Het was een kleurrijke week. Na twee doelpunten was er rood voor Bethslot Woldeamanuel, zijn eerste. Als politiek en sport je niet interesseert, kon de krant gelijk in de blauwe kliko. Maar helemaal kunnen we niet voorbij aan ‘Nederland heeft gestemd’. Wat voor kleur er nu uitkomt? Groen, Paars, Blauw of Rood, wie het weet mag het zeggen. Wat opvalt is dat er maar één man de schuld krijgt, terwijl ze allemaal hebben meegedaan. Lijkt op de sport, prestaties vallen tegen, trainer eruit. Om bij vergelijkingen te blijven. In de politiek is de zoektocht naar de vier met stuurman, zoals bij het roeien. Alleen kunnen ze de vierde man of vrouw nog niet vinden. Wat wij begrijpen gaat het met drie man of vrouw in de boot een stuk langzamer en heeft de stuurman alles nodig om die roeiboot recht te houden. We laten het maar over ons heen komen.

En dan de woningbouw. We bouwen er veel te weinig en nu lezen we in het AD dat er te veel lelijke woningen worden gebouwd. Gooien we nu de rem er weer op? Als je al 8 jaar op een lijst staat en met 30 jaar nog bij je ouders woont, denk je misschien wel eens, op een verloren moment ‘Met een mooi leeg bord kan ik mijn honger niet stillen, met een lelijk vol bord wel’. Genoeg, we gaan naar onze ‘Dit is de week’.

Rozenburg

Rozenburg – MVV’’27 1-1

Rozenburg sprokkelt puntjes en met die strategie heeft de ploeg van West de Rode Lantaarn overgedragen aan DVO. MVV kwam op voorsprong door een doelpunt van Jesper Baak. De weersomstandigheden werden er gedurende de wedstrijd niet beter op. Rozenburg stroopte de mouwen op en werd beloond door dat aanvoerder Nick de Bil de bal bemachtigde en de doelman van MVV’27, Mark van Barneveld, kansloos liet. Een puntje tegen de nummer twee op de ranglijst, geeft de burger moed. Nog een lange weg te gaan, maar…….

Vierpolders

OVV – Vierpolders 3-2

Een schamel puntje uit de laatste vier wedstrijden. Dat is voor een ploeg als Vierpolders te weinig. Wat er daar aan de hand is? Bij OVV zorgde Patrick Struijk, had in het verleden ook het shirt van Rozenburg om de schouders, uit een penalty voor de 1-0. Vierpolder verloor uiteindelijk in de slotfase, de laatste vijf minuten en blessuretijd, de pot door twee doelpunten weg te geven. De laatste minuten hebben Vierpolders al vaker opgebroken dit seizoen.

OHVV

OHVV - Rijnmond Hoogvliet Sport 4-1

OHVV wint uiteindelijk makkelijk van RHS, met een fraaie vrije trap van Bryan van der Laan. Zie meer elders op deze site…..

Abbenbroek

Zinkwegse Boys – Abbenbroek 4-1

Abbenbroek in een dipje? “Ja, je kunt wel stellen dat we in een dipje zitten, moeten nog wel een aantal wedstrijden inhalen, maar na een goede start loopt het nu wel minder”, vertelde doelman Dennis Vermeer. “Afgelopen zaterdag kansloos verloren, middenveld werd overlopen, passes over 10 meter kwamen niet aan, kansen worden slordig uitgespeeld en verdedigend geven we te makkelijk de goals weg. Zaterdag was ik helaas ook debet aan de 1e tegengoal, penalty weggegeven waar ik wel van mening ben dat zoiets nooit een pingel is, maar goed. Spits sprong op mijn voet en ging naar de grond terwijl ik al op de grond lag, wel slim, maar niet goed beoordeeld door de scheids. Laten we hopen dat we snel onze rug kunnen rechten.”

