Voetbal kan een feestje zijn, zoals afgelopen zaterdag op sportpark Historyland aan de Brielsestraatweg in Hellevoetsluis. Bij de Amerikaanse verkiezingen moet Joe Biden misschien wel een beetje hulp krijgen van Taylor Swift. Acetongeur, witte rook of blauwe vaten kan veel betekenen, krijgt de ontploffing in Rotterdam-Zuid opeens een andere wending? Gaan de boeren niet veel te ver met hun protesten? Asbest dumpen op de snelwegen, autobanden en hooi in de brandsteken en wie draait er op voor de kosten, de gemeenschap? Elke dag wel weer een nieuw onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag, soms van jaren terug. Zou die trainer die het over een k*t keeper had jaren geleden nog wel lekker slapen? Maar snel naar onze ‘Dit is de week’.   

   

Voetbal

Derde klasse D - Rozenburg/Vierpolders

Vierpolders wint voor de vierde keer oprij en neemt inmiddels de negende plaats in op de ranglijst. Trainer Jan Lecker is bij Vierpolders met onmiddellijke ingang gestopt als trainer. Arjan Vuik neemt het stokje over bij Vierpolders. Oud Rozenburg doelman Rick Otte had een belangrijk aandeel in de overwinning afgelopen zaterdag tegen Kethel Spaland. Vierpolders won met 3-0. Floris van den Heuvel was goed voor de eerste treffer en zorgde voor de ruststand.

Bij Rozenburg gaat het wat minder en staat de ploeg van Ronard Venekamp op de laatste plaats op de ranglijst. Doelman Benny van de Meer, die aan zijn laatste seizoen bezig is op West, vond het niet helemaal terecht.

Benny van der Meer

“Zeker niet verdiend verloren”, benadrukt de Rozenburg doelman als we terugkijken op de wedstrijd tegen Victoria’04. “Tweede helft moet je ze maken, tot twee derde van het veld gaat het goed. Maar we creëren te weinig voorin. Voor mij is het niet zo erg. Je krijgt veel te doen en kan je goede kanten laten zien. Natuurlijk is week na week verliezen niet lekker voor een sportman. Zaterdag was het ook weer zo. Een balletje door het midden, ik kom uit en de bal op de lat en kunnen ze toch nog in de rebound scoren. Rozenburg zal moeten gaan bouwen, op welk niveau dan ook.” Ben jij daar nog bij? “Nee zeker niet. Ook niet bij een andere club. Het is mooi geweest, heeft niet direct iets te maken met de huidige situatie. Ik had al besloten dat dit mijn laatste seizoen zou zijn. Bij Rozenburg heb ik aangegeven als er nu echt helemaal niets lukt ze kunnen bellen, maar het is genoeg geweest.” Hoe moet het verder met Rozenburg? “Hard werken en puntjes sprokkelen. Er zijn echt nog wel mogelijkheden.”

Vierde klasse F – OHVV / Abbenbroek

Nu leek OHVV op weg naar een stevige top 3 positie, maar er lijkt wat zand in de radertjes te zijn gekomen. Was er vorige week een wedstrijd waar de scheidsrechter zich niet van zijn beste kant liet zien. Verloor de ploeg van trainer Peter-Marcel Nauta zaterdag van Rockanje met 2-1. OHVV is weer terug naar plaats 7 op de ranglijst, maar de wedstrijd tegen Abbenbroek moet nog uitgespeeld worden en daar staat OHVV overigens op voorsprong, 0-1. Die wedstrijd overigens staat voor 20 februari op het programma. Maar eerst moet OHVV het opnemen tegen koploper ’s Gravendeel op 17 februari. ’s Gravendeel heeft nog niet verloren dit seizoen.

Abbenbroek won thuis van Rijnmond HS met 1-0. Bij Abbenbroek geen Dennis Vermeer die geblesseerd moest toekijken. De vroege goal van Roy Verwijs was genoeg om de drie punten toe te voegen aan het totaal.

Derde klasse C - IJsselmonde

IJsselmonde pakte zaterdag een puntje uit bij Strijen. Dinsdag werd de inhaalwedstrijd tegen buurman Overmaas met 1-6 verloren. Een echte thuiswedstrijd voor beide teams, ze spelen op hetzelfde veld. IJselmonde staat nu op plaats 6 van de ranglijst met 21 punten. Zeker is nog van alles mogelijk. Het gaatje naar de koploper is slechts 4 punten.

Tweede klasse C – Hellevoetsluis

Hellevoetsluis pakte een punt in een spektakel op de koploper. Hellevoetsluis gaf een aantal doelpunten te simpel weg, waaronder een eigen goal, anders had er misschien meer in gezeten voor de ploeg van Mark van Os. Bethslot Woldeamanuel speelde een prima wedstrijd, lees zijn verhaal elders op deze site.

Futsal – Futsal Rotterdam

In het Topsportcentrum Rotterdam won Futsal Rotterdam met 5-2 van Bristol Team Zonkr8. Het venijn zat in de tweede helft waar de ruststand van 1-0 werd uitgebouwd naar de 5-2 overwinning. Rozenburger Dennis Vermeer zat geblesseerd op de tribune.

Handbal - Indus ’67

De dames van Indus’67 speelde niet afgelopen weekend. De heren 1 van Indus’67 wonnen thuis van Hercules HS5 met 28-26.

Waterpolo - SCOMZeehondDuck

De waterpoloërs van Hoogvliet/Rozenburg en Brielle verloren afgelopen weekend de koppositie in de 1e klasse A. Thuis in de Rozenburcht verloor het team van Kok & Kok (Harry en Tess) van Z&PC De Gouwe met 10-12. Lang bleef het gelijk opgaan, maar in de slotfase wist de ploeg uit Waddinxveen de overwinning over de streep te trekken. Bij SCOMZeehondDuck scoorde Erik Aknaev, Thijs Schouten, Alex Heskes ieder 2 keer en Jim Kok, Jesco Molenkamp, Dylano Overgouw en aanvoerder Ties Jacobs ieder 1 keer het netje te vinden. SCOMZeehondDuck heeft nu 2 punten achterstand op De Gouwe en staat op plekkie 2.

Volleybal – Vovero / Volley Zuid

De volleybalsters van Vovero –speelde het afgelopen weekend niet en de eerstvolgende wedstrijd is op 2 maart.

Milon van Seventer en Nieke Pranger verloren met Volley Zuid afgelopen weekend van Voltena DS3 met 2-3 in de eigen sporthal Mercatus. Volley Zuid blijf wel puntjes sprokkelen, maar een lekkere overwinning blijft uit. De laatste winst dateert van 14 december 2023.