De waterpolo afdeling van De Zeehond was al eerder samengegaan met het Hoogvlietse SCOM, daar komt nu ook Duck Brielle bij. Voor het eerste team van de startgemeenschap zal het op korte termijn niet direct zichtbaar zijn, maar door de jeugd in de regio samen te laten spelen werken de drie verenigingen wel aan het voortbestaan in onze regio van het mooie spelletje waterpolo.

De competitie gaat weer beginnen voor SCOM Zeehond Duck en de eerste wedstrijd van het eerste team, dat ook dit seizoen weer coach Harry Kok aan het roer heeft. Het team van Harry Kok speelt in Wassenaar tegen WZK. Vorig seizoen verloor SCOM/De Zeehond toen nog zonder Duck in de slotfase onnodig van WZK. Het werd in het Sterrenbad 11-10 voor de thuisploeg. Periode standen in die wedstrijd: 1e Periode 3-3; 2e Periode 6-6; 3e Periode 7-8 en de 4e Periode 11-10. Doelpuntenmakers Scom/De Zeehond in de wedstrijd tegen WZK: Robert Goedendorp 4X, Alex Heskes 4X en Sacha Akneav 2X.

Met Sacha Akneav gelijk een speler die er na zaterdag een poosje niet bij zal zijn. Akneav gaat voor stage naar het buitenland en zal er pas weer de tweede competitiehelft terug zijn. Kok zal dus ook opzoek moeten naar een nieuwe speler die voor de bal opzwemt. Sacha was een zekerheid om de eerst aanval te beginnen hoe Kok dat oplost? De startgemeenschap SCOMZeehondDuck heeft de afgelopen periode twee oefenpotjes gespeeld. Tegen Poseidon werd met 12-5 gewonnen en tegen dÉLFT stond er na vier periodes 11-11 op het scorebord. Coah Harry Kok laat ook wat jeugdspelers aan het niveau van de 3e klasse bond proeven. Sam Kocken en Daniel Aknaev zullen wat vaker meegaan met het eerste team en als daar gelegenheid voor is minuten maken.

Ondanks de degradatie speelt SCOMZeehondDuck dit seizoen weer in de derde klasse Bond. Na een herindeling, Niemo van Vliet speelt niet meer in de Derde Klasse Bond, was er een plaatsje vrijgekomen en kon de ploeg van Harry Kok toch aan het tweede seizoen op dit niveau beginnen. Excuses zoals het team moet wennen op dit niveau gelden niet meer. Handhaving zal toch minimaal op het verlanglijstje van Kok staan en een mooie middenmoter zou de ploeg niet misstaan.

Wie komen SCOMZeehondDuck tegen in de competitie: Sassenheim; Z&PC De Gouwe; OZV; Westland; WKZ; Wave; d’ELFT; WZC; De Reigers; ZZ&PC De Devel en Z&PC Rotterdam.

De wedstrijd tegen WZK in Wassenaar begint om 20:50 uur In het Sterrenbad aan de Generaal Winkelmanlaan 2