Het wordt met de week erger. Eerst bijna dagelijks Oekraïne, nu weer Israel en de oorlog met terreurbeweging Hamas. Onschuldige burgers en jonge mensen die een feestje aan het vieren waren geliquideerd. En als we de berichten mogen geloven is dit pas het begin. En dan gaan wij achter ons toetsenbord zitten of er niets is gebeurd en de aantekeningen van de telefoongesprekjes en de appjes door lezen en terugkijken. En dan moeten we nog oppassen, want een sms- of WhatsApp bericht afsluiten met een ‘.’ Oftewel ‘een punt’ komt agressief en intimiderend over, tenminste dat lazen we deze week ergens (was een oud bericht dus misschien alweer gewijzigd). Schril contrast met de andere berichten en de nieuwszenders.

Maar er was wel degelijk sport deze week. Ook successen, maar ongetwijfeld ook teleurstellingen. Vooral de prestaties van Maaike de Waard tijdens de World Cup wedstrijden in Berlijn springen eruit. Die prestaties waren fenomenaal, 4 keer in de finale van een World Cup Wedstrijd (elders op deze site meer over die wedstrijd). Zelf waren we niet bij een wedstrijd. Plannen wel, maar soms komen er andere, ook hele leuke dingen, tussen. Op zondag de voetbal honger wel gestild. Uiteindelijk vierkante ogen, Feyenoord, Ajax, Sparta en Bayern Munchen gekeken en op een ander scherm naar de prestaties van Maaike de Waard en Max Verstappen. Er stond ook nog een wedstrijd op Zwift (virtuele wielercours) gepland, die moesten we laten voor wat het was. Terug naar de sport want uiteindelijk kijken we terug op ‘Dit was de week’.

Rozenburg

DVO’32 - Rozenburg 1-4 (1-1)

“Fijn dat we weer wat ervaring terug hadden met Vince Lissenberg en Elroy van Seventer, maar het is te simpel om daar de overwinning aan toe te schrijven”, begint Rozenburg aanvoerder Nick de Bil zijn verhaal. “Het was meer dan nodig, dat gevoel zat bij de hele ploeg. We wilden zo snel mogelijk van de NUL af en in dat opzicht was dit een kans en een cruciale wedstrijd voor ons. We begonnen goed aan de wedstrijd, gretig. Je voelde het aan de groep, vraag me niet precies wat, maar het was anders dan de andere weken. Het leek vanaf de eerste minuut of dat iedereen besefte dat er een resultaat moest komen. We kregen al na drie minuten een niet te missen kans. Kon de bal in de zestien op Desley de Vliegh schuiven en die kwam een-op-een, op de keeper, die pakte de inzet. We kregen de ruimte om te voetballen, waren ook zeker de betere op het veld. We kregen veel mogelijkheden en zeker ook kansen, maar maakten het niet af. De eerste en beste keer dat zij in de aanval kwamen, weliswaar ging de bal over de zijlijn, maar grens en scheidsrechter zagen het niet en lieten doorspelen. Bij ons stopte er een paar met verdedigen en staat die speler alleen voor onze keeper. Tot twee keer toe weet Benny (van der Meer, red.) nog te pareren, maar de derde inzet ging er toch in. Domper en een leermoment dat we altijd moeten blijven spelen zolang de scheidsrechter niet fluit. Kom je 1-0 achter en denk je wel even ‘het zal toch niet’, maar gelukkig bleven we voetballen. Net voor de rust komen we dan toch nog op gelijke hoogte. Een vrije trap, scheids floot laat wilde denk ik voordeel afwachten. Beetje consternatie, maar Vince (Lissenberg, red.) nam die vrije trap snel en kwam ik vrij voor de keeper. Die lag in het netje en dat was gelijk een heel ander gevoel. De boodschap in de rust was duidelijk hier moeten we drie punten pakken. Na een minuut of vijf na de thee kwam ik weer alleen voor de keeper, die miste ik nog. Maar na een klein half uurtje kreeg ik weer de vrijheid en met een stiftballetje lag de 1-2 in het net netje. Na de 1-2 scoorde Tim Bekker de 31-3 en Jasper Hoogwerf maakte vlak voor tijd nog de 1-4. Lekker en hadden we nodig.”

OHVV

OHVV - WCR 0-1 (0-0)

OHVV coach Peter-Marcel Nauta over het zure verlies in blessuretijd tegen WCR. “Een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende, twee elftallen die gewaagd aan elkaar waren en met verzorgd voetbal voor de overwinning speelde. De wedstrijd kende een hoge intensiteit en voelde bij vlagen als een finale, dit zijn de wedstrijden waar je beter van wordt. In de eerste helft weinig uitgespeelde kansen voor beide teams, de tweede helft was meer open, maar beide keepers hielden het doel schoon, uiteindelijk zat het venijn in de blessuretijd, schotpoging Shih-fa Steehouder werd geblokt in de 5 meter, solo van Xander le Pair eindigde in het zijnet, waarna uit de counter WCR toesloeg. Een hele zure nederlaag uiteraard, maar een prima wedstrijd van het team en grote stap in onze speelwijze.”

