Winst in de eerste twee sets van de wedstrijd tegen V=Volley was niet voldoende. Na die twee sets was het kaarsje opgebrand en konden de gasten uit Krimpen aan den IJssel de overwinning alsnog naar zich toe trekken. Vovero hield aan de inhaalwedstrijd wel 2 punten over maar een tweede overwinning was dicht bij maar kwam er niet. Voor de meiden van Vovero een lastige avond in de Rozenburcht. Vechtend voor elke vierkante centimeter was er na die eerste twee sets geen eer meer te behalen voor de thuisploeg.

Madelon Spee

“We zijn de eerste set heel goed begonnen”, vond ook Madelon Spee. “In de tweede set pakte we eigenlijk goed door. Toe de tegenstander in de 2e set 3 wissels doorvoerde voelde je het al een klein beetje aankomen. Onze voorsprong was groot genoeg om die set nog te pakken. In de 3e set beginnen we lauw lauw en dan zie je dat we snel een achterstand oplopen, dan gaan de koppies hangen. Je ziet ze aan de andere kant van het net groeien en dan moet je het vertrouwen houden dat heb ik ze in diverse time-outs ook meegeven. Dan zie je dat ze het niet meer kunnen oppakken en zakt het vertrouwen helemaal weg. Je ziet dan ‘dat wordt het niet meer’ en als je ook, al sta je ver achter, het niet weet te keren begin je ook in de 4e set al met een achterstand. Je speelt meer tegen jezelf als tegen de meiden aan de andere kant van het net. Ze zetten lengte aan de andere kant en we komen niet meer aan spelen toe. In de eerste twee set hadden we een antwoordt op de lengte en slaan we veel via de handen uit en in de 3e en 4e set slaan we alles er vol in. Als het lekker gaat is er wel vertrouwen, als het wat minder gaat is dat vertrouwen er opeens ook niet meer. Knap dat we het dan in de 5e set toch nog wat weten op te pakken. Natuurlijk tevreden met de 2 punten ze staan hartstikke ver bij ons vandaan. Staan op een tweede plaats. Als we zo spelen tegen teams in de onderste helft van de ranglijst gaan we echt wel punten pakken. Dat moeten we meenemen uit deze wedstrijd.”

De Wedstrijd tegen V=Volley

Vovero begint verrassend aan de wedstrijd tegen V=Volley. De thuisploeg pakt een voorsprong en laat die niet meer los. Wel was er bij een stand van 22-19 nog een time-out nodig van coach Madelon Spee om haar ploeg naar de winst in de eerste set te leiden. Het werd nog een spannende slotfase waar uiteindelijk Sharon Breukel het verlossende laatste punt scoorde. Na een super begin in de 2e set, 10-5, sluipt de angst in de ploeg. Coach Madelon Spee heeft alles nodig om haar ploeg op het juiste spoor te houden en haar ploeg vecht voor elke centimeter in de Rozenburcht. Maar je voelt het aankomen dit houden de meiden van Vovero niet vol.

V=Volley komt dichterbij maar in de slotfase weet Vovero toch de set naar zich toe te trekken. En dan lijkt het opeens allemaal niet meer te kunnen, ook in de 4e set. Staat er een tussenstand van 9-17 op het scorebord en is het vertrouwen compleet uit het team. Opeens weet de thuisploeg het ontbreken van lengte aan het net niet te compenseren en moet spelverdeelster Marijke Blasman alle zeilen bijzetten om de bal af te geven voor een prima scoringskans. Vovero geeft een 2-0 voorsprong in sets uit handen en moeten er een 5e set worden gespeeld.

In de laatste en beslissende set pakt Vovero het weer op. Bij de veldwissel staat er 8-7 op het scorebord. Even gloort dan toch de overwinning aan de horizon maar V=Volley perst er een eindspurt uit en stelde de overwinning veilig. Vooraf natuurlijk een prima resultaat voor Vovero tegen de nummer 2 van de ranglijst. Achteraf had er misschien toch nog meer ingezeten en dat gevoel moet de ploeg meenemen naar de volgende wedstrijd tegen Voleco in Krimpen aan de IJssel.

Setstanden: 1e set 25-21; 2 e set 25-20; 3e set 15-25; 4e set 16-25; 5e set 11-15.