De achterstand op koploper Kethel Spaland wordt met de week groter en wordt langzaam duidelijk dat Kethel Spaland op het kampioenschap afstevend. Rozenburg morst de laatste weken te veel dure punten om nog enige aanspraak te kunnen maken. Het verschil met de koploper is inmiddels opgelopen tot 9 verliespunten met nog 6 wedstrijden te gaan bijna een onmogelijke opgaaf om dat nog te overbruggen.

 

Wat overblijft is de vervangende periodetitel

Ook de vervangende periode titel ligt nog niet voor het grijpen. Allereerst moet de kampioen er nog één behalen en heeft de nummer 3 op de ranglijst inmiddels minder verliespunten dan Rozenburg. Lichtpuntje is dan nog als Victoria, de nummer 3 op dit moment, de inhaalwedstrijd wint en de 2e plaats van Rozenburg overneemt zelf dan, door die winst een periode heeft. In de 3e periode is Rozenburg slecht gestart en ook daar al 5 punten achterstand op CION. Het is allemaal nog niet duidelijk en ook deelname aan de eventuele nacompetitie nog geen feit. Zeker op dit moment lijkt elke tegenstander moeilijk en die vraag stelden we dan ook aan de aanvoerder van Rozenburg Jordie de Groot.

Jordie de Groot

"Elke tegenstander is op dit moment moeilijk voor ons. In de uitwedstrijd hadden we een beetje pech met de scheidsrechter, de zelfde als afgelopen zaterdag tegen Rhoon, en gaven we ook nog eens twee keer een voorsprong weg. De opdracht was, op de laatste training, duidelijk van de coach 'Winnen' en de manier waarop is van minder belang. Dus morgen moet de beuk erin en moeten we 3 punten pakken."

 

Het programma voor 28 maart 2015

Thuis

 

Uit

CION

-

Excelsior R.

Kethel Spaland

-

SVS

Leonidas

-

Poortugaal

PPSC

-

Maense

Rozenburg

-

Rijnmond HS

Victoria '04

-

Zestienhoven

Vlotbrug

-

Rhoon

Vermoedelijke opstelling van Rozenburg.

Elroy van Seventer is er in ieder geval niet bij. De centrale verdediger van Rozenburg liep in de wedstrijd tegen Rhoon tegen het rode kartonnetje aan. "Bij die rode kaart kregen we de bal eigenlijk niet echt weg achterin. We verloren een aantal duels en toen kwam de bal er opeens doorheen, waardoor ik verkeerd stond. Pakte die aanvaller vast en de scheids gaf rood. Was nog buiten de 16 meter, maar was toch een doorgebroken speler volgens de scheids. Gelukkig maar één wedstrijd schorsing, maar wel balen natuurlijk. Helemaal toen de 1-0 viel. We maken nog wel 1-1, maar eigenlijk zijn we daar niet veel mee opgeschoten", vertelde Elroy van Seventer ons over de rode kaart van vorige week.

Leon Nigg en Gerard de Niet zijn geblesseerd. Maar coach Rob Vuik heeft nog meer problemen. Jordie de Groot en Onur Zaif verlieten de training vroegtijdig. Zaif met een knie blessure en aanvoerder Jordie de Groot ging door zijn enkel. Als een ploeg op de tweede plaats staat kan je niet spreken over donkere wolken, dat is overdreven, maar bij punt verlies morgen tegen RHS lijkt het seizoen wel uit te gaan als een nachtkaars. Of is er toch nog hoop aan de horizon.

Doel: Stefan van Asperen. Achter: Vince Lissenberg, Jordie de Groot, Stefan van Es, Erik Don. Middenveld: Onur Zaif/Isa Fakhri, Kenan Yilmaz, Lester van Kaam. Voor: Youri Bak, Lennart Quak en Renaldo van Emmerik

 

Foto: Elroy van Seventer in de heenwedstrijd. Zaterdag op de tribune!