Voor de kenners geen verrassing. Na +/- 20 jaar in de eerste klasse te hebben gespeeld is degradatie naar de tweede klasse een feit. Eigenlijk werd het al vrij snel duidelijk dat bouwen aan een nieuw team en handhaven in de eerste klasse een bijna onmogelijke opdracht was voor coach Madelon Spee. Afgelopen zaterdag werd het in de thuiswedstrijd 1-3 voor RVC/Libanon een ploeg die nog een kans krijgt op behoud om ook volgend seizoen in de eerste klasse te spelen in de promotie/degradatiewedstrijden. Aanstaande zaterdag nog de laatste wedstrijd van dit seizoen uit tegen MVC in Maassluis, een wedstrijd om des keizers baard.  

De cijfers spreken boekdelen

Slechts 20 gewonnen sets in 21 wedstrijden is een resultaat waarmee de ploeg van Madelon Spee geen enkele aanspraak kan maken op een langer verblijf in de eerste klasse. Er werd in de Rozenburcht gewonnen van City Bril Krimpen, in een vijfsetter, en voor de rest was het puntjes sprokkelen dit seizoen. Acht wedstrijden waar Vovero zelfs geen set konden winnen zijn cijfers die voor zich spreken.

Madelon Spee

“Dit was het. We hebben nog één wedstrijd in Maassluis, als het lekker weer is fietsen we er heen. Het is zoals het is. Als je vandaag naar de eerste set keek, waren we er gewoon niet bij. We stoppen best wel veel energie in die ballen maar we scoren niet en dan is het rendement van die energie nihil. Waarschijnlijk wel een stukje tussen de oren maar er komt ook een stukje kunnen bij. We stopte ook energie in ballen die waarschijnlijk wel uit waren gegaan maar dat is altijd lastig. Als je de bal laat gaan en hij blijft in is dat vele male erger. Het is niet altijd goed te zien en als het erin zit om het toch te proberen krijg je dat met steeds roepen er ook niet uit. We pakte nog een punt, maar meer omdat zij het laten liggen. We hebben wat sociaal gewisseld en ik begrijp dat het daar ook niet beter van wordt. Maar degradatie was niet meer te ontlopen wat ik al zei, het is zoals het is.”

Staartploeg RVC/Libanon ook te sterk

Al in het begin van de eerste set werd duidelijk dat het een lastig avondje zou worden in de laatste thuiswedstrijd van het se en seizoen 2016-2017, tegen RVC/Libanon. Binnen de korstte keren keek de ploeg van Madelon Spee tegen een fikse achterstand aan. 1-8 en 12-20 waren tussenstanden in een set die met 13-25 verloren werd. Een matige afwerking en het ontbreken van de beleving maakte van Vovero een gewillig slachtoffer. In de tweede set was er dan even hoop dat het toch nog anders zou kunnen en won Vovero met 26-24. Maar die winst had meer met de instelling van de gasten uit Rotterdam te maken die even dachten een tandje lager te kunnen spelen. Na de waarschuwing in die tweede set pakten RVC/Libanon de draad weer op en was Vovero verder kansloos en gewillig slachtoffer. Een wedstrijd om snel te vergeten maar zo waren het afgelopen seizoen meer wedstrijden die dat predicaat meekregen.

Setstanden: 1e set 13-25; 2e set 26-24; 3e set 9-25; 4e set 12-25.  

 

libanon_thuis_005
libanon_thuis_006
libanon_thuis_007
libanon_thuis_008
libanon_thuis_009
libanon_thuis_010
libanon_thuis_011
libanon_thuis_012
1/8 
start stop bwd fwd