We proberen de situatie in de wereld even te parkeren, maar wat er in de wereld gebeurd is vele malen erger dan wat er in de sport gebeurt of te gebeuren staat. Rozenburg incasseerde 3 doelpunten en 2 rode kaarten, waarvan er één nogal wat consequenties zou kunnen hebben. Een wedstrijdje of 5 zijn de eerste berichten. En we gaan met een kastje aan een sleutelhanger de hooligans te lijf. Een proef onder andere in Rotterdam. Nu kan zo’n kastje gelukkig ook een vingerafdruk bekijken en dat kastje weet precies waar je bent. Zo gaan we proberen het geweld en vooral het kaf van het koren te scheiden. Zou zo’n kastje ook kunnen kijken of je kan werken in die uren zodat er, ook al is het klein, een bijdrage geleverd kan worden aan de kosten van vernielingen en beveiligingen die nu op de schouders van de goedwillende supporters en de gehele maatschappij komen. En dan de berichten over het neerschieten in Brussel van twee onschuldige voetbalsupporters, allemaal in schril contrast met de aantekeningen die wij doorspitten achter ons toetsenbordje.

Maar natuurlijk was er sport, Maaike de Waard onze Rozenburgse trots bij het zwemmen. In Athene, bij World Cup wedstrijden, hield Maaike zich staande tussen de absolute wereld top. Het Nederlands elftal verloor van Frankrijk, maar er waren lichtpuntjes als we de kenners mogen geloven. Dat lichtpuntje moet dan de overwinning op Griekenland zijn in de laatste minuut. Nu zijn wij nog van een generatie die is opgegroeid met ‘ik wil geen zweet ruiken, maar resultaat zien’. De vraag waren die resultaten er? We gaan terugkijken op de week in “Dit was de week”.

Rozenburg

Rozenburg – Lyra 1 – 3

Na twee minuten lag de eerste bal in het netje achter Rozenburg doelman Benny van der Meer. Een actie van de doelman die verkeerd uitpakte. Met nog verdedigers in de zestien ging Van der Meer op jacht naar de spits van Lyra en haalde hem al dan niet bewust onderuit. Bal op de stip en Lyra op voorsprong. De Lyra supporters vonden het een prima actie en die van Rozenburg zullen misschien hebben gedacht, laat dat lekker aan de verdedigers over. Na de achterstand pakte Rozenburg het wel weer op, probeerde te voetballen, maar in de eindfase was het allemaal net niet. Te slap en vaak onnauwkeurig. Ook al leek het misschien in evenwicht had Lyra de zaken binnen de lijnen beter voor elkaar. Rozenburg kwam nog wel langszij door Desley de Vliegh, 1-1. Toch naar de thee met een achterstand voor de thuisploeg. In de blessuretijd van de eerste helft was het drie keer is scheepsrecht. Twee keer kon de doelman van Rozenburg de bal nog keren, maar de derde keer dat Lyra het mocht proberen was het wel raak. In de tweede helft zaken die je niet op een voetbalveld wil zien. Nick de Bil er vanaf met rood en doelman Benny van der Meer kwam de scheidsrechter nog even vertellen dat hij het niet had gezien en dat kennelijk zo heftig dat hij met twee keer geel is rood alvast naar de douche mocht. Rozenburg met 9 man verder. We vroegen aan Nick de Bil wat daar nu allemaal gebeurde. “Ik denk dat niet veel mensen het goed hebben gezien, inclusief de scheidsrechter. Die scheidsrechter had kennelijk iets gezien, wat ik wel knap vind. Hij was met het spel bezig en stond er met zijn rug naar toe. Hij draaide zich om en gaf mij een rode kaart. Inmiddels (maandagmorgen, red.) een brief gekregen van de KNVB met de mededeling 5 wedstrijden geschorst. Of we dit gaan accepteren weet ik nog niet. De op één na hoogste code voor gewelddadigheid, wat hij zelf niet heeft gezien. Het was een achterbal en wij staan opgesteld om de bal eventueel door te koppen. Die speler van Lyra wil voor mij gaan staan en daardoor ik weer voor hem. Ik stond kennelijk op zijn teen en maakte daar wel een hele heisa van. Tim (Bekker, red.) schiet die bal nog uit sportiviteit over de zijlijn. Die scheids draaide zich om en ik kreeg rood”. Als de straf blijft staan is Nick de Bil tot 2 december geschorst. Benny van der Meer moet de eerstvolgende wedstrijd toekijken. Twee keer geel is tegenwoordig een directe uitsluiting voor de eerstkomende wedstrijd. Nadat Rozenburg met 9 man kwam te staan ging het vooral onder leiding van Elroy van Seventer om de schade te beperken. Ook doelman Silvio Spiessens was er zeker ook debet aan dat de score niet hoger opliep. Op het scorebord stond toen al 1-3. Vlak na de thee had Lyra die stand op het scorebord gezet.

