Het lijkt of de volleybalsters van Rozenburg de strijd tegen degradatie hebben opgegeven. Als je de laatste zes wedstrijden met 4-0 verlies heb je niet echt meer recht van spreken op een langer verblijf in de tweede klasse. Opgeven is dan weliswaar geen optie in de sport, maar het heeft er toch alle schijn van. Vovero jaren lang een eersteklasser zakt af naar de derde klasse. Omdat nog te voorkomen zijn zelfs wonderen nodig die niet meer bestaan voor Vovero dames 1.

Afgelopen zaterdag een kansloze 4-0 nederlaag tegen het 5e team van RVC/Libanon. Als de eerste set gelijk al 25-12 is voor de thuisploeg is de toon gezet. Beetje terugkrabbelen in de tweede set, 25-23, om vervolgens een kansloze wedstrijd te spelen. “Het was gewoon een slechte wedstrijd en dat werd ook door de meiden beaamd”, kijkt coach Arthur Vuijk terug naar de wedstrijd tegen RVC/Libanon. “Het lijkt wel of het toch een beetje opgegeven is. Dit was niet met opgeheven hoofd. Gewoon niet goed. Er was echt niemand die het normale niveau haalde. Als we nog met opgeheven hoofd de tweede klasse willen verlaten zal het toch anders moeten gaan. Ik vind wel dat we moeten laten zien wat we waard zijn en niet zomaar opgeven. Al lijkt het allemaal kanslos nu mag je wel wat laten zien, al doe je dat alleen maar voor jezelf. Zaterdag komt de nummer twee opbezoek Apollo, misschien kunnen we onze huid daar duur verkopen.”

Er zijn nog drie wedstrijden te spelen dit seizoen. Zaterdag komt Apollo op bezoek een ploeg die nog verwikkeld is samen met Bernisse om het kampioenschap. Een ploeg die voor de volle punten naar Rozenburg zal komen. In de heenwedstrijd verloor Vovero met 4-0 in Numansdorp. Geen vooruitzichten op een goed resultaat. Maar het blijft sport en kan de ploeg van Vuijk er toch nog een wedstrijd van maken. De wedstrijden van Yum tegen Hou Stand, belangrijk voor Vovero, en Bernissen tegen Erasmus, belangrijk voor Apollo, beginnen beide eerder en weten ploegen wat er moet gebeuren. Dat kan zeker voor Vovero lastig zijn. Apollo weet of het vol aan de bak moet en in een slecht scenario degradeert Vovero, omdat de achterstand op Yum te groot wordt, naar de derde klasse.

RVC/Libanon D5 – Vovero D1: 1e set 25-12; 2e set 25-23; 3e set 25-19 en de 4e set 25-17.