25-10 gewonnen maar verliezen we de 4e set met 25-16 en kreeg onze trainer een gele kaart. Wat resulteerde in een 5e set. Aan de andere kant hoorde zo'n wedstrijd wel bij het seizoen, gezien we nog nooit zo veel 5setters hebben gespeeld. In de 5e set ging het in het begin gelijk op, daarna stonden we een paar punten achter. Bij een 11-08 achterstand kreeg onze trainer een rode kaart, wat betekent dat de tegenstander er een punt bij krijgt. De wedstrijd werd zo nog spannender omdat we een nog grotere achterstand kregen en de set natuurlijk maar tot de 15 gaat. Er kwam iets in ons los waardoor we er allemaal vol voor gingen en alles er uit wilden halen. Zo hebben we uiteindelijk toch nog de set kunnen winnen met 14-16!

Afgelopen wedstrijd kreeg jullie trainer rood heeft dat consequenties voor het coachen tijdens de wedstrijden in Middelbeers. “Nee, dat heeft voor hem geen consequenties voor de volgende wedstrijd. Maar helaas is hij niet aanwezig zaterdag. Er was al een vakantie gepland voordat hij bij ons kwam. Nu zal Michel van Jaarsveld, tevens onze voorzitter, onze coach zijn.

Los van de uitslagen van de PD wedstrijden, heb je al besloten waar je volgend seizoen gaat spelen. Langer bij Volley Zuid? “Volgend seizoen blijf ik ook gewoon bij Volley Zuid spelen, ik heb het daar erg naar mijn zin en we hebben een leuk en goed team. Dus ik zie geen reden om te vertrekken.”

Nienke Pranger

Hoe is het seizoen voor jou verlopen, tevreden of had je er meer van verwacht? “Het seizoen is een beetje met ups en downs verlopen. We hadden een moeilijke start. Vorig jaar zijn we gepromoveerd. Dat betekend moeilijkere tegenstanders en dus meer verliezen. Maar dat we in het beginnen zo veel zouden verliezen hadden we allemaal niet gedacht. Ongeacht dat we alles verloren bleven we wel punten pakken. We hebben dit seizoen namelijk veel 5setters gespeeld, namelijk 12 van de 22 wedstrijden! Vanaf het midden van het seizoen ging het een stuk beter. We zijn beter gaan spelen en er viel niet veel meer te verliezen. Pas de laatste paar weken zijn we allemaal on fire. Daarom hebben we ook enkele keren gewonnen! En daardoor net de pd gehaald natuurlijk. Wat we in mijn ogen wel verdiende, als je zag hoe we de laatste weken speelde.”

Trainerswissel kom je wel aan je speel minuten bij Volley Zuid? “Inderdaad een trainers wissel. Dit kwam voor mij ook een beetje onverwachts. Maar Ali de nieuwe trainer/coach was gelukkig bereid om de taak op zich te nemen. Ali bracht weer wat vuur in het spelletje. Waar het in de eerste helft was weggezakt.”

Je wordt niet alleen meer als middenaanvalster gebruikt, meer allround geworden? “Ik ben inderdaad geen middenaanvaller meer. Ik ben aan het eind van vorig seizoen naar de diagonaal positie gegaan. Deze plek bevalt me wel. Ik kan veel aanvallen en krijg veel speelminuten. Verder sta ik nu ook achterin in het veld tijdens de verdediging. Dit is wel iets waar ik aan moet werken maar wel leuk is.”

Nu PD wedstrijden,ken je de tegenstanders en hoe schat je jullie kansen in? “Nu hebben we de PD gehaald! Het hele jaar op plek 11 staan en in het laatste weekend naar plek 10 schuiven. Dat is een hele prestatie, maar zeker niet minder verdient. Aankomende zaterdag moeten we tegen Volley2B d1 en HLB van Daal d2. Tegen Volley2B hebben we afgelopen seizoen gespeeld. Het andere team ken ik niet zo goed. Er is zeker een kans dat we gaan winnen. Als we zo spelen als de afgelopen weken dan moet alles goed komen.”

Hoe is het met volgend seizoen blijf je bij Volley Zuid of heb je andere plannen? “Volgend seizoen speel ik nog een seizoen bij volley zuid. Hopelijk blijven we in de 3de divisie. Maar dat weet ik pas na zaterdag. En zo niet dan is er weer een kansje om voor het kampioenschap te gaan. Wij gaan ons best doen in ieder geval! Als je nog mensen weet die ons wel kunnen aanmoedigen moet je ze maar naar Middelbeers sturen.

Foto's archief