Het lijkt een repeterend verhaal te worden bij de dames van Vovero 1. Vaak en vooral in de beginfase van de wedstrijd loopt het niet bij het team van Arthur Vuijk. Afgelopen weekend speelde Vovero de lastige uitwedstrijd tegen koploper Apollo in Numansdorp en kwamen de dames er in de eerste twee sets niet aan te pas. In beide sets kwam de 10 aan de zijde van Vovero niet op het bord.

Apollo lijkt af te stevenen op het kampioenschap en was het voor Vovero vooral puntjes sprokkelen. In de tot nu toe tien gespeelde wedstrijden heeft Apollo nog maar 5 set moeten afstaan. Zeker geen ploeg waar je even de punten kan gaan ophalen. Toch maakte Vovero het de thuisploeg in de derde en vierde set meer dan moeilijk. In beide sets veloor Vovero met 26-24 en eigenlijk had de ploeg van Vuijk daar een puntje verdiend.

Arthur Vuijk

“Ja, tegen de koploper lieten we de eerste twee sets niet ons beste spel zien. Van tevoren was het wel duidelijk. We hadden niets te verliezen gingen voor een lekker potje volleybal en de boodschap was wel zien wel wat er gebeurt. De eerste twee sets kwam dat nauwelijks uit de verf. De servicedruk was erg hoog, we kwamen amper aan aanvallen toe. En dan ineens in de derde set, best wel, denk ik, met een beetje onderschatting van de tegenstander, kom je door goed te spelen op setpont. Met 23-24 wordt het ineens razend spannend. Dan zie je toch waarom ze op plaats 1 te staan. Met het publiek er achter kunnen ze net wat meer brengen. Ze pakken die set met 26-24. Dan denk je dat het gedaan is maar brengen en de meiden nog eens zo’n set. In de vierde set stonden we 24-18 achter dan denk je het is gedaan. Maar toen had Kris Tallie een waanzinnig goede servicereeks waar de tegenstander geen controle over kreeg en kwamen we terug tot 24-24. Dan een mislukte service en een goede aanval van hun en het is klaar. Verloren ja, maar morele winnaar absoluut. Daar krijg je geen punten voor, dat weet ik. Floor Tallie verwoorde het misschien nog wel het beste. ‘Wij verdiende misschien geen setje, maar zij verdiende het zeker om er één te verliezen.’ Hoe mooi ook de laatste sets waren, we moeten er toch twee onder ons zien te houden in de stand op de ranglijst en dat wordt lastig genoeg. Er ontstaat nu al een gaatje en hoe moeilijk ook we zullen punten moeten halen om dat gaatje geen onoverbrugbaar gat te laten worden. Er zijn nog genoeg wedstrijden te spelen en bijvoorbeeld tegen Voorne zag je dat we ook wel kunnen volleyballen, maar we hebben structureel meer punten nodig en daar gaan we alles aan doen.”

Apollo D1 - Vovero D1 1e set: 25-8; 2e set 25-8; 3e set 26-24; 4e set 26-24