De aankomst van de Sint was weer een feestje, althans voor de kinderen. In De Lier moest de ME er aan te pas komen. Overigens niet voor de kinderen, maar voor volwassenen. Moet niet gekker worden. Jammer dat de weergoden niet meewerkten. Het was regen, regen en nog eens regen. Diezelfde weergoden waren ook de amateurvoetballers niet goedgezind. Niet alleen de spelers, maar zeker ook het publiek. Je kan je afvragen wie er bij zo’n potje onder deze weersomstandigheden van afgelopen weekend, plezier heeft. Op de site van de KNVB beginnen ze met de volgende zin als ze het over afgelastingen hebben. ‘Het is voor elke voetballiefhebber altijd weer een teleurstelling als de wedstrijd wordt afgelast.’ Is een algehele afgelasting uit de boeken geschrapt? Voor ons in ieder geval reden om op Zwift actief te zijn, daar regende het ook, maar dat bleef beperkt tot het scherm en ja, je moet iets meer wattage trappen want ook bij Zwift kost in de regen rijden meer kracht. Maar genoeg, we gaan naar onze “Dit is de week”.

Toch nog even. De wielerfans weten natuurlijk allang wat Zwift is. Toch nog even voor de twee lezers die denken Zwift wat is dat dan. Met Zwift kun je trainingen plannen, wedstrijden fietsen, social rides rijden, meedoen met Zwift events en nog veel meer. Je komt er, zeker in de winter, ook profs tegen. Pas kwam Mathieu van der Poel nog voorbij. Niet geprobeerd in zijn wiel te komen. Ook de onlangs gestopte prof Wesley Kreder kwam wel eens voorbij flitsen. Profs, amateurs en liefhebbers uit de hele wereld. We dwalen af terug naar “Dit is de week”.

Rozenburg/Vierpolders

Vierpolders – Rozenburg 2-2

Rozenburg werkte een 2-0-achterstand in de slotfase weg, veerkracht? “In de situatie waarin wij zitten uitermate knap, denk ik”, begint aanvoerder van Rozenburg, Nick de Bil zijn terugblik op het potje tegen Vierpolders. “Volgens mij hadden we nog maar een kwartiertje te spelen voor de 2-1 viel. We wisselden spelers en gingen naar een soort 4-2-4 en dat wierp zijn vruchten af. Als je naar de wedstrijd keek waren het waanzinnige omstandigheden om te kunnen voetballen. Dit was eigenlijk geen wedstrijd die door had mogen gaan. Negentig minuten volop regen, je raakte bijna onderkoeld. Harde wind, we stonden elkaar gewoon aan te kijken ‘wat zijn we hier aan het doen’. Het veld werd met de minuut slechter. Er was niet op te voetballen, glijpartijen, ballen die normaal iets opstuiten bleven steken in de modder. Als je snel wilde omdraaien gleed je weg, nee voetbal onwaardig. In de rust ook gewoon te trillen met zeiknatte kleren. Dit heb ik nog niet veel meegemaakt. Eerste helft slecht veld. Waar wij ons positiespel speelde was eigenlijk al niet meer te voetballen. Maar goed, we moesten spelen. We kwamen slecht voor de dag. In het eerste kwartier had het zomaar 4-0 voor Vierpolders kunnen zijn. We kwamen wel na die eerste goal iets beter in de wedstrijd, zonder echte kansen. Met 1-0 de rust in. Heeft de scheidsrechter nog wel gevraagd aan de trainers en de aanvoerders, hoe staan we er in, gaan we door? Als je dan aan zo’n baggerpot begonnen bent moet je het ook maar afmaken. Komen we na de rust door een fout in de verdediging, bal door het midden uitverdedigen door onze rechtsback zo in de voeten van een speler van Vierpolders. Sta je op 2-0. We kregen wel het idee, dat wordt lastig om dit nog om te draaien. Kwartier voor tijd de wissel van de trainer. Max Ruitenberg voor Desley de Vliegh en Sander Geveke voor Jeroen Brobbel en gingen we 4-2-4 spelen. Vince Lissenberg naast mij in de spits en Ruitenberg en Bekker op de flanken. Door balverlies op het middenveld bij Vierpolders konden we er goed uitkomen met vier man. Max Ruitenberg gaf de bal goed mee aan Sam Jongejan en dat was de aansluitingstreffer, 2-1. Bij hun zag je een beetje twijfel en bij ons het geloof in een puntje. Uit een hoekschop, die ik nam, kopte Vince Lissenberg de 2-2 binnen. Dan krijg ik nog een kans met een vrije trap op de rand zestien. Die pakte Otte (Rick, oud Rozenburger, red.) anders slepen we die pot er ook nog uit. Overigens werd de rebound voor open doel gemist.”  

Abbenbroek/OHVV

Wedstrijd gestaakt in de 41e minuut eerste helft

We spraken met doelman Dennis Vermeer van Abbenbroek. “Gestaakt inderdaad in de 41e minuut 1e helft, onze linksback, Danrick Isabella, kreeg een duw in de rug tijdens een duel om de bal. Gleed heel ver door op het natte veld en kwam tot stilstand tegen het hek. Is daar met z’n nek op geklapt. Gelukkig bleek het in het ziekenhuis niets ernstig te zijn. Hij heeft wel last van z’n nek en rug. Maar verwacht er snel weer te zijn.”

