Het leek of coach Madelon Spee dit seizoen alles op de rit had, verjongen, een brede selectie en zorgeloos meespelen in de middenmoot van de competitie met de blik naar boven gericht. De tegenstander van afgelopen zaterdag, V=Volley, geen wonderploeg of een ploeg waar je op voorhand verlies incalculeert. Maar Vovero dames 1 moest zaterdag wel een nederlaag incasseren en die nederlaag had het voornamelijk aan zichzelf te wijten. Vooral de 3e set lieten de Rozenburgse dames het afweten. Te vroeg voor een doemscenario maar op z'n minst wel stof tot nadenken.

Madelon Spee:"Wisselvalig slecht"

Volleybal is een sport dat op details gewonnen kan worden maar ook een sport waar je voor elke vierkante centimeter moet strijden als je voor de winst wil gaan. En bij dat laatste ging het vooral in de 3e set mis. Madelon Spee vond ook de 2e set al slecht. "Het was heel wisselvalig, maar vooral wisselvalig slecht", was de reactie direct na de wedstrijd van de teleurgestelde coach. De coach had lijdzaam toegekeken hoe na de 1e set de wedstrijd volledig uit handen werd gegeven. "Na de gewonnen 1e set heb ik gezegd, zolang wij een goede pass verzorgen en wij de aanval maken kunnen we scoren. Dan zie je dat die pass wegzakt, zakt de aanval weg, dan zakt het geloof weg en dan wordt het heel moeilijk. Om dan zo'n wedstrijd te draaien moet uit de meiden zelf komen, daar helpen geen time-outs meer aan. Maar het werd niet beter en dat is heel jammer. We hadden hier niet hoeven te verliezen, dat maakt het extra zuur."

De ene wedstrijd is de andere niet

Wisselvalligheid troef, dat bleek zaterdag in de Rozet. Wist Vovero bij de vorige thuiswedstrijd tegen Volley Zuid bijna moeiteloos te winnen. Liep het afgelopen zaterdag in de valkuil V=Volley. Door blessures van Ilona Arkenbout en Floor Tallie en het nog niet beschikbaar zijn van routenier Maartje de Groot was de selectie uitgedund. In een betrekkelijk eenvoudige 1e set liet Vovero de gasten in de slotfase nog gevaarlijk dichtbij komen. Ook in de 2e set maakte Vovero het zichzelf vooral moeilijk en moest in de slotfase die set aan V=Volley laten, een teken aan de wand. Wat is er dan toch met die derde set voor de ploeg van coach Madelon Spee. Van de 4 gespeelde wedstrijden dit seizoen won Vovero nog niet één keer de 3e set. Zelfs in de simpel gewonnen wedstrijd tegen Volley Zuid, van 10 oktober jl., moesten de dames van Vovero de 3e set afstaan. Ook zaterdag speelde het team van Madelon Spee een kansloze 3e set. Snel op grote achterstand die niet meer goed werd gemaakt. V=Volley pakte snel zes punten voorsprong en gaf die nooit meer weg (tussenstanden 0-6 / 4-10 / 10-16) en de gasten uit Krimpen aan de Lek wonnen met tien punten verschil 15-25. In de wedstrijd was V=Volley door winst in die 3e set op een 1-2 voorsprong gekomen en begreep opeens dat er wat te halen was in de Rozet. Bij V=Volley ging de coach zelfs in de verdediging spelen om de punten mee naar Krimpen te nemen. Voor Vovero was het geloof in een goede afloop en er nog een 5 setter van te maken helemaal weg. Er is werk aan de winkel voor coach Madelon Spee. Zaterdag komt VCN naar de Rozet en speelt Vovero weer een thuiswedstrijd. VCN staat één plaatsje boven Vovero en heeft één puntje meer dan de Rozenburgse dames. Vovero vinden we na het verlies van afgelopen zaterdag terug op plaats 8 op de ranglijst. Onder Vovero wordt het dringen met 3 ploegen die een wedstrijd minder hebben gespeeld en op het Vinkentouw zitten. Winst is een 'Must' zaterdag tegen het 6e team van VCN.

1e set 25-23; 2e set 23-25; 3e set; 15-25; 4e set 22-25.