Hoe belangrijk is de sport dan ook nog na een week vol drama. De kranten en de andere media staan er vol mee. Maar uiteindelijk gaat het allemaal weer verder. Natuurlijk minuut stilte bij veel wedstrijden, zeker in Rotterdam, rouwbanden en toch weer even nadenken hoe kwetsbaar we eigenlijk zijn. Wat één man kan aanrichten en of je dat allemaal voor kan zijn. Als je dan de pagina van de krant omslaat is het douchen na sportwedstrijden een item. Bang gefotografeerd te worden in je nakende niksje en die foto’s later terug te vinden op het internet. Of het voor alle verenigingen van toepassing is, geen idee. We hebben geen onderzoek gedaan, maar citeren uit het AD.

Terug naar de sport want uiteindelijk kijken we terug op ‘Dit was de week’. Voor sommige bleven de punten in de knip, andere herstelde zich van de misstap in de eerste ronde van de competitie. De dames van Indus’67 staan op kop in de veldcompetitie, ook al doen er maar vier teams mee. De koppositie, daar kun je mee thuiskomen. IJsselmonde pakt de koppositie in de derde klasse C met Marnix Sonneveld. En Bryan van der Laan was belangrijk voor zijn ploeg OHVV. De voetballers van Rozenburg hebben een slechte seizoensstart. Twee keer oprij verliezen en inmiddels al 10 balletjes in het netje achter doelman Van der Meer.

Rozenburg

Rozenburg-Rhoon 1-4 (0-1)

Het is veel te vroeg om over donkere wolken boven sportpark West te spreken. Daar wil routinier Elroy van Seventer niets van weten. Elroy kampt met een blessure peesontsteking van de hamstring. Komt waarschijnlijk door overbelasting. Zaterdag heeft de routinier niet gespeeld en zat op de bank. “Zaterdag kwam eigenlijk nog te vroeg”, vertelde Elroy over zijn afwezigheid in het elftal dat het op moest nemen tegen Rhoon. “Ik zit wel op de bank, maar echt uit nood. Rhoon had wel wat meer kwaliteit, zeker als je kijkt waar de mannen al gespeeld hebben en dan komen wij met een erg jonge ploeg. Zaterdag hadden we vijf spelers niet beschikbaar die normaal in de basis zouden kunnen spelen (Onur Zaif, Elroy van Seventer, Sander Kraaijeveld, Stefan van Es en Vince Lissenberg). Rhoon kwam op 0-1 door een corner, afgeslagen bal. Kansen wil ik niet zeggen, maar zeker mogelijkheden. We hebben best snelle mannen op de flanken, maar de laatste pass ging nog te veel mis. Na de thee kwamen we op 1-1. Voorzet van Wessel (Boertje, red.) en Desley de Vliegh kon de bal binnen tikken. De 1-2 was balverlies op het middenveld, steekballetje en ze staat 1 op 1 op de keeper. We stonde op het punt om alles of niets te gaan spelen en kregen een penalty tegen en dan is het met 1-3 gespeeld, zeker als er dan al 80 minuten op de klokken staat. Somber ben ik zeker nog niet. Moeten wel puntjes gaan pakken, dit is op den duur niet goed voor de sfeer in de ploeg. Maar we hebben ze niet, zo simpel is het ook en als je er dan vijf niet kan opstellen is het zoals het is. Zaterdag tegen DVO, daar moeten we punten pakken, ik hoorde onze aanvoerder zeggen dat het een 6 puntenwedstrijd wordt. We moeten weg blijven van blessures en kaarten. Dat eerste lukt nog niet echt. Er inblijven is het doel en dat wordt nog lastig genoeg. Zelf hoop ik er weer snel bij te kunnen zijn.”

OHVV

OHVV-SCO 4-1 (1-1)

“Verdiende overwinning voor OHVV, team wilde goedmaken wat in de 1e wedstrijd niet goed ging en zich zelf verbeteren”, begint Peter-Marcel Nauta zijn verhaal. “SCO werd snel onder druk gezet, OHVV wilde snel op voorsprong komen, maar speelde te onstuimig en met te weinig overleg waardoor zij het zichzelf moeilijk maakte. SCO probeerde hiervan te profiteren en speelde vooral vanuit de omschakeling. De eerste helft bleef onrustig en uiteindelijk kreeg wij (OHVV) de deksel op de neus toen een fout in de opbouw werd afgestraft, 38ste minuut 0-1. OHVV wist vrijwel direct gelijk te maken, Bryan van der Laan zette Jonathan Francesca voor de keeper en de 1-1 stond op het bord. De tweede helft begon OHVV niet sterk, maar herpakte zich en trok het spel naar zich toe, SCO kon nog maar sporadisch van de eigen helft komen. Bryan van der Laan pikt halverwege de 2de helft de bal op in de 16 meter van SCO, kapte zich vrij en schoot de 2-1 binnen. OHVV kon de ruimtes steeds beter vinden en SCO moest achteruit, de 3-1 kwam op het bord door een penalty van Bryan van der Laan en de 4-1, uit een prima aanval, door Dylan van de Loosdrecht op aangeven van Shih-fa Steehouder, waarmee de wedstrijd 10 minuten voor tijd wel gespeeld was. Uiteindelijk een goede overwinning, maar in de uitvoering kan nog verbeterd worden.”

