In het item uitslagen deze week: Tweede ronde bekertoernooi en de vriendschappelijke wedstrijd tegen Hellevoetsluis van Rozenburg. Rozenburg verloor het potje op West van Hellevoetsluis met 0-3. Bethslot Woldeamanuel was de maker van de 0-1 voor zijn nieuwe club. Hellevoetsluis was duidelijk een maatje te groot voor Rozenburg en met was discutabele buitenspel gevalletjes aan de kant van Hellevoetsluis, wist Rozenburg de schade te beperken. Coach Mark van Os van Hellevoetsluis was tevreden, alhoewel hij zijn ploeg graag wat meer doelpunten had zien maken. Op zaterdag moest Rozenburg naar Klaaswaal voor de tweede wedstrijd in de bekerronde. Was het tegen KMD, de eerste wedstrijd in de beker, toch wel een beetje geflatteerd. Was het ook afgelopen zaterdag niet heel erg duidelijk dat het ‘Vlaggenschip’ van West met lege handen huiswaarts moest. Aanvoerder Nick de Bil vond het ook in Klaaswaal een beetje gefiatteerd.

“Zo terecht vond ik het niet. Was ook een beetje verbaasd wat ik op de site van SSS las. We hadden zeker volop kansen, Net voor dat we op achterstand kwamen bij de 2-1 hadden we zeker genoeg kansen om zelf op voorsprong te komen. Het waren wel zware weersomstandigheden afgelopen zaterdag. Je merkte dat ook wel bij beide teams. We bleven goed uit de organisatie spelen en kregen de 1-0 tegen uit een penalty. Wessel Boertje ging onder de bal door, waardoor Sander Kraaijeveld de overtreding moest maken. Ik stond er dicht bij wel terecht op 11 meter. We kwamen voor de thee nog goed terug. Mooie snelle aanval, lange uittrap van Benny (van der Meer, red.) Die komt bij Max Ruitenberg die laat hem op mij vallen en ik kon Tim Bekker bij de tweede paal vinden en die schoot raak. Vanuit daar hebben we het initiatief genomen en gehouden. Voor me gevoel was het dan toch het laatste kwartier waar we met lege handen kwamen te staan. In dat laatste kwartiertje gebeurt er dan toch nog een hoop. Twee rode kaarten en een onderbreking. Eerst Rood voor SSS (2 keer geel Jasper van de Velden, red.). Daarna rood voor ons (Desley de Vliegh, red.) een slaande beweging, dan weet je het wel. Een opstootje waarna de scheids vond dat we af moesten koelen. Die doelpunten die we tegen kregen, toch wel een leerproces. Vooral die derde balverlies op het middenveld, waardoor ze kunnen counteren. We hebben best wel wat geblesseerden, Elroy van Seventer er nog niet bij, Vince Lissenberg, Stefan van Es, Silvio Spiessens, Damian van de Ridder, Onur Zaif uitgevallen met een blessure. De beker is voor ons toch een beetje voorbereiding. Ik zie, ondanks dat de resultaten misschien anders doen vermoeden, best wel wat vooruitgang. Ik heb er vertrouwen in dat we er voor de competitie staan.”

Bryan van der Laan speelde dinsdagavond niet vriendschappelijk, te veel blessures en afwezigen. Zaterdag wist de Rozenburger een belangrijk doelpunt voor zijn nieuwe ploeg te scoren. Zijn eerste in het shirt van OHVV. In de slotfase met nog 10 minuten op de klokken liet hij de doelman van Blijdorp kansloos met een geplaatst schot in de uiterste hoek. “Eindelijk het netje gevonden”, vertelde Bryan na de wedstrijd. “Nee, geen vrije trap. Maar hele belangrijke goal, 6 punten uit twee wedstrijden. Nu zeker kansen op een rondje verder, een gelijkspel is al genoeg.” Coach Peter-Marcel Nauta wilde ook wel reageren op de 6 punten uit 2 wedstrijden en de winst in de uitwedstrijd tegen Blijdorp. “Prima eerste helft gespeeld waarin we de tegenstander grotendeels onze wil op hebben gelegd, helaas te weinig gecreëerd door nonchalance in de eindpasses, waarbij het tevens opletten werd voor counter van de tegenpartij, tweede helft minder door een te laag tempo en foutieve keuzes aan de bal waarmee Blijdorp meer balbezit kreeg en gevaarlijker kon worden. Blijdorp scoorde uiteindelijk, maar dit gebeurde uit buitenspelpositie en werd terecht afgekeurd. Ca. 15 minuten voor tijd werd een voorzet niet goed verwerkt en pikte Bryan van der Laan de bal op in zestien meter en schoof deze beheerst in de verre hoek, Blijdorp probeerde nog wel, maar kon geen kansen meer creëren. Goed om te zien dat de speelwijze er in komt en het vertrouwen groeit in de selectie. Zaterdag thuis tegen s.v. Madestein kunnen we de 2de ronde beker veiligstellen.”

IJsselmonde, de ploeg waar Marnix Sonneveld zijn wedstrijdjes speelt, kwam niet verder dan een gelijkspel tegen Antibabari2 en bungelt onderaan in de bekerpoule. Zaterdag nog een potje in Delft tegen Ariston’80 om des keizers baard. Een tweede gelijkspel voor Abbenbroek in het bekertoernooi. Afgelopen zaterdag werd het 1-1 tegen Simonshaven. SHO 2 was te sterk voor Vierpolders. In Oud-Beijerland werd het 4-2 voor de thuisploeg.

Voor Hellevoetsluis de eerste nederlaag van dit seizoen. Eersteklasser Honselersdijk was te sterk voor de ploeg van Mark van Os. De eersteklasser won met 2-4 aan de Brielsestraatweg in Hellevoetsluis.Bethslot Woldeamanuel speelde 87 minuten mee in een toch voor hem verdienstelijke wedstrijd. Hellevoetsluis ging pas in de slotfase onderuit.