Een wedstrijd met grote verschillen, afgelopen zaterdag in sporthal de Rozenburcht. Het team van coach Madelon Spee verloor zelfs de 3e set met 6-25. Dan denk je aan een veegpartij en niet dat de wedstrijd nog kan kantelen in Rozenburgs voordeel. Maar wat niemand voor mogelijk hield gebeurde toch. Vovero won de wedstrijd en kon de laatste plaats op de ranglijst verlaten. Nog geen reden voor hosanna, maar de ploeg van Madelon Spee geeft een duidelijk signaal af dat de strijd nog gestreden moet worden.

Madelon Spee

“Was een zwaarbevochten overwinning. Was zeker niet goed, vorige week hebben we veel beter gespeeld. Wat je nu wel ziet is dat het uiteindelijk de goede kant opvalt daar heb je al die weken voor gewerkt en als je dan resultaat haalt is dat altijd mooi natuurlijk. Vraag me niet wat er in de 3e set gebeurde. Het loopt even niet en dan ontbreekt het eigenlijk aan iemand die in zo’n fase de ploeg aan de hand kan nemen. Aan het einde van die set dacht ik ook sla die bal nu maar uit dan kunnen we opnieuw beginnen. Je zie dat als het mis gaat, gaat het collectief mis en als we het weer oppakken is dat ook een collectief. We moeten veel wisselen met invalsters. Omdat we er bijna elke week wel een paar nodig hebben kan ik niet steeds dezelfde bij de groep halen. Ik was er wel vanuit gegaan dat het niet makkelijk zou worden. Vervelend om zo’n slechte set te spelen maar het is ook bijna een set minder die je speelt. Ik had er uiteindelijk maar zes en aan de andere kant stond bijna een dubbel team.”

De Wedstrijd tegen City Bril Krimpen

City Bril Krimpen was met 5 bankzitters naar de Rozenburcht gekomen, waar Vovero het moest doen met één invalster, Ires Hoogerwerf. In de eerste set was het tot het 16e punt een gelijk opgaande wedstrijd. In de eindfase van die eerste set moest Vovero de bezoekers laten gaan, door veel persoonlijke fouten. In de 2e set pakt Vovero het weer op en stond binnen de korstte keren op een 10-3 voorsprong. Die halverwege de set weer als sneeuw voor de zon was verdwenen, 15-15. Met een eindspurt kwam Vovero toch weer aan de goede kant van de score en wint die 2e set met 25-21. Wat er in de 3e set gebeurde zijn de ongeschreven miseries in de sport. Het werd een walk-over voor City Bril Krimpen en moet het talrijk opgekomen publiek gedacht hebben de wedstrijd is gespeeld, 6-25. Maar niets was minder waar. Vovero pakte het op en misschien was de tegenstander ingeslapen na die 3e set met de gedachten de rest is een formaliteit, maar daar dacht de thuisploeg anders over. Na weer een sterk begin, 16-7, werd de set gewonnen met 25-16. Ook in de 5e en beslissende set kwam de thuisploeg goed uit de startblokken. Om die set triomfantelijk over de streep te trekken. Vovoro heeft door de winst de Rode Lantaarn overgeven aan Hou Stand. Volgende week staat er een inhaalwedstrijd op het programma. Dan speelt Vovero tegen het op de tweede plaats staande V=Volley. Lijkt op voorhand lastig maar Madelon Spee en haar meiden hebben afgelopen zaterdag laten zien dat het allemaal niet zo voorspelbaar is in de 1e klasse A bij de dames.

Setstanden: 1e set 18-25; 2e set 25-21; 3e set 6-25; 4e set 25-16; 5e set 15-9.