Rozenburg - Rijnmond Hoogvliet Sport 1 - 1 (rust 1-0)

Veel kijk plezier was er niet te beleven op sportpark West afgelopen zaterdag in de wedstrijd tussen thuisploeg Rozenburg en de gasten uit Hoogvliet, RHS. Een rommelige wedstrijd waar beide ploegen wel voor de winst speelde, maar beide ook nooit aanspraak op die winst konden maken. Met een scheidsrechter die verbaal wel heel veel tolereerde, zeker van Remco de Jong van de gasten uit Hoogvliet. In woord en gebaar maakte De Jong zijn ongenoegen ten opzichte van de scheidsrechter nogal eens kenbaar, maar had geluk dat het bij één gele kaart bleef.

Zoveel geluk had ploeggenoot Rick Verbrugge niet. Verbrugge kreeg twee keer geel, overigens niet voor praten, en mocht in de 76e minuut alvast naar de kleedkamer. Rozenburger Vince Lissenberg was toen al onder de douche vandaan nadat hij in de 51e minuut met direct rood, voor een vermeende elleboogstoot, mocht vertrekken.

Coach Rob Vuik zag het allemaal gelaten aan. "We komen na de rust niet scherp uit de kleedkamer en dan kom je ook nog vrij snel met 10 man te staan. Als je in goede doen ben win je zo'n wedstrijd gewoon. Dit is het dan kennelijk en verspelen we weer 2 punten", was de coach niet blij met het vertoonde spel van zijn ploeg. Het begon rommelig en zo bleef het ook de hele wedstrijd. Rozenburg was in de beginfase van de wedstrijd wel wat meer in balbezit maar kon daar weinig mee doen. Stefan van Es kreeg al vroeg in de wedstrijd geel en dat is voor een centrumverdediger, Van Es speelde naast Jordie de Groot voor de geschorste Elroy van Seventer, uiterst lastig. Nog voor het half uur kwam Rozenburg aan de leiding. De maker van het doelpunt Renaldo van Emmerik. Van Emmerik stond zelf aan de basis van het doelpunt. Goed doorgaan op rechts komt de bal in de zestien waar de bal tot twee keer wordt tegengehouden door RHS de laatste keer door doelman Arjan Jongerius die daardoor uit zijn vijfmeter kwam. En dan komt de bal bij Renaldo van Emmerik die het leer over de lijn werkt met een ultieme poging van Remco de Jong om de bal nog weg te werken. De Jong slaagt daar niet in en dan denkt alles en iedereen van RHS aan buitenspel, omdat de doelman weg was en De Jong nog alleen op de doellijn. Maar de scheidsrechter had een andere mening en keurde het doelpunt al dan niet terecht toe. Meer als de opleving bij het Rozenburg doelpunt was er, op een winderig sportpark West, dan ook niet te vertellen over die eerste helft.

Na de thee kwam Rozenburg niet scherp uit de kleedkamer en komt RHS al snel op gelijke hoogte. Als het doelpunt zo bedoelt was, een beauty. "Ze zette gelijk na de rust heel veel druk op de bal", kijk Rozenburg doelman Stefan van Asperen terug op de eerste minuten van de tweede helft en de gelijkmaker van RHS. "Was een corner of een vrije trap, ik kom uit mijn doel en bokste die bal eigenlijk goed weg. Vervolgens blijven we allemaal staan en kan die speler (Vincent Lems red.) de bal zo in de kruising schieten. Door dat uitkomen stond ik ver voor mijn doel. In de bovenhoek, daar kon ik nooit meer bij. Stond ook een beetje vast. Op zich een hele mooie goal niks op af te dingen." Dan zijn er nog meer dan 40 minuten om de punten op West te houden maar geeft Rozenburg verder niet thuis. "Kijk als dit soort doelpunten vallen moeten we dat voorin goedmaken maar kennelijk krijgen we de bal er niet in. We winnen weinig duels, als we ze al aangaan. We zijn daar te afhankelijk van Youri Bak als het om doelpunten gaat", wilde de Rozenburg doelman nog wel even kwijt. "We missen scorend vermogen om het verschil te maken en dan krijg je dit soort uitslagen. We mogen blij zijn dat je met zoveel punt verlies nog tweede staat. Dat zegt ook wel iets over deze klasse." In de 50e minuut moest Vince Lissenberg er met rood vanaf. Bij een corner maakte de verdediger zich breed en scheidsrechter Mirjavanmard zag dit als een elleboog en daar staat maar één straf op, rood. Rozenburg mocht niet mopperen want de scheidsrechter vond dat de corner nog niet genomen was anders was de bal ook nog op de stip gegaan. Rozenburg verder met 10 man. Het veld werd, door veelvuldig de lange bal te hanteren, veel te groot om nog voetbal te spelen, en was het in de eerste helft al rommelig werd het er in de tweede helft niet beter op. Als dan in de 76e minuut Rick Verbrugge, van Rijmond Hoogvliet Sport, er met twee keer geel ook nog vanaf moet wordt het spel met 10 tegen 10 niet beter. Een wedstrijd die geen winnaar verdiend is dan vaak wat we lezen in de kranten. Als dat de vertaling is van rommelvoetbal, of zoals de veel te vroeg overleden trainer Bert Jacobs het ooit noemde hotsknotsbegonia-voetbal, moet dat dan maar. Maar zelfs dat zou nog te veel eer zijn voor het vertoonde spel, bedroevend.