Ook afgelopen zaterdag kon Vovero geen puntje overhouden aan het treffen met Volley Zuid 5. Hoe goed Vovero aan de wedstrijd begon en zag het er naar uit dat er punten konden worden gepakt was het eindresultaat 0-4 in het voordeel van de gasten uit Rotterdam. Aanvoerster Kris Tallie heeft er geen verklaring voor.

“Het is erg lastig”, zoek de aanvoerster van Vovero naar de redenen waarom het niet wil gaan lopen. “We hebben het allemaal erg naar ons zin en is het super gezellig. Daar ligt het niet aan. Je ziet als vandaag we komen wel met 0-2 achter, maar zijn er wel steeds heel dicht bij. We hebben er geloof in maar op de een of andere manier lukt het dan niet meer. We praten er best veel over maar we kunnen niet achterhalen waar het door komt. Vaak hebben we het gevoel dat we het kunnen pakken en dan gaat het toch steeds mis. We gaan er zeker nog wel voor, maar de kans dat we in de tweede klasse blijven spelen is niet heel erg groot. Het verschil tussen de tweede- en derde klasse is best groot. We horen denk ik niet thuis in de derde klasse. De kans bestaat dat het zeker onderin de derde klasse campingvolleybal wordt. Daar moet je oppassen dat je daar dan niet in mee gaat. Mochten we degraderen moeten we zo snel mogelijk weer naar de tweede klasse. Daar horen we minimaal thuis.”

Het zag er hoopgevend uit afgelopen zaterdag in de Rozenburcht. Vovero liep, in de eerste set, uit naar 8-2 en kwam pas bij het 14e punt voor het eerst op achterstand. Vovero bleef de hele set dicht bij en zat er echt een puntje aan te komen. Maar in de slotfase verspeelde de ploeg van coach Arthur Vuijk weer de nodige punten en kroop, althans zo leek het, de angst in de ploeg. Ook in de tweede set kwam Vovero goed uit de startblokken, maar de sets lijken voor Vovero dames 1 te lang te duren. Zo graag willen straalt van de ploeg af. Maar het team van Vuijk heeft zichzelf in een bijna hopeloze positie gemanoeuvreerd. Het degradatiespook hangt boven de ploeg.

Coach Arthur Vuijk

“Je ziet dat er toch meer ervaring zit in zo’n ploeg als Volley Zuid. In de eerste set dacht ik wat gebeurt hier, zeker tot de helft van de set. Dan is het jammer dat we het toch weer net niet door kunnen zetten. In de slotfase loopt het dan helemaal weg en ziet de tegenstander kansen. We moeten nu zoveel mogelijk meiden laten spelen, sfeer goed houden en er vooral plezier in blijven houden, hoe moeilijk ook. We moeten de komende weken in ieder geval niet gedemotiveerd raken. Goed blijven volleyballen en hoe gek het ook klinkt niet opgeven. Alleen op die manier hou je het spelplezier erin. Als het plezier weg valt kan je er beter mee stoppen, dat moeten we niet doen. Erin blijven geloven.”

In de derde- en vierde set was er bij de tegenstander niet veel meer te halen. Volley Zuid had het gevaar van het begin van de sets onder controle en was op een vijfpunter uit. Uiteindelijk lukte dat ook. Vovero met lege handen want voor plezier en gezelligheid krijg je geen punten. Het team van Vuijk speelt nu twee jaar in deze bezettingen en krijgt het team steeds meer speelsters die het team kunnen gaan dragen. Je ziet in het team speelsters groeien, een team dat waarschijnlijk een jaartje derde klasse zal moeten gaan spelen. Wie er volgend seizoen aan het roer staat bij Vovero is nog niet duidelijk, daar liggen de prioriteiten op dit moment nog niet. Maar regeren is vooruit zien en duidelijkheid is wellicht zeker voor dit team het beste medicijn.

Vovero D-1 – Volley Zuid D5: 1e set 22-25; 2e set 18-25; 3e set 15-25 en de 4e set 17-25.

 

Copyright © 2019 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 23rd. .