Of coach Madelon Spee de afgelopen week de Rotterdamse vlag in de kleedkamer heeft opgehangen om haar team te motiveren en te confronteren met de wapenspreuk, er zijn tenslotte toch Rotterdamse invloeden in het dorpje aan de Waterweg, verteld het verhaal niet. Maar de wapenspreuk die op de vlag staat, Sterker door Strijd, was in ieder geval het wapen van de dames van Vovero 1 in de wedstrijd tegen VCN uit Capelle. Er werd voor elke centimeter gestreden door de Rozenburgse dames die uiteindelijk met 3-2 de wedstrijd over de streep wisten te trekken. En Sterker door Strijd was nog nooit zo toepasselijk als afgelopen zaterdagavond in de Rozet.

Een wedstrijd vol passie

In een wedstrijd vol passie, spanning en bij vlagen aantrekkelijk volleybal kwamen de gasten uit Capelle er vooral in de 1e en 3e set niet aan te pas. In de derde set probeerde de assistent-coach van VCN de zaken nog een beetje te ontregelen door discussies met de scheidsrechter en op- en aanmerkingen op de leiding. Overigens is dat volgens de volleybalspelregels niet toegestaan en mag de assistent niet eens de spelersbank verlaten en zeker niet ingrijpen. Maar de scheidsrechter was mild en liet de kaarten op zak. Na de wedstrijd was coach Madelon Spee van Vovero duidelijk. "Als er twijfelgevallen zijn moet je niet bij de scheidsrechter gaan mekkeren maar duidelijker punten scoren. Dat is ook wat ik mijn meiden meegeef in dergelijke situaties." Invloed op de wedstrijd had het zeker voor Vovero niet, vooral de Rozenburgse dames hadden de duidelijke opdracht zich daar niet in te mengen en vooral gefocust te blijven op de winst en het behalen van punten. "Wat een wedstrijd", was de eerste reactie 2 minuten na de spannende pot in de Rozet. "Ik heb strijd gezien en dat wilde we. Het zakte in de 2e set wel even weg en moesten we het aan het einde van de set laten lopen. In de 3e set pakte we het weer goed op. Ik heb die meiden dat ook voorgehouden. We moesten blijven vechten voor de punten, dat was wat ze minimale moesten doen. Als je de tegenstander laat spelen zijn ze beter. Je kan maar op één manier winnen en dat is continue druk houden en ze mentaal breken en dan kan je ook winnen. Dat deden we in de 3e set erg goed. Ook in de 4e set is er niets aan de hand tot dat we vier foute passes afgeven. Als ik dan toch iets moet aangeven hadden we dat beter kunnen doen en nu liepen we er eigenlijk op het laatst een beetje achteraan. In de beslissende set liep het weer. Het geloof was er en dat in tegenstelling van vorige week. We leverde nu strijd en daar zat de winst, dat moeten we vasthouden en mee verder gaan."

Het leek een makkelijke avond te worden, zeker als je naar de eerste set kijkt. Vovero kwam op voorsprong en bleef altijd aan de goede kant van score. Winst was er met 25-17. Of er dan gemakzucht in het team komt of onderschatting van de tegenstander of overschatting van het eigen kunnen werd niet duidelijk in die 2e set tegen VCN. Maar opeens was Vovero niet meer scherp en onzorgvuldig met de kansen. Coach Madelon Spee haalde Sharon Breukel naar de kant en Joyce Rijnders nam die plaats in. Veel anders werd de wedstrijd er niet door en Vovero liet de set wellicht gedwongen door het spel van de dames uit Capelle een beetje lopen. In de derde set speelde Vovero opeens weer met vol vertrouwen. En net als in de 1e set kwam VCN er eigenlijk niet aan te pas. En als het dan al niet spannend was werd het dat zeker in de 4e en 5e set. Het publiek op het puntje van de banken en in het veld strijd voor elke centimeter. Foutjes over en weer afgewisseld met prachtig gescoorde punten. Het werd een wedstrijd die het aanzien meer dan waard werd. In de 4e set wist Vovero de wedstrijd niet te beslissen en was er een 5e set nodig om een winnaar aan te wijzen. De 5e korte set (tot 15 punten) kwamen de Rozenburgse dames geweldig uit de startblokken namen een voorsprong en gaven die nooit meer weg. Vovero werd sterker en sterker en VCN begon het geloof in een goede afloop al snel aan het begin van de 5e set te verliezen. Vovero won de beslissende set met 15-7 en had de wedstrijd en daarmee de overwinning over de streep getrokken. Misschien gaf Vovero een set te veel weg en had het gemekker van de assistent-coach meer invloed op zijn eigen team dan op de scheidsrechter of de meiden van Vovero. We zullen het nooit weten. Maar hoe dan ook was het een wedstrijd met passie en strijd en een verdiende winst voor de dames van Vovero.

1e set 25-17; 2e set 21-25; 3e set; 25-13; 4e set 21-25 en 5e set 15-7.