Vovero dames 1 maakt een moeilijk seizoen door. Het team van Madelon Spee moet het tot nu toe doen met één gewonnen wedstrijd en heeft 15 punten bij elkaar gesprokkeld. Het seizoen is halverwege, code geel veranderd langzaam in code oranje en er lijkt zwaar weer opkomst bij Vovero. Het behoudt van het eersteklasserschap lijkt de inzet van dit moeilijke seizoen. Het ontbreek de ploeg aan ervaring en voor de jonge talentjes niet het meest geschikte seizoen om zich te ontwikkelen.

Afgelopen zaterdag was er verlies tegen VCN in Capelle aan den IJssel met 4-0. Leek het in de eerste set nog even een wedstrijd te worden was de koek in sporthal De Oostgaarde snel op. In de 2e set bleef de teller hangen op 9 punten voor de Rozenburse dames. En ook in de 3e en 4e set stonden de Rozenburgse volleybalsters aan de verkeerde kant van de score. In Capelle was Vovero kansloos. Maar opgeven staat niet in het woordenboek van coach Madelon Spee.

Madelon Spee

“Het is inderdaad heel moeizaam. We spelen echt niet slecht we halen ons niveau, maar dat is niet voldoende voor de eerste klasse. We begonnen echt goed in de eerste set. We stonden lang op voorsprong, we hadden de tegenstander best wel onder druk. Zij maakte ook wel veel fouten, dat dwing je ook wel af. Als je zelf goed serveert plaatsen zij de bal vanzelf het dak in. Het begon bij VCN wel steeds beter te draaien en het leek wel of we zenuwachtig werden dat de winst ons in die set zou ontglippen. Ze kwamen zo dichtbij in de slotfase van die eerste set en dan weet je wordt het een soort loterij. En zij trokken aan het langste eind. Je weet dan dat, als je zo ver voor stond je een knauw krijgt. We gingen in het begin van die 2e set nog wel leuk in de rally’s mee maar dan moet de bal wel aan de andere kant van het net op de grond en dat lukte niet. Uiteindelijk met het resultaat dat je met 25-9 verliest. We speelde de hele wedstrijd wel aardig mee maar als zij gasgaven waren wij weg. We spelen wel wat we kunnen maar als er een stapje bij moet ontbreekt dat. Dat stapje hebben we niet. Dan ga je er achteraan lopen met gevolgen. We miste Sharon (Breukel, red.) en met Moniek Oldenburg aan de zijkant liep het best goed. Floor Tallie heeft ook weer twee sets gespeeld in de midden, allemaal best positief maar het levert geen winst op en dat hebben we nu nodig. Geen punten sprokkelen maar een wedstrijd winnen. We kiezen voor het volleybal en het moet ook leuk blijven dat is in deze situatie lastig genoeg. Irritaties liggen om de hoek, maar gelukkig hebben we er nog geen last van. Maar dat levert allemaal geen punten op. Meer ervaring zit er niet in de ploeg. Het zijn talenten waar we mee werken en aan het einde van het seizoen zullen we zien waar we staan en of we het eersteklasserschap kunnen behouden. En daar hebben we wat mazzel bij nodig, dat is de situatie. En anders hebben we gewerkt aan de ploeg voor het volgende seizoen.”

Setstanden: 1e set 26-24; 2e set 25-9; 3e set 25-20; 4e set 25-18.    

 

Foto archief