Rozenburg staat dan wel nog op plaats twee op de ranglijst maar die ranglijst geeft een vertekenend beeld. De nummers 1 en 3 hebben een wedstrijd minder gespeeld. Het gaatje naar koploper Kethel Spaland is inmiddels opgelopen tot 5 verliespunten en ook Poortugaal heeft een verliespunt minder dan de ploeg van Rob Vuik. Als Rozenburg dit seizoen nog wil aanhaken is winst in de wedstrijd tegen Maense een must.

 

Het was vorige week tegen CION, ver onder de maat. Een wedstrijd om snel te vergeten. De achtervolgers op de positie van Rozenburg maakte geen fout. Poortugaal won thuis van SVS met 2-1, Leonidas thuis van PPSC in een doelpuntrijk duel 4-3 en Maense won gemakkelijk van Vlotbrug met 5-2. In die wedstrijd zat het venijn vooral in de staart waar de Rotterdammers een 2-2 stand wisten om te buigen in een klinkende 5-2 overwinning. De tegenstander van zaterdag is niet te onderschatten. Een ploeg met veel individuele kwaliteit, maar heeft trainer Romeo Wouden, die ook volgend seizoen bij Maense aan het roer staat, er inmiddels ook een ploeg van gemaakt? Als Wouden daarin slaagt of in is geslaagd een ploeg die bovenin mee zal gaan spelen en een geduchte tegenstander voor het zwalkende Rozenburg. Onderin de ranglijst wordt duidelijk dat Zestienhoven het moeilijk krijgt. Het voortijdige vertrek van de nieuwe trainer voor Rozenburg van het volgende seizen, Dennis Zaal, heeft daar niet veel verandering in ingebracht. CION is door de overwinning van vorige week tegen Rozenburg dan wel op de weg omhoog maar of de Vlaardingers die weg kunnen vervolgen in de uitwedstrijd tegen Vlotbrug is nog maar de vraag. Voor Rozenburg de vraag waar gaat het mis de laatste weken.

Elroy van Seventer:

"De afgelopen twee wedstrijden hebben we beneden onze maat gespeeld, met name vorige week was erg slecht. Om deze twee mindere wedstrijden te doorbreken hoeven we eigenlijk maar een ding te doen en dat is winnen. Uit hebben we tegen Maense verloren, dus we hebben nog wat goed te maken, zeker ook na vorige week. Op dit moment maakt het niet uit hoe we winnen, als we maar winnen. Kethel Spaland is de afgelopen twee weken weer wat uitgelopen, dus we moeten nu weer zorgen dat we in het spoor blijven, mocht Kethel dan puntverlies lijden dan staan we er meteen kort op."

 

Het programma voor 7 maart 2015

Thuis

 

Uit

Kethel Spaland

-

Rijnmond HS

Leonidas

-

Excelsior R.

PPSC

-

Rhoon

Rozenburg

-

Maense

Victoria '04

-

Poortugaal

Vlotbrug

-

CION

Zestienhoven

-

SVS

Vermoedelijke opstelling van Rozenburg.

Rob Vuik heeft een bijna complete groep tot zijn beschikking. Youri Bak en Erik Don hebben de hele week meegetraind. Vince Lissenberg liep vorige week tegen het gele kartonnetje aan en zal vanaf de tribune moeten toekijken. Rob Vuik zal daar met Lester van Kaam of wellicht Stefan van Es gaan spelen. Met Youri Bak en Erik Don weer in de ploeg moet Rozenburg in de thuiswedstrijd in staat zijn om de volle winst te pakken tegen Maense en de koppositie in het vizier te houden.

Doel: Stefan van Asperen. Achter: Lester van Kaam, Jordie de Groot, Elroy van Seventer, Leon Nigg. Middenveld: Stefan van Es, Kenan Yilmaz, Erik Don. Voor: Isa Fakhri, Lennart Quak en Renaldo van Emmerik.