OHVV

Zinkwegse Boys – OHVV 5 – 3

Op onze vraag aan de trainer van OHVV of de zorgen toenemen, was de altijd positief ingestelde trainer duidelijk. “Nee, nog geen zorgen, maar zeker niet de gewenste start. Het heeft meer tijd nodig. Bij vlaggen prima, maar dan weer slordig aan de bal. We verdedigden tegen Zinkweg zwak. We zijn simpelweg nog niet sterk genoeg. Onze keeper speelde een uitstekende partij, maar werd door de verdedigers in de steek gelaten. We willen wel naar boven kijken. Maar eerst maar eens punten pakken en de wijze van spelen herkennen en wat ik zei het moet constanter.”

Hellevoetsluis

MOC’17 – Hellevoetsluis 1-3

De gedoodverfde favoriet, volgens Hellevoetsluis trainer Marc van Os, verloren jullie blijven winnen is Hellevoetsluis zo goed?, vragen we aan Bethslot Woldeamanuel. Natuurlijk ook naar zijn inbreng in de overwinning. “Ik denk zeker dat wij een goede ploeg zijn. Ook zaterdag hebben we weer kunnen laten zien dat we een ploeg zijn, die niet snel van slag is. Ongelukkig komen we op achterstand vanuit een corner. Niet veel later maken we uit een snel genomen vrije trap de 1-1 en vijf minuten later komen we op 1-2 voorsprong door een mooie aanval. Voorzet op mij, maar ik hoor mijn mede spits (want daar stond ik zaterdag weer) heel hard roepen. Dus ik blijf verstandig van de bal af en doe een overstap waarna Nick Koopal zijn tweede binnen kan schieten. Vervolgens in de tweede helft een wat stroef begin, maar na de 1-3 waar ik voor mocht tekenen, was het vooral de wedstrijd uitspelen. Na de wedstrijd op de hoogte gesteld dat Heinenoord verloren had, wat resulteerde in nog meer vreugde. Al met al weer een mooie wedstrijd met een directe contributie bij twee van de drie goals.”

Abbenbroek

Abbenbroek – Hekelingen 2-0

Doelman Dennis Vermeer: “Qua wedstrijd denk ik dat een gelijkspel wel verdiend was geweest. Eerste helft was het veldoverwicht en balbezit meer voor Hekelingen en hadden wij de betere kansen. Eerste goal van ons viel wat uit het niets. Aan het begin van de 2e helft. Bij een 1-0 stand een paar belangrijke reddingen gemaakt waardoor de voorsprong behouden werd. Uiteindelijk scoren wij de 2-0, omdat hekelingen erg opportunistisch ging spelen om toch nog een puntje te pakken en daar maakte wij goed gebruik van, vanuit een goede counter.” Abbenbroek speelt in dezelfde klasse als OHVV, dus komen de oud-Rozenburgers Dennis Vermeer en Bryan van der Laan elkaar dit seizoen ook op het veld tegen. In de 4e klasse F staat Abbenbroek op plaats 4. OHVV moet het doen met plaats 10. De eerste wedstrijd tussen Abbenbroek en OHVV staat voor 18 november op de rol.

Vierpolders

Vierpolders – Victoria’04 4-2

Vierpolders speelde een uur lang tegen 10 spelers van Victoria’04, nadat bij een opstootje er een speler van de Vlaardingers mocht vertrekken. Vitoria’04 kwam ook tot score met 10 spelers en de ruststand brak aan met 2-2. Uiteindelijk won de thuisploeg en de vierde treffer kwam van Paul Santra, die we nog wel kennen uit de periode dat hij het rood en geel van Rozenburg om de schouders droeg. Correctie: Even niet goed opgelet de vierde goal was van Jesper Lakerveld op aangeven van Paul Santra.

Volley Zuid

Volley zuid – Wik Groot-Ammers 1-3

Het wil nog niet lukken bij Volley Zuid met de inbreng van de Rozenburgse spelers Milon van Seventer en Nieke Pranger. Een puntje in de derde set, meer zat er niet in. Volley Zuid staat voorlaatste op de ranglijst.

Vovero

Volley Zuid DS6 – Vovero DS1 3-2

In de tweede en derde set leek Vovero op weg naar de overwinning, maar in de vierde en beslissende vijfde set greep Vovero naast de winst.