Voor de wedstrijd in het Kerkpolderbad in Delft was coach Harry Kok er niet gerust op. Hij verwachte een wedstrijd als de week ervoor tegen koploper Den Haag. Maar niets was minder waar. Zijn ploeg verdedigde op een geweldige wijze en had met doelman Maik Kok een uitblinker zonder de andere spelers te kort te doen. Rozenburger Robert Goedendorp en Alex Heskes namen elk 3 doelpunten voor hun rekening. Uiteindelijk stond er na vier perioden 7-10 op het scorebord.

Natuurlijk heeft het team van Harry Kok het twee seizoenen geprobeerd in de derde klasse bond zonder succes en is het wachten op de aanstormende jeugd om opnieuw dat stapje te wagen. Dit seizoen lijkt promotie uitgesloten de achterstand op Westland is opgelopen tot 7 punten en dat lijkt in het waterpolo toch een behoorlijk gaatje. Misschien is de ploeg van Kok er ook niet zo rouwig om. Nog een jaartje rijpen en de tijd om wat jeugd in te passen moet voor de ploeg uit Hoogvliet/Rozenburg/Brielle niet direct als een verloren seizoen worden gezien. Daniel Akneav is ingepast en zeker geen nieuweling meer. Een speler die inmiddels een vaste waarde is geworden voor het team van Harry Kok.

Het leek in de eerste seconde van de wedstrijd of de coach van SCOMZeehondDuck, Harry Kok, het gelijk aan zijn zijde kreeg. Al na 10 seconde had aanvoerder van de gastheren Maarten van der Beek het netje achter SCOMZeehondDuck doelman Maik Kok gevonden en leek een monsterscore in de maak. Daar wilde Kok en de zijnen zeker niet aan meewerken. In de eerste periode bleef het bij die ene treffer en Robert Goedendorp, blijft een belangrijke speler voor SCOMZeehondDuck, had de stand ook nog in evenwicht gebracht. Als dan na de tweede periode er 2-3 voor de gasten uit Hoogvliet/Rozenburg/Brielle op het scorebord staat en doelman Maik Kok een bijna onneembare vesting is geworden, wordt duidelijk dat ‘d ELFT de punten niet cadeau krijgt, sterker nog rekening moet houden met puntverlies en daar had de thuisploeg, die thuis alleen nog maar van koploper Den Haag had verloren, zeker geen rekening meegehouden. “Voor de wedstrijd zei ik al het moet beter dan vorige week. En dat was het ook wel”, was doelman Maik Kok in zijn nopjes. ”Maar 7 tegen en zelf 10 keer scoren is denk ik erg goed hier. Robert (Goedendorp, red.)weer twee mooie backhandjes erin. Gewoon lekker zo’n potje. Dat we niet elke week zo kunnen spelen is denk ik ook wel een beetje concentratie, promoveren wordt gewoon lastig zo eerlijk moeten we zijn. Natuurlijk willen we graag promoveren maar dat hebben we met deze selectie nu twee keer geprobeerd en dat is niet gelukt. Je ziet ook deze ploeg speelt vrij fysiek en daar hebben we best moeite mee. Vandaag loste we dat heel goed op. Normaal gaan we pressing spelen, maar vandaag bleven we rustig. Ik denk verdiend gewonnen.”

De hele wedstrijd verkocht SCOMZeehondDuck de huid duur. En als je dan zelf kan scoren doet dat iets met een ploeg. Nooit in paniek nooit veel weggegeven en altijd bij de les om elk foutje van de tegenpartij af te straffen. Als de ploeg van Harry Kok dit spelletje wekelijks kan spelen is spelen in de bond zeker mogelijk. Dit seizoen promoveren zal lastig worden, SCOMZeehondDuck heeft zeven punten achterstand op Westland de andere ploeg die kan promoveren. Met nog vijf wedstrijden te spelen een lastig te overbruggen kloof.

Coach Harry Kok was een meer dan tevreden man

“We hebben vanavond goed gespeeld. Op het juiste moment de midvoor aanspelen. Vorige week zwommen we vaak het gat dicht naar de midvoor en zwommen we te pas en te onpas van links naar rechts. Je ziet vandaag als we pressing gaan spelen en we spelen Robert (Goedendorp, red.) op tijd aan is hij levensgevaarlijk, dan heeft hij ook d tijd om wat te doen. We gaven inderdaad weinig weg en als Delft scoorde hadden we gelijk een antwoord. Was een hele nette wedstrijd. Zoals zij het spelletje wilde spelen lukte dat niet, dat is dan wel een verdienste, maar dat overkomt ons ook wel eens. Dan moet je kunnen schakelen. Ze werden ook vermoeid en gingen dichter tegen de man spelen, als Robert dan vrij komt is hij levensgevaarlijk. Dit keer hadden we een antwoord, niet helemaal vergelijkbaar met vorige week. Dat team (Waterpolo Den Haag, red.) was slimmer en sterker. We hebben goed kunnen trainen deze week en dat zie je ook terug in de wedstrijd. Uiteindelijk kan je als trainer/coach op de trainingen veel meer doen dan tijdens de wedstrijden. Natuurlijk kan je wat bijsturen. Manmeer situatie wegdraaien, vrijspelen kan je wel op de training doen. Bij hoger spelende teams die heel veel situaties trainen kan je wel iets wijzigen en dan snapt het hele team gelijk wat er moet gebeuren, maar het spelletje gaat toch vrij snel en moet iedereen gelijk weten dit wordt van mij verwacht. Twee tot drie tactieken door elkaar spelen dat moet je kunnen en slim daarmee omgaan. Dat is een ander kaliber. Natuurlijk ben ik tevreden, we hebben goed gespeeld, had heel zuur geweest als we dit hadden verloren daarvoor speelden we veel te goed.”

Doelpunten: Robert Goedendorp 3 X, Alex Heskes 3 X, Daniel Aknaev 2 X, Sacha Aknaev en Jim Kok ieder 1X.

Stand na: 1e Periode 1-1, 2e Periode 2-3, 3e Periode 5-6 en 4e Periode 7-10.

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Tuesday the 29th. .