Hellevoetsluis

Hellevoetsluis–Walcheren 5-0 (3-0)

Weer scoorde Hellevoetsluis vijf keer op het eigen sportpark. De ploeg van Mark van Os lijkt in de achtervolging van de gedoodverfde favoriet voor de titel als we de kenners mogen geloven, Heinenoord. In de eerste wedstrijd moest Hellevoetsluis ook buigen, in en tegen Heinenoord. We wilden van Oud Rozenburger Bethslot Woldeamanuel wel weten of hij een basisplaats heeft bij Mark van Os. “Over de basisplaats kan ik niet veel zeggen. De trainer bepaald en tot nu toe heb ik alle competitie wedstrijden volledig gespeeld en mijn waarde hopelijk laten zien.” Over de wedstrijd tegen Walcheren wilde Bethslot wel wat kwijt. Wij beginnen met een mooie uitslag! “5-0 zeker een mooie uitslag! Eerste halfuur vrij veel moeite gehad met de tegenstander. Nadat halfuur kregen we mede door de goals wat meer grip. De doelpunten vielen in minuut 32, 36 en 38, dan weet je dat je een stuk beter de rust in gaat dan de tegenstander. In de tweede helft gaan we slecht om met de kansen die we krijgen, ik had er zelf wel 1 of 2 moeten maken.” Voor coach Mark van Os is wel duidelijk dat hij de Rozenburger op meerdere positie kan inzetten. Woldeamanuel moest dit keer in de spits. “Ja, even wennen. Daarentegen heb ik wel vanuit het teambelang gespeeld, in de spits positie. Toch weer ietsjes anders dan het middenveld. Gelukkig voor mij weer 2 assist kunnen geven. Verder was het geen hoogstaande wedstrijd van mijn kant.”

IJsselmonde

IJsselmonde – Lekkerkerk 1-1

Lekkerkerk pakte het eerste punt deze competitie. Koploper IJsselmonde had het moeilijk met de ploeg van trainer Perry Bakema. IJsselmonde met Marnix Sonneveld in de gelederen kwam op achterstand en moest alle zeilen bijzetten om nog een puntje aan de derde competitieronde over te houden.

Abbenbroek

Botlek – Abbenbroek 2-2 (0-1)

In de slotseconde moest Abbenbroek tegen ex-derdeklasser Botlek de punten delen. Abbenbroek kwam twee keer op voorsprong, maar zag twee punten verdampen in de slotseconde.

Vierpolders

HVC’10 – Vierpolders 5-0 (4-0)

Doelman Rick Otte van Vierpolders (met Rozenburg roots) moest aan de noodrem trekken na een half uurtje spelen. De ploeg van Jan Lecker keek toen al tegen een 3-0 achterstand aan. Otte stopte de penalty en een gele prent was de tol die hij moest betalen. Overigens niet het eerste gele kantonnetje wat aan een speler van Vierpolders werd getoond dit seizoen. Vierpolders heeft een lastige start en heeft uit drie wedstrijden alleen tegen Meeuwenplaat een puntje gepakt.

Volley Zuid

Next Volley Dordrecht - Volley Zuid 4-0

Met lege handen terug uit Dordrecht voor Milon van Seventer en Nienke Pranger het Rozenburgse deel van het volleybalbolwerk van Zuid. Op de ranglijst duikelt de ploeg naar de onderste regionen.

Vovero

Vovero DS1 – Volley Voorne DS2 1-3

In de Rozenburcht heeft Vovero het eerste puntje behaald. De eerste set was voor de thuisploeg en daarna was Volley Voorne die de sets en de wedstrijd over de streep konden trekken.

SCOMZeehondDuck

SCOMZeehondDuck H1 – De Kempvis H2 12-13

Als De Kempvis uit Spijkenisse op bezoek komt, is dat altijd een wedstrijd vol van spanning, sensatie en strijd op het scherp van de snede. De uitslag laat dat ook wel zien. SCOMZeehondDuck verloor nipt met 12-13. Coach Tess Kok liep tegen een gele prent aan en na de wedstrijd de altijd rustige assistent-coach Harry Kok na de wedstrijd tegen rood. De derde periode begon met een 7-10 achterstand voor het team van Kok & Kok. De gasten uit Spijkenisse liepen in die vierde periode tegen 4 uitsluitingen U20 aan. SCOMZeehondDuck kwam terug tot 11-12 en kwamen de waterpoloërs van Hoogvliet/Rozenburg/Brielle net te kort om succesvol uit de strijd te komen, 12-13.