Misschien was een donderpreek wel nodig afgelopen zondag in de wedstrijd tegen Saturnus’72. Als Indus ook aan het doelsaldo wil werken zal er nog meer uit wedstrijden moeten worden uitgehaald. Voorlopig blijft het team van coach Cindy Doorduin winnen, en dat is de kortste weg naar een kampioenschap. Maar ongeslagen kampioen worden niet veel ploegen, en dat zal ook voor Indus een lastige opgaaf worden. Afwezige spelers en blessures liggen op de loer. Ook afgelopen zondag kreeg coach Cindy Doorduin daarmee te maken.

Nog steeds op koers!

“De wedstrijd van afgelopen zondag is gewonnen, maar daar is wel alles mee gezegd”, keek Cindy Doorduin terug op de gewonnen wedstrijd tegen Saturnus. “We misten vandaag 2 basisspeelsters. Linda van Seters geniet van een welverdiende vakantie en Mariska van de Bulk is helaas een aantal weken uitgeschakeld door een duimblessure. Melissa Cremers uit ons tweede damesteam hebben we toegevoegd aan de selectie en speelde Melissa zeker niet onverdienstelijk. Eigenlijk ging het de eerste minuten juist heel goed. Al in de eerste aanval kwamen we door een afstandsschot van Britt (Doorduin, red.) op 1-0 voorsprong en samen met Debbie Lievaart waren die twee aardig op dreef die eerste minuten. Natuurlijk was de afspraak, snel spel en break out lopen en dat ging aardig. Met mooie ballen op Ashley Poel en Britt Doorduin in de break stond het halverwege de eerste helft 10-4. Je gaat dan snel denken aan het doelsaldo dat je moet inhalen op de concurrenten. Toch werd het spel een beetje rommelig en werd er onnodig balverlies geleden. Uiteindelijk stond het in de rust 13-8 voor Indus.”

Saturnus, uit Ridderkerk is dan weliswaar de hekkensluiter in de 2e klasse B, maar zeker een ploeg die te laag staat en al een aantal wedstrijden met minimaal verschil heeft verloren. Thuis verloren met 13-14 van Conventus en met 15-16 van TOGB en in de uitwedstrijd werd met 20-18 verloren van Savosa. Coach Cindy Doorduin had toch eigenlijk het doel om juist tegen dit Saturnus wat aan het doelsaldo te gaan doen, als dat in de loop van de competitie ook nog belangrijk wordt.

“Aan donderpreken doe ik niet, maar om het doelsaldo op te krikken moesten we echt aan de bak en de slordigheden achterwege laten”, gaat Cindy Doorduin verder met haar verhaal. “Met twee mooie Cirkeldoelpunten van Debbie Lievaart en een schitterende lobbal van Iris Quak was het verschil eigenlijk nog steeds maar 5 doelpunten. 16-11. Saturnus hield stug vol en kwam zelfs terug tot 2 doelpunten verschil. Met een paar schitterende doelpunten van Joanne (de Leeuw, red.) en Iris (Quak, red.) eindigde de wedstrijd gelukkig nog in 24-20. Nooit gedacht deze wedstrijd te verliezen, maar had wel gehoopt op een groter verschil, zodat we in doelsaldo weer bij de concurrentie komen.”

Doelpuntenmakers : Iris Quak 7x, Joanne de Leeuw 5x, Ashley Poel en Debbie Lievaart 4x, Britt Doorduin 3x, Margaretha van Seters 1x.

Op zondag 16 december staat de laatste wedstrijd van het jaar op het programma tegen TOGB. Een ploeg die verrassend genoeg goed bezig is en op de 4e plaats staat.