De voorbereiding op de wedstrijd tegen Westland afgelopen zondag was niet vlekkeloos. Scheidsrechter in de file en doelman Maik Kok tijdens de warming-up met een bloedneus het water uit. De wedstrijd van Scom/De Zeehond was verplaats, in verband met zwemwedstrijden op de zaterdag, naar de zondag. En niet de drie punten waar op was gehoopt. De wedstrijd tegen Westland in de Rozenburcht eindigde in 8-8. Robert Goedendorp was ondanks zijn ‘ZES’ treffers niet tevreden en vond dat zijn ploeg twee punten had laten liggen.

 

De wedstrijd was 18 seconde aan de gang toen de keeper van Westland Joost Endhoven voor de eerste keer moest capituleren op een inzet van Robert Goedendorp. Die trieste gang naar het net zou de doelman van de gasten in de Rozenburcht nog 7 keer moeten maken, maar voor de thuisploeg Scom/De Zeehond was het niet genoeg voor de 3 punten. “Het was in de beginfase wel een wedstrijd die een beetje gelijk op ging. We miste wel een paar kansjes en konden de man meer situatie niet echt goed uitspelen”, kijkt Robert Goedendorp terug op de wedstrijd. “We hebben toch nog wel met 2-5 achtergestaan en in zo’n wedstrijd zijn 3 doelpunten best veel. Maar goed we hebben het bij elkaar kunnen rapen en ons terug in de wedstrijd gevochten. Zes doelpunten is best aardig, maar je doet het met z’n alle. Als ik die ballen niet krijg op het goede moment kom je niet aan zoveel doelpunten, zo simpel is dat. En van de week hebben we besloten dat Sacha (Aknaev, red.) of ik de vrije ballen gaan nemen en Sacha zat op de kant dus tussen die zes zat er ook een vrije bal. Toch had ik wel een beetje het gevoel dat we achter de feiten aanliepen. Tegen deze ploegen moet je er meer uithalen, paar keer van net niet en aan onze kant wel een paar balletjes die er makkelijk invlogen. In de slotfase hadden we die man meer situatie beter uit moeten spelen, drie punten lagen op de loer maar het lukte niet en moesten we het puntje toch maar koesteren. We kregen kort voor het einde een man meer situatie. Ook nog een time-out en aangegeven hoe we het moest uitspelen. Maar de bal wilde er niet in. Het lijkt er toch ook een beetje op dat we meegaan in het spel van de tegenstander. Tegen hoger geplaatste teams kunnen we aardig meeballen, maar kunnen dat niveau niet brengen tegen lager geplaatste ploegen. Daar moeten we aan werken. Het is al een zwaar seizoen en als je dan tegen de nummer laatst niet kan winnen wordt het nog lastiger. Maar tegen Westland had er meer ingezeten of hadden we er meer uit moeten halen. Ook al was het voor het publiek best wel spannend en leuk waterpolo.”

Er zijn deze competitie 9 wedstrijden gespeeld en Scom/De Zeehond heeft 2 punten behaald. Nog 2 wedstrijden voor de winterstop. Op 9 december thuis tegen WZC en op 17 december naar Sassenheim voor de uitwedstrijd van de plaatselijke waterpolovereniging. Wedstrijden waar de ploeg van Harry Kok punten zal moeten pakken om niet in de gevarenzone te blijven spelen. Inmiddels weten de mannen van Kok wat er verwacht wordt en hebben kunnen wennen aan het niveau in de derde klasse bij de bond. Om te overleven, de doelstelling dit seizoen, moet het gaatje naar Sassenheim en Wave kleiner worden. Natuurlijk worden de prijzen aan de finish verdeeld en ‘Parijs is nog ver’ als we Good-Old Joop Zoetemelk mogen citeren. Maar om te overleven in de derde klasse bond heeft Scom/De Zeehond punten nodig. Dan nog maar een opmerking waar topscoorder Robert Goedendorp ons gesprek mee begon. “Ik had zondag liever gewonnen in plaats van zes keer gescoord”.

Periode standen: 1e Periode 2-2; 2e Periode 4-5; 3e Periode 6-6 en de 4e Periode 8-8

Doelpuntenmakers Scom/De Zeehond in de wedstrijd tegen Westland: Robert Goedendorp 6 X, Alex Heskes 2 X.

Foto's v.b.n.b.: Harry Kok/Robert Goedendorp; Alex Heskes en Robert Goedendorp (archief sportenrozenburg)