Als ze op sportpark West weer aan de 2e klasse hebben gedacht was dit wellicht het seizoen geweest omdat doormiddel van een kampioenschap te realiseren. Trainer Rob Vuik heeft alle gelegenheden gebruikt om aan te geven dat Ketel Spaland de sterkste was deze competitie, als we hem met onze stelling confronteerde. De kampioen van de 3e klasse C verloor 4 keer waarvan 2 keer van Rozenburg. Aan het einde van een seizoen sta je daar waar je hoort te staan is zeker een waarheid en mogen we niets af doen aan de 10 punten verschil die er zitten tussen kampioen, Kethel Spaland, en het op de 3e plaats geƫindigde Rozenburg. Maar kansen waren er wel degelijk dit seizoen. Voor Rozenburg rest nu de nacompetitie om alsnog een ticket naar de 2e klasse te bemachtigen.

 

Rozenburg niet kansloos

De laatste oefenwedstrijd tussen Rozenburg en Botlek was voor Rozenburg. Op 7 april wonnen de Rood Gelen met 1-3 van de tweedeklasser op sportpark De Brug in Spijkenisse. Doelpunten die avond kwamen van Renaldo van Emmerik (2 keer) en Yoeri Bak. Nu mag je aan zo'n uitslag niet gelijk verbinden dat Rozenburg als favoriet de nacompetitie in gaat. Maar de Rood Gelen zijn zeker niet kansloos. Bij Botlek ook een weerzien met oude bekende. Zo speelt John Ackon er en ook Jamal Abdalla bij de ploeg uit Spijkenisse. Beide spelers droegen in het verleden het shirt van Rozenburg. De bij Rozenburg spelende Renaldo van Emmerik zal volgend seizoen naar alle waarschijnlijkheid de overstap naar Botlek maken. Een wedstrijd met op voorhand sentimenten dus. Maar ook een wedstrijd waar de druk er voor Rozenburg niet op lijkt te staan en dat kan wel eens een gunstige invloed hebben op de confrontaties met de tweedeklasser.

Jordie de Groot

"Ik denk dat Botlek niet ongunstig is voor ons. Zij moeten en wij mogen, dus druk ligt bij hun", vertelde de aanvoerder van Rozenburg twee dagen voor de wedstrijd. "Wedstrijd leeft onderling zeker! Iedereen wil dolgraag promoveren, al gaat dat niet vanzelf en moeten we er met z'n alleen keihard voor blijven werken. Oefenwedstrijd van onlangs was misschien geen echte test, maar kwamen we toch meer dan behoorlijk voor de dag dus dat geeft wel vertrouwen. Zaterdag hopen op goed weer en veel publiek, dan kan het een mooie middag worden." Voor aanvoerder Jordie de Groot in ieder geval nog minimaal 2 wedstrijden in het shirt van zijn Rozenburg. Te beginnen met zaterdag om 15:00 uur in de thuiswedstrijd tegen Botlek.

 

Het programma voor 16 mei 2015

Thuis

 

Uit

Rozenburg

-

Botlek

Binnenmaas

-

Poortugaal

Vermoedelijke opstelling van Rozenburg.

De laatste training was donderdagochtend op sportpark West. Vince Lissenberg is geschorst en zal op de tribune zitten. Lennart Quak en Isa Fahkri zijn geblesseerd. Isa Fakhri heeft afgelopen dinsdag een knieblessure opgelopen. Lennart Quak kwakkelt al wat langer. Beide zullen waarschijnlijk niet in actie komen. Renaldo van Emmerik heeft alleen looptrainingen afgewerkt en of hij zijn waarschijnlijk nieuwe club pijn kan doen zoals in de oefenwedstrijd van een paar weken terug is maar zeer de vraag. Ook Erik Don zal niet beschikbaar zijn. Voor de aanval heeft trainer Rob Vuik Rudi van Dop naar de selectie gehaald. In het centrum van de verdediging zal Vuik ongetwijfeld kiezen voor Elroy van Seventer en Jordie de Groot. Als Kenan Yilmaz kan spelen zal hij dicht voor het centrale duo gaan spelen met Onur Zaif en Lester van Kaam als de andere middenvelders. Zaif een linie naar voren en Gerard de Niet, die nog niet veel speelminuten heeft, op het middenveld kan ook nog een optie zijn. Maar ook Stefan van Es is een optie. Op de backposities heeft Vuik Rick Tas, Leon Nigg en Johan Don. Maar heeft Vuik ook al vaker met Van Es gespeeld. Mogelijkheden genoeg voor de coach. Wat er uiteindelijk uit de hoge hoed komt is toch lastig te voorspellen.

 

Foto: Archief (Elroy van Seters en John Ackon)

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 19th. .