Vovero pakte een puntje afgelopen zaterdag tegen Erasmus Volley. En wellicht had er nog meer ingezeten tegen een ploeg die toch bij de top drie van de tweede klasse B mag worden gerekend. Anouska Nuij zat wel op de bank als ondersteuning van haar team maar weer spelen zal pas na de winterstop zijn. Ze moet nog een paar weken rust houden om haar enkelblessure te laten genezen. Pas in het nieuwe jaar zal de spelverdeelster weer aansluiten bij de groep.

Op voorhand een lastige wedstrijd voor de Vovero dames. Coach Arthur Vuijk moest het doen met zes speelster en had Moniek Oldenburg, oud spelster van het eerste team, voor noodgevallen bereid gevonden om op de bank te zitten. Coach Arthur Vuijk was toch ondanks twee mindere sets tevreden.

Coach Arthur Vuijk

“Blij met een punt en het spel in de vierde set. Maar ook twee mindere sets gezien waar het geloof in eigen kunnen en het gevoel, kunnen we het dan toch niet overheerste. Die vierde set zat enthousiasme in en blijf je gewoon lekker bij tot ergens rond een punt of 18. Daar kwam er even vertwijfeling in het spel en dat is natuurlijk jammer. Erasmus is wel een ploeg die daar gelijk van profiteert. Die eerste set hebben we de hele set voorgestaan en Erasmus kon ook geen service druk opbouwen. Ik had bij het inslaan wel gezien dat ze nog een paar speelsters op de bank hadden die een tandje bij konden schakelen. Ze hadden twaalf speelsters mee en dan kan je als coach ook nog wat wisselen. In die tweede set zie je toch dat we niet goed aan kunnen haken en de derde set was veruit de slechtste. Iris Hoogwerf was deze wedstrijd de spelverdeelster. En wat zo’n wedstrijd dan leert is dat er straks een alternatief is in de ploeg. Floor Tallie kan dat ook maar aanvallend ook goed inzetbaar.”

Setstanden Vovero D1 - Erasmus Volley D3 1e set 25-22; 2e set 16-25; 3e set 25-10; 4e set 18-25

Vandaag (donderdag 14 december) speelt Vovero tegen Volley Zuid D4. Volley Zuid staat op de vierde plaats op de ranglijst en heeft 17 punten meer dan het team van Vuijk. Afsluiten met een 5 setter in 2017 zou een geweldige prestatie zijn. En wellicht kan Vovero dan als winnaar van het veld komen.