Het is december en in deze mooie feestmaand is het ROLF toernooi niet meer weg te denken. Ooit begonnen als een toernooi waar vooral de tennissers en hun vrienden een potje zaalvoetbal gingen spelen omdat het buiten niet aantrekkelijk was om een balletje te slaan. Maar inmiddels uitgegroeid naar een toernooi met allure waar zelfs veel eerste elftalspelers van het huidige Rozenburg acte de presence geven. Een toernooi waar tennissers, actieve voetballers en de sterren uit vroegere tijden de degens kruisen. Remy Bouritius en Wim Reitzema zijn de stille krachten achter dit toernooi.

Er zijn nog wel wat wijzigingen ten opzichte van de vorige edities. Voor het eerst in het nieuwe MFC De Rozenburcht. De 3e helft in het Hof van Rozenburg aan de Molenweg, er zijn een aantal wisselbekers bijgekomen, de organisatie wat uitgebreid en dit keer staat het toernooi in het teken van Johan Cruijff. Wat het toernooi kenmerkt is dat buiten het team wat de beker komt verdedigen de indeling van de teams door de organisatie wordt bepaald. Het is dus zeker niet zo dat alle spelers van het eerste elftal van Rozenburg bij elkaar in het zelfde team spelen. De basis is gelijkwaardige teams. Redenen genoeg om een met Remy en Wim over het toernooi te praten.

Wordt dit officieel de 4e editie van de ROLF? “Klopt, De jaren ervoor is de basis gelegd voor wat inmiddels is uitgegroeid tot een gewaardeerde traditie waarin tennissers en (oud)voetballers op een sportieve en gezellige manier met elkaar het jaar afsluiten. Na een ode aan Messi in 2014 en Maradona in 2015 zal deze editie volledig in het teken staan van Johan Cruijff.”

Vroeger dan vorig jaar? “Klopt, zaal vastleggen bleek een uitdaging. Opstartproblemen Rozenburcht met het digitale invoersysteem voor verhuringen, moeizaam e-mailverkeer (wie verantwoordelijk voor de zaalhuur?), verhuren sporthal deels afhankelijk van het wel/niet open zijn van het zwembad i.v.m. inzet personeel, zaterdagen en zondagen verderop in het jaar verhuurd of het sportcentrum (vroeger) gesloten i.v.m. (aanstaande) feestdag. Het was even wennen aan de nieuwe wet en regelgeving.”

 

Hoeveel deelnemers/teams doen er mee?Ook dit jaar is de belangstelling weer groot! Met 64 actieve voetballers (verdeeld over acht teams), een aantal non-playing captains/teammanagers, twee scheidsrechters, twee scorers/juryleden en een DJ passeren we dit jaar voor het eerst de 70 man. Veel bekenden die er al jaren bij zijn, zoals Rolf Schimmer - tevens inspiratiebron voor de huidige toernooinaam - Raymond Doll, Kelvin v/d Broek, Cees Romers, Etienne Poppe, Robby Capitein, Raymond Schriek en Melvin Breukel of juist terug van weggeweest, zoals Raymond Wuyster, Jeroen Degeling, Gerard Timmer, Bryan v/d Laan en Jordie de Groot en natuurlijk ook een aantal jongens die hun debuut zullen gaan maken, zoals Sander Bosveld, Chiel Luit, Leon Spithoven, Peter Brouwers, Nick de Bil, Patrick Bestebroer en Joep Alblas.”

De succesvolle lobby van Jordie de Groot. “Zoals genoemd zullen ook een aantal spelers van het huidige eerste elftal van de plaatselijke VVR hun opwachting gaan maken, goed voor de balans want naast een boel gezelligheid zien we ook graag wat spektakel! Mede dankzij Jordie de Groot, die hier een aardige lobby voor heeft opgezet, is het gelukt om dit voor elkaar te krijgen. Of blessures op de loer liggen? Uiteraard is lichamelijk contact in de zaal uit den boze en zijn deze jongens natuurlijk het fitst van alle deelnemers.”

 

Voor de prijsuitreiking naar het Hof van Rozenburg.Het succes van het buffet, de prijsuitreiking en een sappie na afloop, oftewel de derde helft, willen we graag herhalen. Omdat Peter Rijnsdorp dit buffet voor deelnemers, organisatie en aanhang vorig jaar verzorgde en hij net als de sporthal verhuisd is, verhuizen wij gezellig met hem mee! Prijsuitreiking is dus in Het Hof van Rozenburg aan de Molenweg.”

 

Wat is er nu anders in de Rozenburcht? “Er is toch wel wat meer papierwerk bijgekomen, bureaucratie. Wennen aan de nieuwe beheerders, de horeca is wat anders geregeld en de 3e helft buiten de sporthalmuren. Voor de eerste keer in De Rozenburcht is voor ons ook nieuw.

Binnenkort het complete programma voor zondag 11 december en een gesprek met aanvoerder van het winnende team van de editie 2015, Jeffrey Emor.

 

Foto’s/ publicaties: Met dank aan organisatie ROLF