Het voelde misschien wel als een overwinning, het eerste puntje in dit lopende seizoen bij de waterpoloërs van Scom/De Zeehond. In Delft begint de victorie en pakte de ploeg van Harry Kok tegen Wave een meer dan verdiend punt. En als er één punt over de dam is ….. “Dit smaakt naar meer”, was de reactie van aanvoerder Robert Goedendorp die met drie doelpunten een groot aandeel in de puntendeling met Wave in het Kerkpolder bad had.

“Was best wel een spannende pot”, gaat aanvoerder Robert Goedendorp verder met zijn verhaal. “Over de gehele wedstrijd gezien misschien een terechte uitslag. Alhoewel er misschien toch wel meer in had gezeten.” Scom/De Zeehond behaalde een 7-7 gelijk spel in het Kerkpolder bad in Delft. Die vierde periode in het Kerkpolder Bad is toch altijd even lastig. Een aantal weken geleden speelde Scom/De Zeehond in dat zelfde bad er tegen dÉLFT en begon met alleen nog de vierde periode te spelen met 2-7 voorsprong aan de laatste 7 minuten. Dan hoef je alleen nog maar een tas te halen en de punten af te drogen en mee naar huis te nemen. In die wedstrijd was niets minder waar. Scom/De Zeehond verloor met 8-7. En ook zaterdag tegen Wave begon de Hoogvliet/Rozenburg combinatie met een voorsprong, 4-5, aan de laatste periode. En weer was het bijna met lege handen huiswaarts keren. Met nog 21 seconde op de klok was het aanvoerder Robert Goedendorp die de gelijkmaker binnen tikte, nadat Geerten van der Zalm en Giovanni Doni de thuisploeg, in die vierde periode op een voorsprong hadden gezet. “Was eigenlijk een makkelijke”, kijkt Goedendorp terug op de gelijkmaker vlak voor tijd. “We waren in de aanval en kreeg ik een flinke trap en daar floot de scheidsrechter voor. De verdediger die mij van scoren af moest houden was al in de voorwaartse beweging gegaan en wij namen snel de vrije bal. Alex (Heskes, red.) zag Thijs (Schouten, red.) aan de buitenkant vrij liggen en waren we met 3 tegen 2. Ik lag vrij in de midden en dat had Thijs gezien en kon ik de bal makkelijk in tikken. Dan is het met 20 seconde te spelen nog best wel gevaarlijk omdat zij dan nog een aanval krijgen en als ze het goed uitspelen wij niet meer aan de bal komen. We konden die aanval toch onderbreken en met nog een paar tellen op de klok gaf ik er vanaf eigen helft nog een poeier, maar die bal ging net naast. Misschien hadden we dan ook gezien de gehele wedstrijd te veel gekregen. Toen we op 4-5 stonden hebben we nog wel geprobeerd het gaatje groter te maken. Ik kreeg nog een vijfmeter mee maar helaas miste Jim (Kok, red.).” Maar voor de mannen van Harry Kok lijkt het in de vierde periode te gaan spoken in het Kerkpolder bad. Ook de arbitrage was wat anders de laatste periode. Lieten ze de eerste drie perioden meer toe was het nu opeens allemaal veel strenger dat ondervond ook doelman Maik Kok die met zijn hand op het water sloeg na een beslissing van de scheidsrechter, en een tijdstraf (uitsluiting) kreeg waardoor er een veldspeler maar met één hand mag keepen en natuurlijk een mannetje minder. Dit keer zonder gevolgen, maar in de vierde periode lijkt het te gaan spoken voor Scom/De Zeehond in het Kerkpolder bad.

Periode standen: 1e Periode 1-1; 2e Periode 3-3; 3e Periode 4-5 en de 4e Periode 7-7

Doelpuntenmakers Scom/De Zeehond in de wedstrijd tegen Wave: Robert Goedendorp 3 X, Alex Heskes, Timo Heskes, Sacha Aknaev en Kevin Bergwerf allen 1 met één treffer.

 

Foto's: Archief sportenrozenburg