CION - Rozenburg 2 - 1

Het was niet de eerste keer dit seizoen dat Rozenburg op belangrijke momenten in de competitie dat de ploeg aan moest haken het juist liet afweten. De ploeg van Rob Vuik zakte ver, maar dan ook ver door de ondergrens heen. Rozenburg miste Yoeri Bak en Erik Don, maar in een wedstrijd tegen de nummer laatst op de ranglijst mag dat gemis niet zo zwaar wegen en leiden tot een nederlaag. Of is meespelen voor het kampioenschap te veel voor het huidige Rozenburg. De geest lijkt langzaam uit de fles te ontsnappen en trainer Rob Vuik zal alles, maar dan ook alles nodig hebben om dit Rozenburg weer op de rails te krijgen.

 

Na 8 minuten spelen stond Rozenburg al op een achterstand aan de Broekpolderweg in Vlaardingen. Slordig balverlies van Lester van Kaam op het middenveld luide de eerste treffer van de middag in. Davey van Ree kreeg een vrije doortocht naar het Rozenburg doel en de laatste man van Cion miste niet en liet Stefan van Asperen kansloos achter, 1-0. Rozenburg leek wakker geschut door de vroege treffer van de rode lantaarndrager en in de 11e minuut stonden de ploegen weer op gelijke hoogte. Op een voorzet van Isa Fakhri, was het de goed meegekomen Stefan van Es, die simpel in kon tikken. Van Es speelde op het middenveld en liet Vuik Jordie de Groot weer in het centrum van de verdediging spelen. Rozenburg speelde met een veredeld 4-4-2 systeem waarbij Onur Zaif dicht achter de spitsen moest spelen en in balbezit zelfs nog verder doorschuiven. De slag moest dus vooral op het middenveld worden gewonnen en juist daar faalde Rozenburg. De Rood Gelen konden het verschil op de ranglijst niet waarmaken. Na een half uurtje spelen weer simpel balverlies op het middenveld en weer een honderd procent kans voor de gastheren. Stefan van Asperen moest met een kamikaze actie erger voorkomen maar had de Rozenburg doelman ook geluk dat scheidrechter Steenbergen er geen overtreding in zag. Het was niet alleen aan de kant van Rozenburg bedroevend slecht maar ook bij CION was het spel van de ploeg van coach Slobodan Dutina, de ontwerper van de vierkante Bokma fles toen hij nog bij de Schiedamse glasfabriek werkte, ver onder de maat. Alhoewel die ploeg natuurlijk niet voor niets op de laatste plaats op de ranglijst staat. Je zal dan ook bij CION niet horen dat de ploeg mee moet kunnen doen om de prijzen, of niet degraderen moet een prijs zijn voor de sympathieke coach van CION. Beide ploegen gingen aan de thee met de 1-1 stand die binnen 11 minuten al op het bord stond.

Als we Rob Vuik na de wedstrijd confronteren met de uitspraak dat wij geen verschil hebben gezien tussen de nummer 2 en de nummer 14 op de ranglijst, was de Vuik het niet helemaal met ons eens. "Het verschil is wel degelijk aanwezig. Alleen hebben we dat vandaag niet laten zien. Wij lopen meer en meer tegen ons zelf te voetballen dan tegen de tegenstander. En voetballen tegen de rode lantaarndrager is altijd lastig", was de uitleg van de coach.

In de tweede helft kwam Rozenburg getergd uit de kleedkamer maar omdat een snel doelpunt uitbleef was dat niet van lange duur. Al heel snel was het weer het zelfde beeld als in de eerste helft. Het spel maken blijft lastig voor dit Rozenburg tegen een ploeg die graag op de counter speelt, een speelwijze die Rozenburg liever zelf hanteert. Eigenlijk waren de beste kansen ook in de beginfase van de tweede helft voor CION. Er moest iets veranderen. Na een uur spelen bracht Rozenburg trainer Rob Vuik Ronaldo van Emmerik voor Vince Lissenberg en speelde de ploeg van Vuik weer meer het 4-3-3 systeem. Stefan van Es werd de rechtsback. Rozenburg begon meer druk op de bal te zetten en wilde toch nog wel gaan voor de overwinning. Die kwam er niet. Sterker nog met een messcherpe counter kwam CION aan de leiding. Danny Koetsier passeerde alleen voor de Rozenburg sluitpost uit een toch wel lastige hoek, 2-1. In blessuretijd raakte aanvoerder Jordie de Groot nog de lat maar ook met die poging kon hij de nederlaag niet meer voorkomen.

 

 

"Beneden de maat dat weet ik ook wel. Vorige week was het ook al niet goed en nu dan zo'n wedstrijd. Krijg je een rot goal tegen, dat mag natuurlijk niet gebeuren. Daar leiden we veel te simpel balverlies, door een kaats in de midden. Een kaats moet altijd goed zijn. Als je dat niet goed kan handelen houdt het gewoon op. We werden in de positie gemanoeuvreerd om het spel te maken, en dat is lastig. CION heeft op basis van inzet gewonnen. We creëren zelf weinig en dat is een stukje geloof wat er op dit moment gewoon niet in zit, jammer", was de coach van Rozenburg meer dan teleurgesteld in het resultaat. Achter de afwezigheid van Yoeri Bak wilde de coach zich zeker niet verschuilen. "Natuurlijk is Bak op sommige momenten bepalend en heb geprobeerd met Isa dat gemis op te vangen. En voor Erik Don kwam de wedstrijd te vroeg. Met zo'n blessure moet je oppassen dat je hem door te vroeg te laten spelen niet langer kwijt bent. Achter de afwezigheid van spelers ga ik me niet verschuilen.", verdween Vuik naar de kleedkamer.  

 

 

cion_uit_005
cion_uit_006
cion_uit_007
cion_uit_008
cion_uit_009
cion_uit_010
cion_uit_011
cion_uit_012
cion_uit_013
1/9 
start stop bwd fwd