Tussen de oorlogsberichtgeving komen ook de politieke debatten langzaam op gang. Immers we staan voor de Tweede Kamer verkiezingen. Nu willen we op sportenrozenburg ver weg blijven van de politiek. Maar vermakelijk was het wel dat eerste tv-debat voor de verkiezingen. Voor de ene waren er geen studies over kernenergie en voor de andere liggen ze op stapels. Duidelijk is dat we wel iets moeten doen. Er zijn er die geen windmolens willen en ander vinden dat er te veel zonnepanelen komen (meer dan we kennelijk aankunnen) en weer anderen willen geen kernenergie. En hoe zit het met de rest warmte van de industrie. Als we niets gaan doen wordt het koud en donker. Aan alles zitten voor- en nadelen. Wat wel snappen, soms is er geen wind en ook niet voldoende zon, tja hoe gaan we dat oplossen. Als het koud is misschien een extra trui, maar al die sport over de hele wereld die we tegenwoordig kunnen zien gaat volgens ons niet zonder elektriciteit. Of heeft iemand nog een oplossing.

Maar gelukkig was er ook sport. Bij de amateurs niet zo veel. Na een bezoekje aan de KUIP nog een paar potjes op tv met een degradatiekraker tussen Utrecht en Ajax. Beide clubs horen niet op die plaatsen op de ranglijst. En op Max Verstappen staat geen maat. En we hebben genoten van Maaike de Waard die in Budapest aan de start stond van de derde World Cup wedstrijd. Er waren drie weken achter elkaar voor de Rozenburgse topzwemster wedstrijden in Berlijn, Athene en Budapest (elders op deze site verslagen). Maaike stond in drie weken op twaalf nummers aan de start en stond elf keer in een finale. Geweldige prestaties! Maar toch even terug naar ons item ‘Dit was de week’.

Futsal Rotterdam 1e divisie

Een day-off of Westland gewoon te sterk. Nu heeft Westland nog niet verloren deze competitie en staat op de tweede plaats op de ranglijst. Ook de nummer 1, ZVG/Cagmax, heeft nog niet verloren maar een potje meer gespeeld. Futsal Rotterdam heeft er 2 gewonnen, een potje gelijk en 2 verloren. Tegen Westland werd het 8-1 in het voordeel van Westland. En dat ene doelpunt van Futsal Rotterdam was een cadeautje, eigen doelpunt van Westland.

Hellevoetsluis

Hellevoetsluis kan zich verder richten op de competitie. De ploeg van Mark van Os kwam in Zoetermeer tegen DSO niet tot winst. Hellevoetsluis verloor met 1-0. DSO speelt in de vierde divisie en kwam al vroeg in de wedstrijd aan de leiding. De ploeg van Mark van Os en Bethslot Woldeamanuel kwam die vroege treffer niet meer te boven. Ook niet in de slotfase toen DSO met tien man (twee keer geel voor een speler van DSO) kwam te staan.

IJsselmonde

In de Rotterdam Cup, tegenwoordig de BetCity Cup, verloor IJsselmonde met 3-5 op het eigen sportpark van Pelikaan.

Indus’67 DS1

Een prima start van de handbalsters van Rozenburg. Waren de dames ook al succesvol tijdens de veldcompetitie, nu ook een prima start in de zaal. Tegen Savosa werd gewonnen met 22-15, een wedstrijd in de 1e divisie. Na 1 wedstrijd koploper, zijn de eerste klappen een daalder waard.