IJsselmonde

IJsselmonde – SSS 1-1

IJsselmonde weert zich kranig in de lastige weken van de competitie en staat ook na zaterdag nog op een gedeelde eerste plaats. “Ja, nog steeds gedeeld koploper, maar alles zit heel dicht bij elkaar. Tussen plaats 1 t/m 7 zitten maar 3 punten verschil, dus het kan snel gaan. Afgelopen zaterdag uiteindelijk een verdiend gelijk spel, waar we allebei wel mee konden leven. Kwamen snel op 1-0 voorsprong waarna we verschillende mogelijkheden kregen op de 2-0, helaas viel deze niet. Maar door “een blunder” van de scheidsrechter kwam de 1-1 op het scorebord, bal was zeker niet over de lijn, maar de scheids wist het vanaf 30 meter vol overtuiging waar te nemen. Tweede helft beide ploegen een aantal 100 procent kansen gehad, maar door twee uitstekend spelende keepers bleef de stand 1-1. Aanstaande zaterdag de derby tegen LMO waar we weer voor een keer voor de volle buit gaan”, vertelde een realistische en toch ook wel tevreden Marnix Zonneveld.

Hellevoetsluis

Hellevoetsluis – Terneuzen 3-5

Twee doelpunten van Bethslot Woldeamanuel waren niet genoeg voor de winst. De oud Rozenburger heeft zijn draai gevonden aan de Brielsestraatweg. Zaterdag, een misstapje van zijn ploeg en een misstap van Bethslot zelf. Hellevoetsluis kansloos? “Verre van kansloos”, vertelde Bethslot. “Echt ver uit de beste 30 minuten van het jaar geweest. Maken helaas te weinig goals in die 30 minuten. Gaan zelfs nog rusten met een 3-2 voorsprong, blij met twee goals van mij kant. Helaas was het uiteindelijk niks waard. We geven het in de tweede helft volledig weg, ook hier hebben we nog grote kansen, maar het mocht niet baten. Om de ramp compleet te maken pak ik mijn allereerste rode kaart en sta ik de komende week langs de kant (morgen tegen DBGC en zaterdag tegen SVOD ‘22). De rode kaart was terecht. Niet bewust, maar het was er wel degelijk een.”

Handbal Indus’67

De dames van Indus’67 staan na de winst van afgelopen zondag op plaats twee op de ranglijst. Met een deels verjongd team een prima prestatie. In de Rozenburcht won het team van Witte/Doorduin met 18-15 van ODIS. Ook bij de heren was er winst. In diezelfde Rozenburcht was Gemini niet sterk genoeg, 25-23.

Volleybal Vovero

Vovero sprokkelt puntjes en staat op plaats 9 op de ranglijst. Maar bij vier sets winst krijg je 5 punten en kan er opeens veel veranderen. Tegen Intermezzo, wel de koploper, verloor Vovero dames 1 met 1-3. Setstanden: 20-25/18-25/22-25/25-23.

Waterpolo SCOMZeehondDuck

Het hoogst geplaatste eerste elftal in de 1e klasse A. Een stapje hoger in de waterpolocompetitie betekent dat er alleen maar eerste teams mogen spelen in de bondcompetitie. In de eerste klasse mogen nog wel lagere teams van grote verenigingen spelen, maar niet meer promoveren. Het team aan de leiding is De Gouwe H2 en kunnen wel kampioen worden maar niet promoveren. Voor promotie komt SCOMZeehondDuck wel in aanmerking. Afgelopen zaterdag bond het team van Kok&Kok, WZC aan de zegekar, 7-11. Periodestanden: 2-3/4-4,7-8/7-11. Vooral in de vierde periode maakte SCOMZeehondDuck het verschil. Doelpunten: Erik Aknaev 3X, Jesco Molenkamp en Sasha Aknaev 2X, Tijs Schouten, Ties Jacobs, Jeffrey Meesters en Alex Heskes ieder 1X. Bij SCOM onder de lat routenier Roland Grooten.