We vroegen ook OHVV-trainer Peter-Marcel Nauta naar zijn ervaringen. “Tja, je moet je natuurlijk afvragen of je op zo’n veld moet starten, in de as was het oké, maar de zijkanten waren al doorweekt bij de start, hetgeen gevaarlijke situaties kan opleveren, maar Abbenbroek wilde heel graag spelen. Op basis van het veld spel was de voorsprong wel terecht, maar Abbenbroek had twee 100% kansen door de veldomstandigheden, spelers die uitgleden en vrije doorgang gaven, maar Roy de Ruiter (doelman OHVV, red.) redde in beide gevallen, wij maakten 1-0 uit een corner, ingekopt bij de 1e paal, Jerrel Paskald op aangeven van Shih-fa Steehouder, en miste hiervoor nog een kans voor een leeg doel, uitstekende aanval over linkerkant, Xander le Pair op aangeven van Shih-fa Steehouder. Wedstrijd restant zal, denk ik in februari worden ingehaald.” OHVV had wat kleine aanpassingen in de speelwijze. Voor OHVV is dit de tweede wedstrijd die niet gespeeld of uitgespeeld kon worden.

IJsselmonde

CKC – IJsselmonde 4-3

IJsselmonde heeft de koppositie verspeeld afgelopen zaterdag. In de uitwedstrijd tegen stadsgenoot CKC verloor de ploeg waar Marnix Sonneveld speelt. Binnenmaas heeft die positie met een beter doelsaldo overgenomen. Onze vraag aan Rozenburger Marnix Sonneveld, was het onderschatting? “Onderschatting was het niet, maar we staan weer met beide benen op de grond. Hebben een hele goede reeks neergezet en dan kan nederlaag een keer gebeuren. Eigenlijk door 3 individuele fouten kom je op grote achterstand. Vervolgens weten we ons aardig terug te knokken door zelfs nog de 4-4 te maken, maar deze werd helaas afgekeurd (wegens een overtreding, die alleen de scheids heeft gezien). Aanstaande zaterdag SSS op het programma weer een belangrijk potje, maar we laten ons niet gek maken. We staan tenslotte nog steeds gedeeld bovenaan.”

Futsal Rotterdam

Dennis Vermeer, de Rozenburgse doelman van de in de 1e divisie spelende Rotterdammers, vertelde dat een plaats in de middenmoot een mooie prestatie is voor dit seizoen. De doelman speelde afgelopen vrijdag weer een hele wedstrijd na zijn blessure. “Klopt, heb ik de hele wedstrijd mogen spelen! Ging erg goed, 1e helft m’n doel schoon gehouden”, vertelde Dennis. Voor Dennis het beste scenario, winnen en zelf spelen. “We hadden veel balbezit en waren beter dan Den Haag. We gaven weinig weg en wisten uit goede aanvallen te scoren 2-0. Na de rust ging Den Haag meer druk zetten. Had bij de 2-0 een hele goede in een 1 op 1 situatie. Iets daarna kwamen we op 3-0. Toen een wat mindere periode bij ons veel overtredingen, en 2 tegengoals 3-2 was weinig aan te doen helaas, weet niet of de regel bekend is, maar na iedere 5e overtreding in de zaal krijg je een 10 meter trap tegen (soort van penalty) daarvan gaven we er ook twee weg. Daarvan pakte ik er 1 de andere ging over, bij 3-2 m’n beste redding van de wedstrijd 1 op 1 kreeg ik de bal vol op m’n kaak. Maar gelukkig ging de bal er niet in. Twee minuten voor tijd hebben we de wedstrijd in het slot gegooid door de 4-2 te scoren.” Inmiddels zijn er twee ploegen uit de competitie, JCK Aiso en Kawin zullen in het verloop van deze competitie niet meer in actie komen. De 1e divisie bestaat nu nog uit 10 teams.

Handbal

Het heren 1 team van Indus’67 won afgelopen donderdag ruim van Hercules HS5. In Delft stond er 29-39 op het scorebord. Zondag stond er weer een uitwedstrijd op het programma. In de Mammoet in Gouda was Vires et Celeritas, het Latijns voor Kracht en Snelheid, de tegenstander. De kracht en snelheid was te veel voor het heren-team van Indus en verloor met 28-12. De dames van Indus speelde ook een uitwedstrijd. Dit keer een streekderby tegen HVOS uit Spijkenisse. Het werd spannend en won Indus met 20-21 goed voor de volle punten. Op de ranglijst staat Indus Dames 1 op plaats 2.

Volleybal

Volley Zuid, het team waar Milon van Seventer en Nienke Pranger in het eerste team spelen, kreeg geen vat op Spivo uit Spijkenisse. In de derde set was er nog wel een hoop voor het team van Milon en Nienke door prima te blokkeren en vooral in de vierde set was Volley Zuid op zoek naar het broodnodige puntje. Dat bleef in een spannende set die eindigde op 27-25 toch nog uit. Het Rozenburgse Vovero sprokkelt puntjes dit seizoen. Vovero verloor de uitwedstrijd van CVV Spirit met 3-2, maar met die uitslag kon nen de Rozenburgse dames toch met twee punten in de tas terug naar Rozenburg.