In het item uitslagen deze week: Het bekertoernooi is begonnen voor veel clubs in de regio. Rozenburg verloor met 0-2 op het eigen sportpark West van derdeklasser KMD. Anders dan de uitslag doet vermoeden waren er zeker kansen voor de Rood Gelen van tegenwoordig trainer Ronard Venekamp. De uitslag was zelfs een beetje geflatteerd, maar om te winnen moet je doelpunten maken en niet alleen kansen creëren.

Als Maik den Ouden (1 helft gespeeld terug van vakantie) en Elroy van Seventer (geblesseerd) weer wedstrijdfit zijn kan dat positief uitpakken en heeft Venekamp de meer dan broodnodige ervaring in de ploeg. De meeste Rozenburgse talenten hebben ook het vorige seizoen al een aantal keren voor het ‘vlaggenschip’ van West gespeeld. Als coach Ronard Venekamp de nodige puntjes op de ‘í’ krijgt, wordt het wellicht moeilijk, maar zeker niet onmogelijk om het derdeklasserschap te behouden dit seizoen.

         

Uitslagen week 35 - 2023

         

wat

datum

thuis

 

uit

uitslag

Set/periode standen / opmerking

   

Voetbal

29-08-2023

Rozenburg

-

WFB

0 - 0

Vriend.

   

Voetbal

26-08-2023

Stellendam

-

Vierpolders

4 - 4

Vriend.

   

Voetbal

26-08-2023

OHVV

-

Xerxes O23

3 - 4

Vriend.

   
     

-

         

Voetbal

02-09-2023

Rozenburg

-

KMD

0 - 2

Beker

   

Voetbal

02-09-2023

OHVV

-

Vierpolders

2 - 1

Beker

   

Voetbal

02-09-2023

CION

-

Hellevoetsluis

2 - 4

Beker

   

Voetbal

02-09-2023

Aarlanderveen

-

IJsselmonde

2 - 1

Beker

   

Voetbal

02-09-2023

Vierpolders

-

Oud-Beijerland

3 - 3

Beker

   

Voetbal

02-09-2023

SVV

-

Abbenbroek

3 - 3

Beker

   
                 
                 
                 

Volleybal

               
                 

Waterpolo

               
                 

Handbal

               
                 
                 
                 
                 
                 

 

OHVV won de derby tegen Vlotbrug met 2-1 en zette Van der Laan & co de eerste stap naar poule winst. Alhoewel Blijdorp, uit de poule bij OHVV uithaalde bij Madestein en won met 0-10. Het lijkt er dan ook op dat OHVV drie keer zal moeten winnen om een rondje verder te komen. Coach Peter-Marcel Nauta vertelde na afloop. OHVV - FC Vlotbrug, wedstrijd om snel te vergeten, na 20 minuten, waarin diverse kansen onbenut lieten, sloop er gemakzucht in de ploeg. Scoren uit een prima aanval de 1-0, Stony van de Berg, en vervolgens zakte het niveau in snel tempo door slechte passes, verkeerde beslissingen en individuele fouten. FC Vlotbrug kwam op 1-1 en vervolgens ontstaat er een vechtwedstrijd. Niveau verschil met dinsdag (Xerxes O23, red.) was erg groot, te groot en daardoor maken we het ons ontzettend moeilijk. Uiteindelijk 2-1, Thomas Snijders, en omdat we verzuimen om uit diverse mogelijkheden de 3-1 te maken, blijft het tot het einde onnodig spannend. Winst belangrijk voor het vertrouwen, maar uitvoering onder de maat.

Hellevoetsluis, dinsdag 5 september tegenstander van Rozenburg op sportpark West in een vriendschappelijke wedstrijd, won in Vlaardingen van CION met 2-4. Marnix Sonneveld verloor met IJsselmonde van Aarlanderveen in een uitwedstrijd die op het sportpark van IJsselmonde werd gespeeld. Aarlanderveen heeft maar één veld en dat was nog niet beschikbaar. Het werd 2-1 in het voordeel van Aarlanderveen. Vierpolders bleef steken op een gelijkspel tegen Oud-Beijerland. Ook Abbenbroek speelde gelijk tegen SVV, 3-3.