In deel 4 van dit was de week praten we met Marnix Sonneveld. Een speler die eigenlijk en beetje uit het beeld verdwenen is. Wel een aantal jaren bij Rozenburg gespeeld, maar toch ook meer in de regio actief was. Hij begon ooit bij Rozenburg als pupilletje. Toen kwam SVV vragen of hij bij SVV in Schiedam wilde komen spelen. Achteraf niet zo’n succes, Marnix had daar een sleutelbeen breuk en kreeg te maken met een groeispurt. Excelsior Maassluis zag ook wel wat in de Rozenburger, waar hij verder in de jeugd speelde. Even terug naar Rozenburg en via de A1 en het tweede elftal van Brielle weer terug naar Rozenburg. Inmiddels speelt Marnix Sonneveld bij FC IJsselmonde waar we dit seizoen de Rozenburger volgen. We gaan verder met “Dit was de week”

FC IJsselmonde staat op een vijfde plaats op de ranglijst van de derde klasse C. De ploeg waar Marnix Sonneveld op de nummer 6 positie speelt, als meest verdedigende middenvelder, is wat weggezakt op de ranglijst. In begin van de competitie zelfs nog koploper. Kansloos zijn de Rotterdammers zeker niet en ook afgelopen zaterdag was er winst in de lastige uitwedstrijd tegen Zwarte Pijl, 0-1. Marnix is een vaste waarde voor IJsselmonde en speelde tot nu toe alle wedstrijden, in de competitie en de beker.

Zwarte Pijl uit

“We speelden zaterdag tegen Zwarte Pijl een prima pot. Op een slecht veld, maar zeker een verdiende overwinning. Was wel een zwaar bevochtte overwinning”, kijkt Marnix terug naar de wedstrijd van afgelopen zaterdag. “Ik speel bij IJsselmonde op ‘ZES’ en daar voel ik me lekker bij. Uit een prima counter van ons wist Sjacco Meijer te scoren en dat wisten we vast te houden. Voor het moreel niet verkeerd, na wat slechtere resultaten. We zijn zeker nog niet kansloos. Bovenin staat het dicht bij elkaar. Koploper Binnenmaas heeft ook gelijk gespeeld afgelopen zaterdag (thuis tegen Charlois, red.), dus het verschil met de koploper is nog maar 4 punten, niet helemaal kansloos dus.” Hoe kijk je terug op de eerste seizoenshelft? “We begonnen heel sterk. Daarna hebben we toch wel wat punten laten liggen tegen Lekkerkerk thuis (1-1, red.) Vanaf eind november wel een paar wedstrijden waar we punten hebben verspeeld. (SSS 1-1, LMO 0-1 en Binnenmaas 1-6, red.). Maar als ik terug kijk kunnen we toch wel tevreden zijn met de resultaten tot nu toe. Als we op 6 februari tegen Overmaas (inhaalwedstrijd, red.), thuis of uit maakt niet uit zelfde veld, nog wat punten kunnen pakken heb ik zeker een goed gevoel over de eerst competitie helft. Die wedstrijd tegen Overmaas is best belangrijk, goede fitte ploeg. Ik denk dat we aan elkaar gewaagd zijn. Zaterdag eerst nog Strijen dat is ook een grasveld, best wel een zwaar veld om te spelen.” Als je vooruit kijkt hoe schat je de kansen in? “Kampioenschap moeten we nog niet over nadenken. Vooral belangrijk om zelf onze punten te pakken. Periode is lastig. Bij ons in de afdeling hebben we er maar twee. Het kan, dat zeker, alles zit dicht bij elkaar. Direct handhaven is het doel, dan moeten we boven plek 7 eindige, denk ik. Dat moet zeker mogelijk zijn. Al het andere zou mooi zijn, periode of kampioen, maar zover is het nog lang niet. Met drie perioden hadden we denk ik grote kans gehad op de eerste. Met twee perioden is het lastig moet je veel wedstrijden winnen zonder een foutje. Heb je met drie perioden en er zit er een bij van wat makkelijkere ploegen, is de kans groter. Belangrijk nu om de eerste weken punten te pakken en dan zien we wel of we er nog wat leuks van kunnen maken.”

Marnix is inmiddels een vaste waarde voor FC IJsselmonde en dat de Rozenburger gewaardeerd wordt blijkt wel uit het feit dat hij de tweede aanvoerder is in het team. Een gewaardeerde kracht op het middenveld voor de Rotterdammers.  

Foto's archief uit de tijd dat Marnix het Rood en Geel om de schouders droeg.