Het komende weekend wordt de competitie in de 3e klasse C rechtgetrokken en zullen de ploegen aan het einde van het Paasweekend evenveel wedstrijden hebben gespeeld. Rhoon moet zelfs een dubbelprogramma afwerken om wat aantal wedstrijden betreft weer gelijk te komen met de andere ploegen.Als alle ploegen na dit weekend op 21 wedstrijden staan kan de finale van de competitie 2014 - 2015 echt beginnen en weten ploegen waar ze staan en vooral wat hun kansen nog zijn. Ze zullen allemaal punten willen pakken en winnen maar de realiteit zal anders zijn. Alles lijkt nog mogelijk, alleen de kampioen staat vast. Of kan het zelfs daar nog in 3 C nog alle kanten op.

 

Kethel Spaland

De koploper Kethel Spaland verloor tot nu toe 3 keer, waarvan 2 keer van Rozenburg maar kan het kampioenschap bijna niet meer ontlopen. Aanstaande zaterdag spelen de Schiedammers uit tegen Excelsior de nummer laatst op de ranglijst. De wedstrijd werd bij een 0-0 stand in de 25e minuut gestaakt wegens een blessure van de scheidsrechter. Bij winst is de voorsprong, afhankelijk van de uitslag op Paasmaandag tussen Rhoon en Victoria '04 10 of 11 punten, dat geeft Kethel Spaland niet meer weg. Rozenburg won 2 keer van de aanstaande kampioen, beide keren met 2-1. In de ouverture van de competitie, met 2 doelpunten van Yoeri Bak, kreeg Rozenburg misschien wel te veel. Maar in de thuiswedstrijd was de overwinning voor de Rood Gele terecht. Weer was Yoeri Bak met een doelpunt belangrijk en was het Renaldo van Emmerik die de winnende van zijn schoen liet vertrekken. Toch heeft Rozenburg 11 verliespunten meer dan koploper Kethel Spaland en staat op dit moment (2 april) op de 2e plaats met 35 punten, een aantal waarmee je in de andere 3e klasse niet verder komt dan rond plaats 5, dat zegt iets over de 3e klasse C waar iedereen van iedereen kan winnen.

De beslissing in de 2e periode

Voor de 2e periode moet nog de wedstrijd Rhoon -Victoria'04 worden gespeeld. In die wedstrijd staat de 2e periodetitel op het spel. Bij winst van Victoria zijn de Vlaardingers verzekert van nacompetitievoetbal. Bij Verlies of gelijkspel is die titel voor koploper Kethel Spaland. En dan bij een kampioenschap van Kethel Spaland is er een vervangende titel voor de hoogste in de ranglijst die zelf nog geen periode heeft. Daar liggen nog kansen voor Rozenburg.

 

Het programma voor het paasweekend

Thuis

 

Uit

Zaterdag 4 april

   

SVS

-

Leonidas

Rhoon

-

Poortugaal

Excelsior R.

-

Kethel Spaland

 

-

 

Maandag 6 april

   

Rhoon

-

Victoria '04

Onder de rode streep zijn er nog geen beslissingen gevallen. Excelsior Rotterdam krijgt het moeilijk zeker als het aanstaande zaterdag verliest van Kethel Spaland, en wie twijfelt daar nog aan. Alhoewel een kat in nood maakt rare sprongen. De kampioen in de 4e klasse B van het vorige seizoen SVS verkeert ook in zwaar weer, zeker als het zaterdag thuis niet weet te winnen van Leonidas. Excelsior en SVS moeten punten pakken anders is terug naar de 4e klasse niet ondenkbaar. Voor de PD plaats komen nog een aantal ploegen in aanmerking zoals RHS, de tegenstander van Rozenburg afgelopen zaterdag die een bonuspunt kwam ophalen op West. Zestienhoven de oude ploeg van de nieuwe trainer van Rozenburg Dennis Zaal is ook nog niet uit de zorgen. En of Rhoon uit de zorgen is zal blijken na de 2 inhaalwedstrijden thuis op de Omloop van het komende weekend. Rozenburg is vrij dit weekend en zal ook niet vriendschappelijk spelen. Voor de ploeg van Rob Vuik is het voorlopig afwachten wat andere ploegen doen om een prijsje , lees nacompetitie, te kunnen pakken. Op eigenkracht gaat dat niet meer. De vervangende titel van de kampioen is het hoogst haalbare. Maar daar voor zal de kampioen eerst een periode moeten behalen en Rozenburg die 2e plaats moeten vasthouden en dat is de laatste weken gebleken, niet eens zo makkelijk.  

 

fot: Yoeri Bak in de thuiswedstrijd tegen Kethel Spaland