In theorie kan Vovero dames 1 het eersteklasserschap nog veilig stellen door middel van PD wedstrijden. Ook in het volleybal zijn de wonderen de wereld nog niet uit maar dan moeten er vijfpunters uit de hoge hoed getoverd worden. Het team van Madelon Spee heeft dit seizoen pas één keer gewonnen en dat met 3-2 en dat leverde 3 punten op. Wel verloor Vovero zeven keer met 4-0. Voor de rest was het puntjes sprokkelen.

Madelon Spee vertelde halverwege het seizoen ‘Het is pas gespeeld als het gespeeld is’ maar we hoorde nu toch wel wat berusting in haar stem. In de laatste 4 wedstrijden wist ze met haar ploeg alleen in de wedstrijd tegen City Bril Krimpen een set te pakken. Aan een jaren lang verblijf in de eerste klasse, van meer dan 15 jaar, lijkt een einde te komen. De ambitieuze coach wilde nog niet aan volgend seizoen denken maar eerst dit seizoen zo goed mogelijk afmaken. Of ze zelf nog aan wonderen gelooft? “Misschien dat we nog een wedstrijd kunnen winnen met een vijfsetter. Daar gaan we ook voor.”

Madelon Spee

“Een puntje pakken twee weken geleden in Krimpen tegen een top 3 ploeg was echt goed. Daar waren we even top. Maar we kunnen het, zoals het hele seizoen al, niet volhouden. Een schepje er bovenop of een tandje bij lukt ons niet dit seizoen. Afgelopen zaterdag spelen we de eerste set wel mee maar in de slotfase kunnen we niet bijblijven. In de derde set spelen we lekker tot 14-14 en verdraaide Marijke ( Blasman, red.) voor de tweede keer haar knie en gaf aan echt niet lang meer te kunnen spelen. Ze heeft die derde nog wel uitgespeeld maar daarna was het over. De laatste set moesten we het zonder Marijke doen en een nieuwe spelverdeelster inzetten is dan moeilijk. Petra Romeijn heeft in het verleden ook wel op die positie gespeeld maar de verrassing is dan wel uit je aanval als je opeens met een ander spelverdeelster moet gaan spelen.”

 

Setstanden: 1e set 16-25; 2e set 16-25; 3e set 15-25; 4e set 20-25.      

 

Vovero blijft opzoek naar de PD plaats

 

Te groot voor een servet en te klein voor een tafellaken lijkt dit seizoen te slaan op Vovero dames 1. Madelon Spee moest bouwen, nieuwe speelsters inpassen en gelijk presteren om in de eerste klasse te blijven. Een te zware opgaaf voor de sympathieke coach. Routiniers stopte, dragende speelsters naar hoger spelende verenigingen. Misschien heeft de ploeg te lang in de comfortzone gespeeld en de lat nooit hoog gelegd met als doel om promotieklasse te gaan spelen. Een ploeg met aantrekkingskracht op de eilanden in plaats van spelers te zien vertrekken naar hoger spelende verenigingen. Maar dat is achteraf. Er lijkt een einde te komen aan meer dan 15 jaar eerste klasse, in theorie nog mogelijk maar de praktijk haalt wekelijks de theorie met rasse schreden in.

 Foto: Marijke Blasman.

 

 

datum

tijd

thuis

 

uit

31-03-2017

21:15

Volley Zuid DS 3

-

Vovero DS 1

06-04-2017

20:45

Vovero DS 1

-

Hou Stand DS 1

15-04-2017

18:00

Vovero DS 1

-

RVC/Libanon '50 DS 3

22-04-2017

16:45

MVC DS 1

-

Vovero DS 1