Op West is het programma als voorbereiding op het nieuwe seizoen bekend. Een zestal oefenwedstrijden staan op de planning en voor de competitie begint ook nog drie bekerwedstrijden. In hoeverre die bekerwedstrijden als voorbereiding moeten worden gezien, of als eerste uitdaging voor de nieuwe trainer van Rozenburg, Ronard Venekamp, zal de toekomst leren.

Rozenburg speelt alle vriendschappelijke duels op sportpark West. Tegenstanders zijn Rockanje, Abbenbroek, Hekelingen, WFB, Hellevoetsluis en Zuidland.

Rockanje is een vierdeklasser die het afgelopen seizoen op plaats zes eindigde. Abbenbroek is eveneens een vierdeklasser die het afgelopen seizoen net uit de degradatiezorgen bleef op plaats negen. Bij Abbebroek staat Rozenburgder Dennis Vermeer onder de lat die ook in de zaal onder de lat staat. Naast Abbenbroek was Dennis het afgelopen seizoen ook doelverdediger van OACN Futsal, een ploeg die in de zaal in de eerste divisie speelt.

Hekelingen was het afgelopen seizoen actief in de derde klasse, maar kon zich niet op dat niveau handhaven, degradeerde en speelt het komende seizoen in de vierde klasse. WFB uit Ouddorp pakte het afgelopen seizoen een periodetitel in de vierde klasse F. en eindigde op plaats drie. WFB werd uitgeschakeld in de nacompetitie in een thuiswedstrijd en verloor op sportpark ‘De Kruse’ met 1-4 van v.v. Groeneweg en dus het komende seizoen weer in de vierde klasse.

Na een rijtje vierdeklasser komen de kanonnen naar West. Hellevoetsluis, een tweedeklasser met, oud Rozenburg trainer, Mark van Os aan het roer en is ook Bethslot Woldeamanuel tegenwoordig te zien in het shirt van Hellevoetsluis. Woldeamanuel was afgelopen seizoen nog smaakmaker op sportpark West. In de nacompetitie was het sprookje snel over en verloor Hellevoetsluis met 5-1 van Oranje Wit.

De laatste geplande vriendschappelijke wedstrijd is tegen eersteklasser Zuidland. Zuidland promoveerde het afgelopen seizoen door in de nacompetitie Oranje Wit te verslaan op het eigen sportpark Groot-Nibbeland. En in de finale eersteklasser Nivo Sparta met een 3-2 nederlaag naar Zaltbommel terug te sturen.

datum

thuis

 

uit

aanvang

Zaterdag 12 augustus 2023

Rozenburg

-

Rockanje

14:30 uur

Zaterdag 19 augustus 2023

Rozenburg

-

Abbenbroek

14:30 uur

Zaterdag 26 augustus 2023

Rozenburg

-

Hekelingen

14:30 uur

Dinsdag 29 augustus 2023

Rozenburg

-

WFB

20:00 uur

Zaterdag 2 september 2023

Distr.beker

     

Dinsdag 5 september 2023

Rozenburg

-

Hellevoetsluis

20:00 uur

Zaterdag 9 september 2023

Distr.beker

     

Dinsdag 12 september 2023

Rozenburg

-

Zuidland

20:00 uur

Zaterdag 16 september 2023

Distr.beker

     

Zaterdag 23 september 2023

Start comp.

     

De competitie start dit seizoen op 23 september 2023 en de bekerwedstrijden vanaf 2 september 2023.

Bron oefenprogramma v.v. Rozenburg.