Bryan van der Laan had een belangrijk aandeel in de overwinning van OHVV. “Ja, kon belangrijk zijn voor de ploeg”, was Bryan blij met de overwinning en zijn bijdrage. “Was een pingel bij, maar ook daar zijn de afspraken duidelijk. Als de bal op de stip gaat ben ik de aangewezen man om het netje te raken. Ook nu weer gelukt. Bij de 2-1 werd ik aangespeeld zo’n 15 meter voor de zestien, kan een man uitspelen en op de rand van de zestien nog één en dan zonder te denken rammen. Dat was een belangrijk moment voor ons. Over de gehele wedstrijd gezien een terechte overwinning. Eerste helft wat onrustig van onze kant. Liepen ook tegen een achterstand aan, countertje en niet goed verdedigd. Dan denk je van, het zal toch niet. Maar eigenlijk geen enkel moment in de wedstrijd dat we niet konden winnen. Blij met de winst en de doelpunten en als je dan ook nog een assist kan geven waar Jonathan Francesca uit kan scoren is het lekker naar huis rijden.”

In dezelfde klasse deelde Vierpolders de punten met Meeuwenplaat 3-3.

Hellevoetsluis

Hellevoetsluis–Serooskerke 5-2

Hellevoetsluis herstelde zich knap van de nederlaag in de eerste wedstrijd tegen titelkandidaat Heinenoord. Thuis aan de Brielsestraatweg kon de ploeg Serooskerke aan de zegekar binden. Bethslot Woldeamanuel toonde zijn waarde voor zijn nieuwe ploeg en lijkt een zekerheid te worden voor coach Mark van Os. Zijn ploeg had de coach alvast een verjaardagscadeautje gegeven. Van Os mocht afgelopen zondag de kaarsjes uit blazen op zijn verjaardagstaart. Rozenburger Bethslot Woldeamanuel was bij met de punten en zijn bijdrage. Wilde ook wel weten of het terecht was. “Zeker een terechte overwinning! Hoog druk zetten en geen ruimte geven om te voetballen was het idee. In de eerste helft is dat goed gelukt, ondanks de counter tegen waar we niet goed stonden. Gelukkig snel om kunnen draaien en was de wedstrijd vlak voor de rust al beslist. Blij dat ik daar mijn bijdragen heb kunnen leveren met een goal en een assist. In de tweede helft beginnen we niet goed en spelen we erg onzorgvuldig. Wat ook resulteerde in de tweede tegen goal. Gelukkig voor ons kon Serooskerke niet doordrukken en konden wij uiteindelijk de vijfde maken. En ik mijn tweede assist geven. Al met al een goede zaterdag, blij met het resultaat en mijn prestatie.”

IJsselmonde

Charlois-IJsselmonde 1-2

IJsselmonde is na twee wedstrijden de trotse koploper in de derde klasse C. Marnix Sonneveld is tevreden over de prima start van zijn ploeg. Tegen Charlois stond Sonneveld 90 minuten op het veld. “Inderdaad goede start. Eerste helft zelf de kansen laten liggen, we hadden zeker 2-0 misschien wel 3-0 voor moeten staan. Tweede helft zakte de energie een beetje weg waardoor we het onszelf lastig maakte. Uiteindelijk als elftal de overwinning over de streep getrokken. Charlois heeft een jonge/nieuwe ploeg die wel de nodige ervaring mist.”

Abbenbroek

Abbenbroek-ZBVH 2-1

Abbenbroek wist zelfs met negen man als winnaar van het veld te gaan. Rozenburger Dennis Vermeer stond onder de lat. In het zaalvoetbal heeft hij nog niet kunnen spelen met zijn ploeg Futsal Rotterdam, die in de eerste divisie B speelt. Voor Abbenbroek was hij wel weer belangrijk om samen met de ploeg de punten op het eigen sportpark aan de Gemeenlandsedijk-Noord te houden. “Zaterdag inderdaad op veld gespeeld. Na 40 minuten kregen we een rode kaart. Op dat moment hadden we de betere kansen, vlak voor rust kwamen we 1-0 voor met 10 man, 2e helft rond minuut 60 kwamen we op 2-0. ZBVH werd niet heel gevaarlijk, vooral wat afstandschoten, 20 minuten voor tijd kregen we nog een rode kaart en stonden we met 9 man. Toen was het vooral tegenhouden. Uiteindelijk 2-1 geworden via een corner, maar verder vrijwel niets weggeven.”

Volley Zuid

Volley Zuid-RVC/Libanon 1-3

Bij Volley Zuid DS1 is het tot nu toe puntjes sprokkelen. Het team waar Milon van Seventer en Nieke Pranger al heel lang deel vanuit maken verloor de beide wedstrijden dit seizoen. Tegen RVC/Libanon werd het afgelopen zaterdag 1-3 met de setstanden 25-19/18-25/16-25 en 11-25. Voor de lezers die zich afvragen twee keer verliezen en toch punten sprokkelen: 4-0: winnaar 5 punten, verliezer 0 punten; 3-1: winnaar 4 punten, verliezer 1 punt: 3-2: winnaar 3 punten, verliezer 2 punten. Volley Zuid hield dus zaterdag een puntje over in de eigen sporthal.

Indus’67

De dames van Indus’67 zijn de koploper in de handbalcompetitie op het veld. Er werd gewonnen van TOGB op het eigen sportpark Oost. Ook de heren speelden thuis, maar konden de punten net niet op West houden. DES’72 won met een puntje verschil 21-22.

SCOMZeehondDuck

Niet bij Alkmaar, maar voor de waterpoloërs van SCOMZeehondDuck begint in Wassenaar de victorie. Het eerste doelpunt was voor de thuisploeg, maar na die treffer kwam de ploeg van Harry Kok nooit meer op achterstand. De nieuwe aanwinst van SCOMZeehondDuck, Jesco Molenkamp, was goed voor vijf treffers. Daniel Aknaev scoorde twee keer, Erik Aknaev, Alex Heskes, Ties Jacobs en Sasha Aknaev ieder 1 keer.