Het nieuwe kalenderjaar begon slecht voor de dames van Indus. Concurrent voor de titel en angstgegner Oliveo won in de eerste wedstrijd van 2020 met ruime cijfers, 22-15, van de Rozenburgse handbalsters. Maar afgelopen zondag liet dat zelfde Oliveo punten liggen in de derby tegen TOGB (20-20) en staat Indus weer alleen aan de leiding. Maar de voorsprong is krap en elk foutje kan meedogenloos worden afgestraft. Het wordt nog een heel spannende competitie.

Het is nog niet gespeeld. We praten met coach Cindy Doorduin over de wedstrijden na de kerstvakantie. Verlies en winst. De koppositie verliezen en de koppositie weer terug in de schoot geworpen krijgen. De druk op het team van Cindy Doorduin wordt met de week groter. Indus heeft alles weer in eigen hand maar moet het wel de resterende 7 wedstrijden winnen. Of de ploeg van Cindy Doorduin dat huzarenstukje kan uitvoeren?

Slechte start Dames 1  Indus van het nieuwe jaar.

“Vorige week zondag stond de belangrijke wedstrijd tegen Oliveo uit Pijnacker op het programma”, begint Cindy Doorduin met haar verhaal. “Ondanks het feit dat we al twee keer van Oliveo gewonnen hadden, stonden de gezichten redelijk gespannen klaar voor het startschot. Het werd een bijzonder zware opgave om deze wedstrijd te regeren. Aanvallend waren we slordig en kwamen we vaak niet door de verdediging van Oliveo, die bijzonder fysiek aan het verdedigen waren. Verdedigend stonden we te passief, waardoor Oliveo makkelijker tot scoren kwam dan normaal. Daarbij leidden twee hele jonge, nog in opleiding zijnde, scheidsrechters het veld en maakten nog vele fouten, waardoor ook irritatie ontstond. Het was ons niet gegund om van deze wedstrijd een toppartij van te maken. Uiteindelijk werd deze wedstrijd verloren met 22-15 en kwam Oliveo op punten langszij en op doelsaldo namen ze de koppositie in.

Afgelopen zondag stond de thuiswedstrijd tegen Feyenoord op het programma. Een team uit de middenmoot. Het was zaak om de verloren wedstrijd van vorige week weer snel uit het hoofdje te bannen en ons weer op deze wedstrijd te focussen. Trainer Kees Schild stond ons bij met raad en daad en zorgde ervoor de hoofdjes weer de goede kant uit te laten kijken. Nog steeds zijn we nog niet helemaal compleet. Mariska van der Bulk (geblesseerd, maar op de goede weg naar herstel) en Linda van Seters (net bevallen van zoontje Raff) kunnen er nog niet bij zijn. Met Yana Mol uit de jeugd hadden we 2 wissels op de bank. De eerste minuten ging de score heen en weer. We speelden gelukkig weer ons eigen spelletje en dat resulteerde weer in mooie break-outs, super aangegooid door Jeanette de Leeuw naar Ashley Poel. Helaas lukt het Feyenoord door bij te blijven en de doelpunten gaan heen en weer tot aan 8-8. Vanaf dat moment pakken wij puntje voor puntje met mooie doelpunten van Joanne de Leeuw vanuit de rechterhoek en Margaretha van Seters vanaf de cirkel. Ashley heeft haar dag in het scoren van de break-outs en daardoor lopen wij uit tot een ruststand van 19-15.

Na de rust blijven we goed en geconcentreerd spelen, worden de systemen gelopen en mooi afgerond en staat de verdediging. Vanuit alle posities vinden wij het doel en komen we niet meer in gevaar. Iris Quak ziet ook het doel weer met haar diversiteit aan schoten en Debbie Lievaart vindt het doel weer vanaf de cirkel. Eindstand 32-24.”  

Doelpuntenmakers : Ashley Poel 13x, Iris Quak en Joanne de Leeuw 7x, Margaretha van Seters en Debbie Lievaart 2x en Britt Doorduin 1x.  

“De draad is weer opgepakt en nu moeten we zorgen dat we niet meer verliezen, zeker ook omdat Oliveo een puntje heeft verspeeld in de derby tegen TOGB. We staan nu weer bovenaan, dat geeft de nodige druk. We zijn goed, dat moet alleen bij iedereen nog even vallen. Iedere wedstrijd is er één en moeten we aan de bak. Aanstaande zondag staat de uitwedstrijd tegen Twist uit Vlaardingen op het programma.”

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.

Binnenkort op deze site

* Vince Lissenberg v.v. Rozenburg speelde alle wedstrijden afgelopen seizoen. We gaan met hem in gesprek.

* Marnix Sonneveld, het talent met Rozenburse roots kwam vorig seizoen terug naar West. Heeft hij zijn draai gevonden?

* en wat nog meer over het bureau, voor de camera of onder de pen komt

 

 


 

 

Wednesday the 15th. .