Na het Paasweekend, waar Rozenburg niet in actie kwam, staat de ploeg van West er toch een stuk beter voor. Door het verlies van Victoria bij Rhoon, Victoria 04 liet daar de 2e periode aanzich voorbij glippen, heeft koploper Kethel Spaland nu ook een periode. Dat is gunstig voor Rozenburg omdat de ploeg van Vuik nu vol kan gaan voor de vervangende periode van de kampioen, want wie twijfelt er nog aan dat Kethel Spaland kampioen wordt.

 

Winst zaterdag zou een flinke stap in de goede richting zijn

Zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Victoria op het programma. En of de competitieleiders het zo hebben bedoeld een wedstrijd waar eigenlijk de vervangende periode titel op het spel staat. Even de reglementen erbij halen: ... Als de kampioen tevens periodekampioen is zal het elftal dat in de eindrangschikking van de volledige competitie de meeste punten heeft behaald en dat nog geen periodekampioen is, als vervangende periodekampioen van de kampioen worden aangewezen....

Bij winst kan Rozenburg een gaatje slaan van vijf punten met dan nog 4 wedstrijden te spelen. Maar zo ver is het nog lang niet, eerst winnen en dat is voor de ploeg van Vuik moeilijk genoeg. Alhoewel er afgelopen dinsdag nog vriendschappelijk werd gewonnen van Botlek op sportpark 'De Brug'. Het werd 1-3 met doelpunten van Renaldo van Emmerik (2 keer) en Yoeri Bak. Maar zaterdag eerst de wedstrijd tegen Victoria en vragen aan de aanvoerder of die wedstrijd ook in het team leeft.

Jordie de Groot

"Kethel Spaland heeft nu een periode, en wordt kampioen. Die 9 punten met nog 5 wedstrijden zullen en mogen ze niet meer weggeven! Dus voor ons zaak om die 2e plek te behouden, is het hoogst haalbare. We hebben alles in eigen hand, zaterdag tegen de nr. 3 kan het gat 5 punten worden, winnen is een must!"

Het programma voor 11 april 2015

Thuis

 

Uit

Maense

-

Excelsior R.dam

Poortugaal

-

CION

Rhoon

-

Leonidas

Rijnmond HS

-

PPSC

SVS

-

Vlotbrug

Victoria '04

-

Rozenburg

Zestienhoven

-

Kethel Spaland

Vermoedelijke opstelling van Rozenburg.

Vince Lissenberg is tegen een lange schorsing aangelopen. Hij kreeg voor een vermeende elleboog in de wedstrijd tegen RHS 7, wedstrijden schorsing. Of er nog beroep wordt aangetekend is op onze redactie niet bekend maar veel zal Lissenberg niet meer spelen dit seizoen. De opstelling is toch altijd moeilijk in te schatten. Als we Rob Vuik denken te doorgronden om op de zelfde lijn te zitten tovert Vuik toch net iets anders uit de hoge hoed dan wij verwachten. Voor het Paasweekend waren Leon Nigg, en Onur Zaif geblesseerd, of ze inzetbaar zijn? Lester van Kaam zal zich moeten consenteren op de rechtsbackplaats van Lissenberg en zal Stefan van Es op het middenveld gaan spelen. Erik Don zal ongetwijfeld de linkerkant in de verdediging gaan bestrijken. Maar we laten ons dit keer verrassen. Op het middenveld zal er ook de nodige kracht nodig zijn om Victoria te verslaan. Jordie de Groot en Lennart Quak hebben de donderdagtraining uit voorzorg overgeslagen. Lennart Quak heeft last van zijn lies en Jordie de Groot heeft een enkel probleem.

Doel: Stefan van Asperen. Achter: Lester van Kaam, Jordie de Groot, Elroy van Seventer, Erik Don. Middenveld: Onur Zaif, Kenan Yilmaz, Stefan van Es. Voor: Youri Bak, Lennart Quak en Renaldo van Emmerik.

Foto: Vince Lissenberg 7 wedstrijden geschorst