Het blijft niet alleen punten sprokkelen voor Madelon Spee en haar team. Maar ook zag ze afgelopen week weer een speelster uit haar selectie afhaken. Coach Spee wilde met 8 speelsters het seizoen beginnen en tijdens het seizoen kijken of ze eventueel nog jeugd zou kunnen inpassen. Voorlopig staat de teller weer op 7 nadat Alana Wagemeester heeft besloten te stoppen met volleybal.

Madelon Spee

“We kunnen wel blijven praten over wie er niet zijn, maar ik kijk hoofdzakelijk met welke meiden we wel kunnen spelen. Natuurlijk vervelend dat er al zo vroeg in het seizoen iemand afhaakt en de spoeling weer dun wordt, maar zo’n beslissing kunnen we nu niet meer terugdraaien en moeten we verder”, wilde Madelon Spee verder niet veel over kwijt. Een begrijpelijke reactie van de coach die haar team afgelopen zaterdag met 2-3 zag verliezen van VCN uit Capelle aan den IJssel. Misschien had er meer ingezeten voor de dames van Vovero maar zeker in de 2e set waren de Rozenburgse dames het spoor bijster. Was de coach tevreden vragen we haar nadat ze eerst tijdens de wedstrijd van heren 1 op de bok als scheidsrechter de wedstrijd had geleid. “Lastige vraag. De derde set geven we dan wel niet helemaal weg maar er had meer ingezeten. Nu pakte VCN die set met 27-29 en daar hadden wij zeker ook kansen om het eerder af te maken. Je ziet dat dit de instabiliteit van het team is. Nu verlies je zo’n set nog en verderop in het seizoen behoren we deze gewoon te gaan pakken. Wat ik net al vertelde we gaan ons nu consenteren op het team wat er nu staat en er alles aan doen om er een hecht team van te maken. En daarna kijken we welke speelsters eventueel mee kunnen. Met het veranderde wisselbeleid, je mag nu doorwisselen, is het ook wat makkelijker om met je wissels om te gaan. Maar als ik nog even naar de wedstrijd kijk mag je nadat je de 4e set hebt gewonnen in die 5e set nooit met 0-7 achterkomen te staan. Ik ben niet ontevreden maar ook niet tevreden, er zit nog meer in.”

De wedstrijd

1e set 26-24; 2e set 15-25; 3e set 27-29; 4e set 25-20 en 5e set 12-15.

Het was een wedstrijd tussen Vovero en VCN waar de conditie zeker een rol speelde. Het begin van de wedstrijd was voor VCN uit Capelle. In de 1e set kwam Vovero pas bij een stand van 20-19 voor het eerst aan de leiding. Na een spannende eindfase van de set wisten de meiden van Madelon Spee met 26-24 de set over de eindstreep te trekken. De 2e set was met overmacht voor VCN, 15-25. Een set waar VCN ook bijna moeiteloos het gaatje in de defensie van Vovero wist te vinden. Soms 3 to 4 keer op de zelfde plaats een punt scoren mogen de routiniers zich aanrekenen. Daarna werd het ook een wedstrijd waar conditioneel veel werd gevraagd van de speelsters.

Wellicht had er meer ingezeten voor Vovero zeker nadat ze de wedstrijd in de vierde set weer op gelijke hoogte brachten. Maar in de 5e set was het echt gedaan met de weerbaarheid van Vovero. VCN nam een voorsprong in een set die maar tot 15 punten gaat van 0-7. Respect voor het terugkrabbelen van het team van Madelon Spee. Maar verder dan 12-15 kwamen de dames van Vovero niet. Verlies met de kanttekening er had meer, misschien zelfs veel meer, ingezeten.