Na Nick de Bil, Elroy van Seventer en Dennis Vermeer nu in gesprek met Peter-Marcel Nauta en Bryan van der Laan. Ja, als er Rood en Geel valt voor de trainer en ook Dylan van de Loosdrecht het rode kartonnetje krijgt te zien en nog een handjevol gele prenten, allemaal voor OHVV lijkt het op een bizarre wedstrijd waar de honden geen brood van lusten. Maar wat is er nu precies gebeurt? Met aanvoerder Bryan van der Laan kijken we ook nog even terug op de eerste seizoenshelft. We gaan verder met ‘Dit is de week’.

“Een lastig verhaal. Normaal moet je de beslissingen van de scheidsrechter wel accepteren, hoe lastig dat ook kan zijn. Ik loop al lang genoeg in het voetbalwereldje rond om dat te weten. En de nederlaag moeten we ook eerst bij ons zelf zoeken”, is Peter-Marcel Nauta realistisch ook na geel en direct rood. “Als je de scheidsrechter niet mee hebt, kan gebeuren, moet je je verstand gebruiken. De scheidsrechter gebruikte nogal wat termen die op een voetbalveld niet thuishoren. Een speler aanspreken met hond hoort, denk ik niet bij een scheidsrechter. Overigens was deze scheidsrechter al een keer geschorst geweest wegens onbehoorlijk gedrag. In de rust heb ik Jerreld Paskald gewisseld, ik zag wel dat het niet lekker liep tussen hem en de scheidsrechter. Opmerkingen heb ik niet gehoord, maar wist wel dat ik moest ingrijpen. Problemen wilde ik voor zijn. Dan heb ik een speler die nogal eens gilt als hij geraakt wordt, maar als je dat niet aanstaat moet je er als scheidsrechter iets van zeggen. Hij had zich voorgenomen om niet meer te fluiten bij overtredingen tegen die speler. Na een paar echte overtredingen waar niet voor gefloten werd gaat hij over de rooie en die overtreding was een echte rode kaart, geen discussie. Na de wedstrijd heb ik hem bedankt in mijn woorden en erbij gezegd dat spelers aanspreken met hond en je vader dit en je moeder dat niet op het veld thuis hoort, zeker niet door een scheidsrechter. Daardoor kreeg ik geel. Hij liet zijn pen vallen die ik opraapte en als ik die niet teruggaf kreeg ik rood. Ja, twijfelde dus even en kreeg rood. Ik vraag me wel af waarom de KNVB zo’n man nog laat fluiten. Als je de berichten en uitspraken op social media ziet, gaat dat echt te ver. Maar terug naar de wedstrijd, we hebben niet gebracht wat we de vorige wedstrijd wel konden. Het ging eigenlijk te makkelijk de eerste helft. Komen we achter door een fout van onze keeper, Roy de Ruiter. Dylan van de Loosdrecht trok, op aangeven van Shi-Fa Steenhouder, het vrij snel weer recht. We kregen ook nog wel kansen op meer, maar de inhaalwedstrijd van de dinsdagavond zat nog in de benen. In de tweede helft werd de ergernis over de scheidsrechter dusdanig groot dat het mee ging spelen. Uiteindelijk verlies je van jezelf en misschien een beetje van de scheidsrechter. Waar ik van baal is dat we kansen hebben laten liggen om bij de eerste drie te komen. We moeten nog een wedstrijd uitspelen waar we met 0-1 voorstaan.”

Aanvoerder Bryan van der Laan

“Laten we eens bij ons zelf beginnen. Doordeweekse wedstrijd tegen GHVV gewonnen met 5-2. Die wedstrijd heeft toch wel wat energie gekost en dat was afgelopen zaterdag tegen Hekelingen denk ik wel goed te merken. Ik vond het energieloos, gemakzuchtig, futloos van onze kant. We kwamen niet in ons spel en gingen een beetje mee met het niveau van Hekelingen. We waren ook niet echt in staat om er een paar in te schieten die dag. En dan de scheidsrechter nog. Laat ik het zo zeggen een heel bijzondere man. Hij komt vijf minuten voor tijd aan, te laat begonnen dus en in de rust moesten we hem gaan halen na een minuut of twintig. Verder hele vreemde beslissingen, zeker niet in ons voordeel. Als je naar de kaarten kijkt. Twee keer rood en vijf keer geel alleen aan onze kant. Tijdens de wedstrijd hoorde ik toch wel vreemde dingen. Als je een speler aanspreekt met hond en dingen over vaders en moeders, vond ik heel bijzonder. Hij was, heb ik ergens gelezen, al een keer geschorst voor dit soort dingen. Dan hebben we nog wat spelers die dan een kronkeltje krijgen. Misschien ook wel omdat we niet in de wedstrijd zaten. Dan krijgen we nog een rode kaar absoluut terecht, smerige overtreding. Hoe de trainer de rode kaart kreeg, slaat nergens op. Pen oprapen en niet snel genoeg teruggeven en gelijk rood. Als ik naar de wedstrijd kijk was het verlies niet terecht. Moeten we het bij ons zelf zoeken. Foutje van onze keeper en dan loop je achter de feiten aan. Wel hele dure punten. We hadden een stapje kunnen maken richting top 3. Laten we hopen dat dit dan het misstapje is waar je als ploeg wel eens tegenaan loopt.”

Hoe kijk je terug op de eerste seizoenshelft

“Zeker niet tevreden. Met de kwaliteit die we hebben horen we hoger te staan dan waar we nu staan. We zijn heel slecht begonnen. De eerste wedstrijden waar we geen of weinig punten halen en loop je gelijk achter de feiten aan. De laatste weken winnen we en werpen de omzettingen en spelopvattingen hun vruchten af. Zelf speel ik laatste man en dat bevalt uitstekend en ik denk dat het op dit moment ook voor het elftal goed is. Van achteruit kan ik ook beter aansturen en ben een voetballer die het voetballend probeert op te lossen. Scoren wordt op deze wijze wel wat minder, nog meer afhankelijk van vrije trappen. Als ik naar de tweede competitiehelft kijk denk ik dat er meer inzit. Zeker als we op de voet verder gaan zoals de laatste weken van de eerste helft. Komen ook wat spelers terug van blessures, dus ik heb er wel vertrouwen in dat we nog wat leuke dingen kunnen doen. Ga niet zeggen dat we kampioen worden, dat gaatje is wel groot (9 punten red.). We zitten ook nog in een competitie met maar twee perioden, dus dat werkt ook niet mee. We zullen punten moeten pakken, heel veel meer kunnen we niet doen. In de start te veel punten laten liggen. We zijn bezig om de selectie te versterken en wat breder te maken voor het komende seizoen. Laat ik zeggen, de bank is heel dun. Aanvallend is het te weinig.” Hoe zit het met de trainingsfaciliteiten, even wennen? “Ja, dat zeker. Als je altijd kan trainen op kunstgras is natuurlijk fantastisch. Maar dat hebben we hier niet. Ook andere clubs zonder kunstgras hebben daar last van. Het weer zat de laatste tijd ook niet mee. Maar we moeten meer punten pakken.”