Rozenburg wist zich het afgelopen seizoen te handhaven in de derde klasse D en komt ook het komende seizoen uit in die klasse. Een aantal vertrouwde gezichten, wat ploegen waar Rozenburg in het verleden ook wel tegen gespeeld heeft en ploegen uit het Westland, Hoek van Holland en Maassluis.

Grote reisafstanden zijn er voor de Rood Gelen niet dit seizoen. Dat is voor sommige regioclubs wel anders. Hellevoetsluis, waar oud Rozenburger Bethslot Woldeamanuel het komende seizoen speelt, is ingedeeld in Zuid 1 en heeft wedstrijden naar Terneuzen en nog een aantal Zeeuwse ploegen op het programma. Dit soort afstanden komen in de derde klasse D niet voor. Voor Rozenburg toch op voorhand een lastig seizoen. De ploeg van West heeft ingezet op de eigen jeugd en zag een aantal sterkhouders vertrekken of stoppen. Die opengevallen plekken worden uit eigen jeugd opgevuld. Een aantal talenten heeft al onder Peter-Marcel Nauta en Erik van de Ridder ervaring op kunnen doen op derde klasse niveau.

 

Team

Vorig seizoen

Geëindigd

1

HVC’10

2e klasse E

9e gedegr. nacomp.

2

Naaldwijk

3e klasse B

7e

3

Lyra

3e klasse B

3e

4

MVV’27

3e klasse B

5e

5

DVO’32

3e klasse D

8e

6

CWO

2e klasse E

10e gedegr. nacomp.

7

Kethel Spaland

3e klasse D

4e

8

Excelsior’20

3e klasse D

9e Handhaving nacomp.

9

OVV

3e klasse D

5e

10

Vierpolders

3e klasse D

6e

11

Rozenburg

3e klasse D

7e

12

Meeuwenplaat

3e klasse D

3e

13

Rhoon

3e klasse C

9e Handhaving nacomp.

14

Victoria’04

3e klasse D

2e

Acht min of meer bekende ploegen die ook vorig seizoen in de derde klasse D hebben gespeeld, alhoewel de nieuwe trainer van Rozenburg vorig seizoen zelf aan het roer stond bij Rhoon een ploeg die uitkwam in de derde klasse C. Twee ploegen die gedegradeerd zijn uit de tweede klasse, HVC’10 en CWO, maar dat is zeker geen garantie voor de topplaatsen een stapje lager van het komende seizoen. Moeilijk in te schatten of ploegen versterkt zijn of hebben ingeleverd de laatste overschrijvingsperiode. Ook blijft de versterkte degradatieregeling van kracht. De nummers 12, 13 en 14 degraderen direct en de nummers 9, 10 en 11 spelen nacompetitie. Het afgelopen seizoen bracht het niet alleen een verbeterde voetbalpiramide, maar spanning tot de laatste wedstrijden voor clubs, een beetje freewheelend de laatste wedstrijden in de middenmoot spelen kan dan ook bijna niet meer.

En dan Rozenburg

We zullen moeten afwachten hoe de selectie van Rozenburg vorm krijgt. Welke spelopvattingen Ronard Venekamp inbrengt in het huidige Rozenburg. Kunnen de talenten van Rozenburg het niveau van de derde klasse al aan. Kunnen de routiniers Rozenburg door deze lastige periode heen loodsen. Rozenburg heeft het keepersprobleem niet echt opgelost. De van Vlotbrug gekomen doelman Nino Noordijk is herstellende van een scheen- en dubbele kuitbeen breuk. Wanneer de doelman weer onder de lat kan staan? Wordt Vince Lissenberg omgeturnd tot doelman, is Tristan Pols weer beschikbaar in noodgevallen. We zullen het af moeten wachten. Het lijkt een lastig seizoen te worden en zal de ploeg verschoond moeten blijven van schorsingen en blessures. Maar lastig kan ook vertaald worden als mooi, strijdvol en vol passie.

Dank aan de oplettende lezer. Lees bij Maassluis …… Maasland