Afgelopen zaterdag was duidelijk dat het verblijf in de tweede klasse voor het dames 1 team van Vovero aan een zijdedraadje hangt. Als je de eerste set met 6-25 verliest is de toon in de wedstrijd gezet. De gasten uit Zeeland, Forza Schouwen-Duivenland D2 een middenmoter in de tweede klasse A, was dan wel te sterk voor Vovero, maar het team van Arthur Vuijk liet de puntjes wel heel makkelijk ontglippen. Zeker in de tweede en derde set hadden de dames van Vovero kansen om de wedstrijd te kantelen. In de slotfases van die sets liet de ploeg van Vuijk mogelijkheden, een voorsprong en punten als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Als de concurrentie ook verliest, blijft er een sprankje hoop. Zeker voor een team als Vovero, in opbouw. De vinger op de zere plek lijkt moeilijk, anders hadden de speelsters of de coach dat allang gedaan. Toch heeft Vovero dames 1 de potentie om minimaal op het tweede klasse niveau te acteren en van daaruit verder te bouwen. Twee puntjes uit de laatste zes wedstrijden is dan wel te weinig. Dat hadden er gezien het speelbeeld zeker 6 of meer kunnen zijn, waarvan 2 afgelopen zaterdag.

Na een desastreuze eerste set (6-25) was de omekeer in de tweede set. Goed aan het net, de gaatjes in de verdediging vinden en een ruime voorsprong opbouwen. De thuisploeg leek de wedstrijd te gaan kantelen. Maar in de slotfase kroop de angst in de ploeg. Wissels, coachen en time-outs niets bleek meer te helpen en gaf Vovero de set in de slotfase helemaal uithanden. Ook in de derde set gingen de dames van Vovero gelijk op met de tegenstander uit Schouwen-Duivenland. Tot de 20 punten grens, waren de ploegen aan elkaar gewaagd en waren er kansen genoeg om die set in het voordeel van de thuisploeg te brengen. Maar ook in de derde set raakte Vovero, in de slotfase opeens geen bal meer goed, lieten gaatjes ontstaan in de verdediging waarvan de Zeeuwse formatie dankbaar profiteerde. De vierde set was er één voor de statistieken en werd het meer uitspelen dan nog aan een puntje denken. Iets wat Forza in dank aanvaarde, op die manier sleepte zij er tenslotte vijf punten uit.

Coach Arthur Vuijk

“Zelfs in de eerste set waar je wel kansloos verliest, zie je dat als het gaat om volleyballen, je niets onder doet voor de tegenstander”, ziet Arthur Vuijk lichtpuntjes in zijn team. “Als naar de tweede set kijkt, ruime voorsprong en het glipt als water uit je handen. Wat daar aan ten grondslag ligt? Opeens komt er een twijfel in de ploeg terwijl ze daarvoor gewoon goed staan te spelen. Ja, en die momenten dat we denken het gaat niet meer, moeten er uit. We komen dan vaak wel weer terug maar niet op een wijze die punten oplevert. Het maakt ook niet zoveel uit in welke samenstelling je speelt. Dat laatste beetje extra komt er dan net niet uit. Er was een servicereeks die ik twee keer moest onderbreken met een time-out en nog pakken we het niet op. Het zit vaak in hele kleine dingen. Het is meer spelen, ervaring opdoen en stapje maken. Ervaring in de ploeg halen? We hebben gekozen om met een jong team te gaan bouwen, daar moeten we aan vasthouden. En we hebben op dit moment ook niet zoveel ervaring beschikbaar. Het heeft zijn tijd nodig. We groeien minder hard dan ik had gehoopt, maar het zit in deze ploeg daar ben ik van overtuigd.”

Copyright © 2019 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Friday the 23rd. .