Laten we eerst maar dichter bij huis blijven. Geen dames handbal meer in Rozenburg? In 1967 werd Indus,67 opgericht in een toen snel veranderd Rozenburg. Het agrarisch georiënteerd eiland Rozenburg werd opgeslokt door de opdringende industrie. De dorpskern bleef bestaan, maar de bevolking veranderde. Daarmee ook de behoefte aan sportverenigingen. Indus ’67, een afkorting van Industrie en het oprichtingsjaar, was een sportvereniging die vele verschillende sporten kende. Uiteindelijk zijn er door afsplitsingen veel ander verenigingen ontstaan en bleef de tak handbal over onder de naam Indus’67. En daar stopt nu het huidige dames 1 team? Maar met een nieuw te formeren dames team, lijkt er toch nog een doorstart te komen. Dat nieuwe team gaat op een lager niveau instappen in de komende veldcompetitie. ‘Gemorst water krijg je niet meer in de emmer’ tenminste als er gemorst is. Maar snel naar onze ‘Dit is de week’……..  

          

Voetbal

Derde klasse D - Rozenburg/Vierpolders

Rozenburg kabbelt naar de degradatie en is volgend seizoen vierdeklasser, daar twijfelt niemand meer aan. Afgelopen weekend een 0-3 nederlaag tegen OVV, zie artikel elders op deze site. Klik hier om het artikel te lezen.

Vierpolders pakt de draad weer op tegen DVO’23 en won met 2-4 in Vlaardingen. Binnen een kwartiertje stond Vierpolders al op een riante 0-3 voorsprong en de daarbij behorende punten gaf de ploeg van Arjan Vuik niet meer weg. Uiteindelijk stond er, voor de desastreuze terugreis naar Vierpolders kon beginnen, 2-4 op het scorebord. Met de afsluiting van de Benelux tunnel was de terugreis geen pretje.

Vierde klasse F – OHVV/Abbenbroek

OHVV moet de doelstellingen drastisch bijstellen. Was er eerst nog sprake van meedoen in de top van de vierde klasse, is het inmiddels worstelen in de degradatiezone. “De donkere wolken beginnen langzaam dicht te trekken en positief blijven lastig op dit moment”, vertelde Bryan van der Laan na de 0-4 nederlaag tegen Zwartewaal. OHVV is aan het begin van een reeks waar de punten moeten worden gepakt, anders wordt het een lastig verhaal aan de Eeweg in Oudenhoorn. “We gaan er alles aan doen om erin te blijven. Zaterdag was niet eens geflatteerd. Zou graag zeggen dat het zo was. Maar goed, de koppen moeten bij elkaar en strijden voor minimaal een PD plek.” Zaterdag gaat OHVV nog een keertje naar ’s Gravendeel om de gestaakte wedstrijd tegen de plaatselijke v.v. uit te spelen. OHVV begint met een 1-0 achterstand tegen de huidig nummer twee in de vierde klasse F.

Abbenbroek won eenvoudig van Rockanje met 1-3. De ploeg staat op de zesde plaats op de ranglijst en kan naar boven kijken. “Overwinning was zeker terecht 1e helft beste van het spel en geen grote kansen weg gegeven”, vond de geblesseerde doelman Dennis Vermeer. “Tweede helft korte periode dat Rockanje beter was en daaruit ook wist te scoren. Maar na dat Rockanje de 1-2 scoorde, werd al redelijk snel de 1-3 gemaakt en daarna ook niks meer weggegeven. Momenteel staat het verdedigend wel goed en worden er punten gepakt. Moet ook wel zeggen dat er in het verloop van het seizoen nog wel wat lastigere tegenstanders op het programma staan.“

Waar ga je spelen volgend seizoen? “Volgend seizoen ga ik zo goed als zeker naar HBSS (1e div. zaal) moeten nog wel wat dingetjes besproken worden. Ga daar weer met een aantal oud-ploeggenoten / vrienden spelen. Futsal Rotterdam heeft te kennen gegeven volgend seizoen niet meer uit te komen als vereniging. Kunnen het financieel niet rond krijgen, voor zover ik heb begrepen. Voor op het veld lopen er nog wat gesprekken.”

Tweede klasse E – Hellevoetsluis

Hellevoetsluis verliest weer niet. Dit keer was MZC’11 de tegenstander, de huidige koploper in de tweede klasse E. “Op basis van de eerste helft zat er zeker winst in”, vond Bethslot Woldeamanuel. “Vier directe 1op1 kansen die helaas niet benut werden. In de tweede helft is er ook niet al te veel aan de hand, maar scoren zij een mooie goal. Daarna was het weer hard werken en word je gelukkig nog beloond door een terechte penalty in extremis. Al met al een prima resultaat tegen een goeie ploeg, maar op basis van de eerste helft eigenlijk net te weinig.” Ver in blessuretijd mocht Jeffrey Burger vanaf de penaltystip een puntje veilig stellen. Het was het zevende opeenvolgende gelijkspel voor de ploeg van Mark van Os. Tegen de koploper zeker verdienstelijk.

Tweede klasse E – IJsselmonde

IJsselmonde verliest van Rode Lantaarndrager Oud-Beijerland, thuis op het eigen sportpark. Rozenburger Marnix Sonneveld begrijpt er helemaal niets van. “Het is me nog steeds een raadsel. Stonden 4-2 voor in de 86e minuut. We speelden geen bijster goede wedstrijd, maar de punten leken wel binnen en dat zou voldoende zijn. Echter, door vijf zondag schoten waarvan twee zelfs buitenspel, sta je na 90 minuten met legen handen… Denk dat er zeker onderschatting in zat, we werden eigenlijk gewoon inslaap gesukkeld.” Geen echte schade opgelopen. “Concurrentie heeft ook allemaal punten verspeeld, dus op de ranglijst is er niet veel veranderd, maar hadden wel onszelf kunnen belonen met een 3e plaats.” Zelf nog gescoord, neem ons eens mee in dat moment. “Was een afstand schot van rond de 20 meter (zat stijf in de kruising, red.), misschien zelfs iets meer.” Overigens is de kans groot dat Marnix ook volgend seizoen het shirt van IJsselmonde om de schouders draagt.

Handbal Indus’67 dames 1

De laatste wedstrijd in de eerste klasse B en een afscheid van diverse speelster. De dames verloren van TOGB (21-24) in de Rozenburcht, maar er gloort hoop aan de horizon voor het dames handbal in Rozenburg. Indus heeft een nieuw team ingeschreven in de veldcompetitie en stroom op een lager niveau in.

Het herenteam van Indus’67 versloeg De Treffers met 34-28. Ook die wedstrijd werd in de Rozenburcht gespeeld.

Waterpolo – SCOMZeehondDuck

Aan de zegetocht van SCOMZeehondDuck lijkt geen einde te komen. Afgelopen weekend werd in Barendrecht ZPB H&L Produvtions H4 nog aan de zegekar gebonden. In het Inge de Bruin zwembad stond er na vier perioden 6-8 op het scorebord.

Doelpunten: Sasha Aknaev, Jesco Molenkamp en Erik Aknaev 2X, Thijs Schouten en Dylano Overgouw ieder 1X.

Stand na: 1e Periode, 1-3, 2e Periode, 3-5, 3e Periode, 4-8, 4e Periode, 6-8.

Volleybal

Vovero verloor kansloos van Yum uit Hoogvliet. Uitslag 0-4, setstanden 22-25/23-25/19-25/18-25.

Volley Zuid won van Volley Tilburg met 3-1. Setstanden 25-20/25-18/25-23/15-25. Die wedstrijd werd in Rotterdam gespeeld.