Een rustig weekje, dat wil zeggen als je de nieuwsberichten niet al te intensief volgt. Zeker ook een rustig weekje bij de clubs die wij volgen. Het was carnaval en dat is hier in Rozenburg ook niet ongemerkt voorbij gegaan. Voor sommigen een hoofdpijndossier, zeker de volgende dag. Dat was het ook, denken wij, voor Ronald Plasterk, trekken aan een dood paard? Dan was er nog een Hot Chip Challenge, moet niet gekker worden. HEMA was onhandig met een poster of reclamefolder. Een baby en sexsspeeltjes hebben kennelijk toch niet zoveel met elkaar te maken. Dan nog wat met bier en festivals, na 15 jaar een ander gerstenatje. Wie merkt dat nog na wat uurtjes op een doorweekt grasmatje? Over doorweekt grasmatje gesproken, bij Vierpolders werd er weer niet gespeeld. Ja waarom, wij weten het antwoord zeker niet, we voelen nattigheid dus ….. Maar snel naar onze ‘Dit is de week’

 

Voetbal

Derde klasse D - Rozenburg/Vierpolders

Bij Vierpolders werd niet gespeeld. De wedstrijd tegen CWO staat nu voor zaterdag op de rol. Meeuwenplaat won afgelopen zaterdag uit bij OVV met 1-2. Op de ranglijst is het verschil tussen plaats 12 en plaats 8 maar 3 punten. Voor Rozenburg lijken de punten erg duur dit seizoen. De Rood Gelen hebben inmiddels een gaatje van 9 punten naar een nacompetitie plaats. Rozenburg kwam voor de competitie niet in actie afgelopen week.

Vierde klasse F – OHVV / Abbenbroek

In de vierde klasse F werden 5 wedstrijden gespeeld. Bryan van der Laan kwam met OHVV niet in actie. Abbenbroek, zonder Denis Vermeer onder de lat, verloor van WCR met 3-0. Bij WCR staat Arjan Jongerius onder de lat. We zullen het verder niet over zijn leeftijd hebben, maar over zijn ervaring, want die heeft hij zeker. Bij Overmaas en Oude Maas (met die laatste ploeg speelde hij ook tegen Rozenburg in de periode dat Wim van der Steene aan het roer stond op West) was hij de doelman, maar ook bij Rijnmond Hoogvliet Sport was hij eerste keus. En ook daar kwamen we de sympathieke doelman tegen. In een wedstrijd tussen RHS en Rozenburg spraken we nog met de routenier en vertelde hij toen dat hij aan zijn laatste club bezig was. Ook nog even trainer/coach van O17 van RHS. Maar Arjan heeft iets van Dick Advocaat, echt stoppen staat niet in zijn woordenboek. Tot nu toe alle competitie- en bekerwedstrijden, dit seizoen, onder de lat bij WCR. Tegen Abbenbroek weer een clean sheet, en dat was al de zesde keer in de competitie dit seizoen.

Derde klasse C - IJsselmonde

IJsselmonde speelde op 6 februari al de inhaalwedstrijd tegen Overmaas. We hadden al eerder vermeld dat die wedstrijd door IJsselmonde met 1- 6 werd verloren. Toch nog even praten met Marnix Sonneveld die in die wedstrijd ook de aanvoerdersband om de arm had. “Dit kunnen we wel omschrijven als een tikkie geflatteerd, dat was het zeker, moesten het met een hoop wissels doen. Kwamen goed terug op 1-2, maar na de aftrap krijgen we direct een pingel tegen door een hele domme overtreding. Na dit moment scheurde onze centrale verdediger ze hamstring en konden we niet meer wisselen. Met 10 man was er geen houden meer aan, voetballen lukte sowieso al niet echt in verband met het slechte weer.” IJsselmonde is inmiddels afgezakt naar de middenmoot in de derde klasse C.

Futsal – Futsal Rotterdam

Futsal Rotterdam moest afgelopen weekend naar de koploper zonder doelman Dennis Vermeer. Bij de koploper, ZVG/Cagemax, kan je verliezen en dat deed Futsal Rotterdam dan ook. Uiteindelijk stond er 13-3 op het scorebord in sporthal Oosterbliek in Gorkum. Futsal Rotterdam staat op plaats 8 op de ranglijst. Uit de eerste divisie kunnen dit seizoen geen ploegen degraderen, omdat er eerder al twee teams uit de competitie zijn gehaald. ZVG/Cagemax staat inmiddels op plaats 2 met een puntje achterstand op Westland. Westland heeft wel een wedstrijd meer gespeeld.

Handbal - Indus ’67

De dames van Indus’67 verloren dit weekend van HVOS DS1 met 20-24. De heren pakte een puntje tegen Vires et Celeritas, 19-19.

Volleybal – Vovero / Volley Zuid

De volleybalsters van Vovero –speelde het afgelopen weekend niet en de eerstvolgende wedstrijd is op 2 maart.

Milon van Seventer en Nieke Pranger verloren met Volley Zuid ook afgelopen weekend. Volley Lek en IJssel was in een thuiswedstrijd in sporthal De Drie Maenen in Ouderkerk aan den IJssel te sterk, 3-1. In de heenwedstrijd, in Rotterdam, wist Volley Zuid nog te winnen met 4-0.